Alle julegaver ideerIndretningJulegave ideerOplevelserTil HamTil HendeTil studerendeWellness

30+ bæredygtige gaver til ham og hende

Vil du gerne give mere bæredygtige gaver?

Bæredygtighed betyder langt fra kedelige gaver, men det er naver hvis produktion har været bæredygtige og dermed skadet vores alle sammens jord mindre.

I denne oversigt kan du finde 30+ bæredygtige gaver til ham og hende indenfor kategorier som oplevelsesgaver, køkkenudstyr, sengetøj og wellness.

dinner in the dark, oplevelses julegave, oplevelsesgave, gaver med oplevelser, julegaven til hende, julegaven til ham
Dinner in the Dark

De spare på strømmen og har økologiske råvare i fokus. Dark Waiter er Danmarks første helt mørklagte restaurant, og har stået bag konceptet siden 2008.

Her kan du få en unik oplevelse, du garanteret aldrig har prøvet før! I Dinner en the Dark får du mulighed for at nyde en 3-retters madoplevelse i total mørke!

Betjeningen står det synshandicappede personale for, der er vant til at navigere i de mærke omgivelser. De eneste, der kan se noget, er køkkenpersonalet, som sammensætter aftens lækre 3-retters menu.

Hos Dark Waiter består middagen altid af en hemmelig, primært økologisk, 3-retters menu med nøje udvalgt og inkluderet øl-, vin- eller alkoholfri menu. Slutteligt vil der også serveres the og kaffe.

Når vi ikke kan se noget, skærpes de resterende sanser på en helt anden måde – hvordan påvirker det smagssansen, og får du overhovedet noget på gaflen?

Pris: 1195 kr – Book oplevelsen her

økologisk-meditationspude
Zafu/ Meditationspude m boghvedeskaller

Asana runde Deluxe Zafu meditationspude er lavet med 100% økologisk boghvedeskaller i GOTS certificeret økologisk bomuld.

En Deluxe Zafu (der betyder siddepude) er oprindeligt forbundet med Zen meditation.

Asana GOTS certificerede Zafu meditationspuder er nemme at flytte rundt med, og giver optimal støtte til kroppen i forskellige siddende og liggende stillinger. Puden ændrer ikke form og er yderst komfortabel. Puden vejer 2,5 kg.

Puden er fyldt med økologiske bogvedeskaller. De er lette, ikke specielt kompakte, reduceres ikke til støv, sunde, lugtfri, hypoallergene og holder sig luftige og friske.

Zafu pudens betræk kan aftages og betrækket kan vaskes ved 40°. Puden har inderbetræk, så der er styr på indholdet, når betrækket skal vaskes. Størrelse: Diameter 35 cm – Højde 15 cm

Pris: 299 kr – Se meditationspuden her!

large_ecooking_haandcreme_75ml
Ecooking økologisk Håndcreme

Ecooking økologisk Håndcreme er en beskyttende, fugtgivende og plejende håndcreme med salvia, morgenfrue og jojoba. Ecooking håndcremen er tilsat de bedste økologisk dyrkede olier og planteekstrakter, som er fremstillet uden tilsætning af parfume.

Denne plejende, helende og fugtgivende håndcreme beskytter og plejer hænderne samtidig med, at den fugter og reparerer.
Håndcremen kan bruges af hele familien og til alle hudtyper.

Pris: 99 kr. – Gå til shop

large_Urtekram_nordisk_birch_handcreme
Urtekram Nordisk Birk økologisk Håndcreme

Urtekram Nordisk Birk økologisk Håndcreme har ladet sig inspirere af de nordiske birkeskove og kornblomstens blide duft. Håndcremen består af en superfugtende trio af sheasmør, kæmpenatlys- og mandelolie giver sammen med glycerin og jojobaolie silkebløde og velplejede hænder. Den økologiske håndcreme er certificerede, veganske og uden unødvendig kemi som parabener og anden syntetisk konservering.

