Alle julegaver ideerPrint-selv Julepynt

PRINT SELV: Julekort med Pingvin

Et super sødt og gratis julekort med pingvin

Du kan gratis downloade og printe kortet her!

Julegaver til alle ønsker at sprede den gode julestemning med et stort udvalg af flotte gratis downloads, som du kan downloade og printe ud. Du kan blandt andet printe gratis bordkort, gratis kravlenisse og gratis til og fra kort til julen. Alle design er gratis til privat brug (alt andet brug kræver tilladelse)

Gratis Print Selv julekort med pingvin

print-selv-julekort-pingvin, Print selv julekort, gratis julekort, print selv julepynt, julepynt med pingvin, Kort med pingvin, julepynt med pingvin,

Klik her for at downloade Gratis julekort med en Pingvin

Et simpelt og stemningsfuldt julekort med en sort og hvid pingvin som har et rødt halstørklæde og en rød og grøn hat på. Den søde pingvin har også fine blå øjne. Disse julekort er lavet i samme design som vores gratis til og fra kort – Se dem her!

Du kan kvit og frit bruge disse julekort til personligt brug – Glædelig jul!

Historien om julekortet

Traditionen med at sende illustrerede hilsner til jul kendes fra flere lande helt tilbage til 1400-tallet.

Det moderne julekort så dagens lys i England i 1843 af Sir Henry Cole, tre år efter det første frimærke blev udgivet.

Sir Henry Cole var forfatter og medarbejder på Rigsarkivet i Englang og han sendte skrevne hilsner til jul. Han fik ideen at fortrykke julekortene, så man bare skulle tilføje modtagerens navn og sin egen signatur. Forsiden blev designet af kunstneren John Callcott Horsley, julekortet blev trykt af Jobbins of Warwick Court i London og hilsenen sagde A Merry Christmas and a Happy New Year to you

Umiddelbart efter begyndte dronning Victoria at sende officielle julekort, og derfra blev mere almindeligt at sende julekort i nogle kredse.

Det var dog først i 1870’erne, at det blev almindeligt at sende julekort herhjemme. Indtil 1871 kunne man faktisk slet ikke sende postkort med posten, kun egentlige breve. De første julekort var tyske, men i 1882 kom det første danskproducerede julekort i handlen. Antallet af julekort eksploderede og gjorde julen til en af postvæsnets travleste perioder.

 I 1875 bragte Louis Prang julekortene til Boston i USA. Prang forbedrede format og farvetryk – han brugte op til 20 forskellige farver. Hans kort var således af høj kvalitet og omkring 1888 blev der trykt over 5 millioner af dem om året. Med tiden blev Prangs kvalitetskort dog udkonkurreret af billige kopier og Louis Prang måtte trække sig tilbage fra markedet.

I 1904 kom verdens første julefrimærke i Danmark. 

Kilde: Unicef og Alt

Gem

Gem

One thought on “PRINT SELV: Julekort med Pingvin

Lukket for kommentarer.