Pris: 44,95 kr. – Gå til shop

large_hand-and-nailbalm-argan_oil_100ml
Dr. Organic Argan Oil Hand & Nail creme

Dr organiv Organ håndcremen er den ultimative fugtbringer. Ved at kombinere Dr. organics pris- vindende blanding af bioaktiver, naturlige og økologiske ingredienser med Økologisk Arganolie der hjælper med at lindre, fugte og beskytte selv de mest forfærdeligt tørre og ødelagte hænder. Økologisk Arganolie med Arganekstrakt, Saft fra Aloe Vera-blade, Kukuiolie, Appelsinekstrakt, Nellikeolie, Geraniumolie, Olie fra citronskal, Patchouliolie, Kanelbladsolie, Rosentræsolie, Olie fra Vild Mynte, Mandarinskalsolie, Vaniljeekstrakt, Olie fra Grøn Mynte, Kigeliafrugtekstrakt, Roselleblomstekstrakt, Baobabfrugtekstrakt forsegler revner i huden og støtter hudens naturlige helingsproces.

Pris: 88 kr. – Gå til shop

økologisk hårkur, miljøvenlig hårkure, bedre hårkvalitet, julegaver til gravide, julegaver til kommendemødre, gaver til gravide, gaver til kommende modre, gaver til nybagte mødre, økologisk hårpleje,
True Organic All You Need Is Me

True Organic All You Need Is Me er en intensiv creme, til en ekstraordinær pleje.

Cremen består af 100% naturlige ingredienser, 95% økologiske ingredienser, lavet den parabener, fare, sulfater og mineralske olie og er ikke testet på dyr. Denne creme kan blandt andet bruges til hårkur, lipgloss og mod tør hud.

Pris: 199 kr – Gå til shop

17930_1Badeanstalten Loofah Badesvamp

En eksklusiv og hård eksfolierende natursvamp, som bliver en smule blødere i badet. Den hård svampe er effektivt til at fjerne døde hudceller med.

Pris: 25 kr – Gå til shop

natursvampe, naturligsvampe, hvorfor bruge natursvampe, derfor skal du bruge natursvampe, natursvampe bad, bad natursvampe

Cocoon Natursvamp Honeycomb 12 cm

Natursvampen Honeycomb er utrolig lækker og er ideel som vaskesvamp til både ansigt og krop. En natursvamp er, som ordet beskriver, en svamp skabt af naturen og altså ikke en kunstigt fremstillet svamp.

Natursvampen Honeycomb stammer fra Middelhavet, hvor den vokser på 10-80 meters dybde. Natursvampen har fået sit navn Honeycomb, som betyder bikube, ikke fordi den har noget med honning at gøre, men på grund af svampens mange store kanaler, der får svampen til at ligne en bikube.

Natursvampen Honeycomb er kendt for sine store kanaler, der gør svampen utrolig blød. De mange store kanaler gør også at svampen kan optage og komme af med en masse vand under brug. Dette gør svampen utrolig anvendelig, når man bruger svampen med sæbe, da den er let at rengøre.

Pris: 129,95 kr – Gå til shop

økologisk senge tøj, økologisk sengetøj til voksne, økologisk voksen sengetøj, sengetøj økologisk voksne, sengetøj til voksne i økologisk stof, økologisk stof sengetøj, sengetøj til voksne, kvalitets sengetøj til voksne, kvalitets sengetøj, julegaver til ham, julegaver til hende, julegaver til alle, gode julegave ideer,
Liewood Voksen sengetøj – Stone grey

Liewood økologisk sengetøj i tidsløst grå design. Den flotte grå farve som passer til både kvinder og mænd. Sættet er i 100% økologisk (65% økologisk hør og 35% økologisk bomuld). Utrolig lækker og blød kvalitet.

Liewood har brugt en usynlig lynlås til dynebetrækket, Du slipper samtidig for snore og knapper der kan falde af med tiden.

Pris: 999 kr – Bestil økologisk sengetøjet her!

økoligsk sengetøj, økologisk sengetøj til voksne, bæredygtigt sengetøj, sengetøj i bæredygtige materialer, sengetøj til teenagere
Økologisk sengetøj fra Smallstuff

Yndigt sengesæt i voksen størrelse fra Smallstuff i 100% økologisk bomuld. Sættet er med nedtonede små blomster ovealt.

Størrelse:140x200cm. Har snorelukning i dynebetrækket, og leveres i matchende stofpose.

Pris: 539 kr. – Bestil økologisk sengetøjet her!

Læs også: 5 gode grunde til at sove med økologisk sengetøj

økologisk sengetøj, økologisk sengetøj til voksne, bæredygtigt sengetøj, sengetøj i bæredygtige materialer, sengetøj til teenagere
Økologisk sengetøj med stjerner fra Müsli

Stjerne sengetøj fra Müsli på en creme hvid baggrund. Det er 100% økologisk bomuld i en vævet kvalitet og er GOTS certificeret. Det er de sødeste små og lidt større stjerner der pryder motivet på sengetøjet.

Størrelse:140x200cm. Sengesættet har knaplukning i hovedpudebetræk og dynebetrækket.

Pris: 499 kr. – Bestil økologisk sengetøjet her!

Læs også: Økologisk sengetøj til drengeværelset

økologisk senge tøj, økologisk sengetøj til voksne, økologisk voksen sengetøj, sengetøj økologisk voksne, sengetøj til voksne i økologisk stof, økologisk stof sengetøj, sengetøj til voksne, kvalitets sengetøj til voksne, kvalitets sengetøj, julegaver til ham, julegaver til hende, julegaver til alle, gode julegave ideer,
Liewood VOKSEN økologisk sengetøj – Grey Paper Plane

Lækkert og fantastisk blødt sengesæt fra Liewood i flot design med fine papirsflyvere på grå baggrund. Sengetøjet består af et hovedpudebetræk og et dynebetræk i den lækreste bomuldskvalitet. MÅL: 140 x 200 cm. Sengetøjet er i 100 % økologisk bomuld og lukkes med lynlås.

Pris: 599,00 kr. – Bestil sengetøjet her!

økologisk sengetøj, økologisk sengetøj til voksne, bæredygtigt sengetøj, sengetøj i bæredygtige materialer, sengetøj til teenagereØkologisk sengetøj fra Müsli

Midnight blue sengetøj i voksen størrelse med ekstra længde fra Müsli. Sættet er 100% økologisk (GOTS)bomuld.

 Størrelse: 140x220cm. Leveres med dyne+ pude med trykknapper, og selve sættet i en mulepose i matchende pose med hank.

Pris: 479 kr. – Bestil økologisk sengetøjet her!

bæredygtig lampe, bæredygtige lamper, miljøvenlige lamper, miljøvenlig indretning, miljøvenlige møbler, bæredygtige møbler, bæredygtigt indretning, natur venlig indretning, naturligt liv, naturlige produkter, natur venlige lamper, natur venlige møbler, naturvenlig indretningTR Pendel – Tom Rossau

Med funktionalitet, bæredygtighed og energiforbrug som helt oplagte grundsten i alt godt design. Tom Rossau en stor tilhænger af tilfældigheden samt en styrkelse af det element af leg der er i alt (godt) design.

TR Pendel Birk Naturel fra Tom Rossau er den fysiske manifestation af den ultimative symbiose mellem fabelagtigt godt design og materialers finurlige egenskaber.
Det er den magiske oplevelse, når et materiale der er beregnet på en prototype pludselig opfører sig balstyrisk og afslører utilsigtede egenskaber. Her er det eneste at gøre så at dykke ned i de nye muligheder og udforske potentialet helt til bunds.

Disc Scraplights skærme fra Graypants er fremstillet udelukkende af genbrugs pap, der er behandlet med brandhæmmer. Alle lampeskærmene er laserskårede, men efterfølgende samlet i hånden og kan derfor variere lidt i form og størrelse.

Se alle TR Pendel modellerne her

bæredygtig lampe, bæredygtige lamper, miljøvenlige lamper, miljøvenlig indretning, miljøvenlige møbler, bæredygtige møbler, bæredygtigt indretning, natur venlig indretning, naturligt liv, naturlige produkter, natur venlige lamper, natur venlige møbler, naturvenlig indretning“Dome” Bordlampe fra Mater Design

Dome er en håndlavet bordlampe med skærm i genbrugt aluminium og en base i stål. Lampen er produceret i Danmark.

Bordlampe er af bæredygtig Mater design og laves efter gamle håndværkstraditioner i Danmark. Skærmen er håndspundet. Lampen er 100% cirkulær i sin form for optimal lysdistribution, og et af fremtidens design ikoner fra Todd Bracher. Dome giver et behageligt lys og er dekorativ i sig selv.

Dome vandt i 2009 den prestigefyldte award som Bedste Bordlampe 2009 (Wallpaper).

Bestil Dome bordlampe her

metal sugerør, sugerr af metal, stål sugerør, sugerør af stål,sugerør af bambus, bambu sugerør, bambus sugerør, sugerør af naturligvis produkter, naturlige sugerør, nedbrydelige sugerørmiljøvenlige sugerør, bio nedbrydelige sugerør,
Metalsugerør fra KitchPro

Sugerør i rustfrit stål lader dig nyde dine drikke med stil uden at bedrage til plastik forureningen. Du vasker bare dine metal sugerør, og så kan du bruge dem igen og igen. Flot og miljøvenligt!

Pris: 59 kr – Køb miljøvenlige sugerør her

poverty-walk-aarhus-4
Oplevelsesgave: Guidet tur med en hjemløs

Det er både bæredygtigt, sundt og med til at støtte en god sag, når du er på en guidet tur med en hjemløs.  Kom et par timer med bag facaden, når hjemløse eller misbrugere giver dig et autentisk indblik i deres udgave af Smilets By. Denne byvandring skildrer deres dagligdag, og du hører deres gribende livsberetning. Med denne oplevelse vil du, eller en heldig gavemodtager, se nogle af de tilbud og mødesteder, der findes for de hjemløse og misbrugere i Aarhus.

Hver guide har sin helt unikke og hårde livshistorie, som kan omhandle et stort alkohol eller stofmisbrug. Andre fortæller om omstændigheder i tilværelsen, der har gjort, at de nu er nødsaget til at bo på gaden.

Dette er en anderledes udendørs oplevelse, der skiller sig ud fra alle andre udendørs oplevelser. Det er en oplevelse, der sætter dagligdagen i perspektiv, og det er en tur, du ikke glemmer.

Pris: 99 kr – Køb oplevelsen her

ravsafari, oplevelser i vestjylland, oplevelsesgaver i vestjylland, gaver til under 100 kr, oplevelsesgaver til under 100 kr
Ravsafari med Jyllandsakvariet

Historien fortæller, at da gudinden Frejas tårer ramte havet, forvandlede de sig til rav. Mange år efter kan vi i dag være heldige at finde “gudindetårer”, hvis vi ved, hvor vi skal lede.

Kender du en der trænger til en spændende oplevelse, så køb en ravsafari, og find ud af mere om Nordens guld. Oplevelsen indeholder: 1,5-2 timers guidet ravtur, læring om hvor, hvornår og hvordan du finder rav og hvis du er heldig, finder du måske også små stykker rav.

Pris: 99 kr – Køb oplevelsen her

Spøgelsesvandring, københavn oplevelser, oplevelser i København,

Spøgelsesvandring i København med Ghosttour

Få både motion og en god oplevelse i København. Det vrimler med spøgelser og gode historier fra fortiden i København. I skæret fra staldlygten tages du med rundt i den danske hovedstad. Byvandringen foregår efter mørkets frembrud, hvor du lærer omkring flere steder, der har med spøgelser at gøre. De medrivende, nye og ældre historier er hentet frem fra gamle arkiver og fra almindelige mennesker, der selv har oplevet det hele tæt på.

Kom tættere på historierne om ånderne i Det Grøndlandske Hus, om den lille, døde 8-årige pige og besøg byens ældste kirkegård.

Pris: 100 kr – Køb oplevelsen her

 

Mangler du flere bæredygtige gaver ideer?

7 naturlige natursvampe til badet

Himalaya saltstens-lampe mod stress og søvnproblemer

Guide: 5 økologiske håndcreme til hænderne

Økologisk sengetøj i voksen størrelser