Alle julegaver ideerJulegaver til drengeJulegaver til pigerTil Børn

15+ Oplevelser til børn i 2023

Oplevelser til børn er årets store gavehit i 2023.

Oplevelsesgaver er i de seneste år været populære gaver voksne, men nu er der altså også kommer mere fokus på oplevelser til børn.

Når man køber oplevelsesgaver til børn er det naturligvis vigtig at tænke på, hvad barnet vil blive glad for at opleve og interessere sig for.

Oplevelser til børn kan være alt fra en hyggedag, hvor man lærer at lave mad, til en action fyldt dag i en sej bil eller som detektiv.

Note: Artiklen om Oplevelser til børn er sidst opdateret D. 15/5 2023. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Den bedste oplevelser til børn i 2023

Er det et barn med ild i rumpen og masser af energi, kan en køretur i en fed bil eller en dag som dyrepasser, være en oplagt oplevelse til barnet.

Er barnet et mere stille og rolig, så er det måske en god ide at give en oplevelse som de kan nyde sammen med andre. Det kan f.eks være et bagekursus eller at sove med hajer, som er gode og hyggelig fælles oplevelsesgaver til børn.

Her er 10+ fede oplevelser til børn:

Se flere oplevelser til børn i 2023 i listen ↓

mandelgave 2021, oplevelsesgavekort, gavekorter til julegave, mandelgaver til hele familien, gaver til mandelgaven, oplevelser til børn, oplevelsesgaver til børn

Giv ét gavekort til over 100 oplevelser

Er du usikker på hvilken oplevelsesgave dit barn eller barnebarn vil blive glad for, kan du købe et åbent oplevelsesgavekort til dem.

Truestory køber du oplevelsesgavekort, som efterfølgende kan bruges til over 100 forskellige unikke oplevelser fra deres hjemmeside. Fordelen ved at give et gavekort er blandt andet at du selv bestemmer hvilket beløb det åbne gavekort skal være på og de selv kan bestemme hvilken oplevelser de ønsker sig.

Bestil et åbent oplevelsesgavekort her!

oplevelsesgaver for børn, oplevelser for børn, børne oplevelser, gaver til børn, unikke oplevelser for børn, oplevelsesgaver, anderledes julegaver, personlige julegaver, julegaver til børn, dyrepasser for en dag

Dyrepasser for en dag hos Skærup Zoo

Der er nok at se til for dyrepasseren, når alle dyrene i Skærup Zoo skal have mad og du kan blive dyrepasseren hjælper for en dag I Skærup Zoo lever der mere end 100 forskellige dyrearter, der alle skal have mad. Når dyrene er blevet fodret, og de trækker sig tilbage for at slå mave, er det tid til rengøring i staldene, så dyrene kan sove i en ren seng om aftenen efter at være blevet beundret af gæsterne en hel dag.

Priser fra: 600 kr. – Køb oplevelser til barnet her

Slikpinde kursus, lær at lave slikkepinde, oplevelser til børn, børne oplevelser, oplevelsesgaver til børn, madlavningskurser for børn, madlavningskursuser, lær at lave mad med børnene

Slikkepindekursus for børn hos Sugar Pilots

En yummi oplevelsesgave for børn er at lærer at lave deres egen slikkepinde. At lave deres eget slik er en oplevelse som mange husker i lang tid – og med de mange slikkepinde de får med hjem vil de også kunne huske det i lang tid.

Dette slikkepinde kursus er designet til at vække den indre kunstner i dig og forvandle sukker til æstetiske mesterværker.

På det ca. 2 timer lange kursus vil du og barnet blive introduceret til kunsten at skabe håndlavede slikkepinde, der både ser fantastiske ud og smager himmelsk. De erfarne instruktører vil guide dig gennem processen og dele hemmelighederne bag at skabe smukke og farverige slikkepinde.

Du vil lære forskellige teknikker til at forme sukkeret, blande farver og tilføje spændende smagsvarianter. Fra snoede og stribede design til blomstermønstre og personlige kreationer – kun fantasien sætter grænser!

Priser fra: 349 kr. – Køb Slikkepinde kursus oplevelsen til barnet her

bagekursus-for-boern-og-voksne-1, bagekursus for børn og voksne, familie madlavningskursus, oplevelser for børn og bedsteforældre, lær at bage kursus, julegaver til bedstemor, julegaver til børn,

Bagekursus for børn og voksne

Populært bagekursus med Karoline Trier, vinder af Masterchef 2016 som giver nu viden og masser af læringsindhold.

Starten med at gå på opdagelse i forskellige mel- og korntyper, mens du og dit barn også lærer om surdej, brød og kager.

Karoline Trier vil dele ud af sin viden, og sørge for at kurset bliver hyggeligt og lærerigt, hvor alle kan være med.

Barnet får lov til at gøre det hele fra bunden, så man virkelig har føling med, hvordan man laver opskrifterne og selv kan bruge dem derhjemme efterfølgende. Til sidst smager I sammen på dagens bagværk. En af super oplevelses gaver til børn og børnebørn.

Priser fra: 695 kr – Køb bagekurset til børn her

hverdagsmad-for-boern-og-voksne-1, Oplevelser for børn, de bedste oplevelser for børn, oplevelsesgaver til børn, julegaver til børn, madlavningskurser for børn, oplevelser for børn i 2021

Hverdagsmad for børn og voksne

Populært madkursus med Karoline Trier, vinder af Masterchef 2016

Få et barn med i køkkenet – både derhjemme, men også på dette hyggelige madkursus, hvor du og et barn får inspiration til hverdagen og gode redskaber til, hvordan barnet kan deltage i den daglige madlavning.

Karoline Trier underviser jer i, hvordan sunde og nemme retter kan blive en del af jeres hverdag, og lærer jer at lave retter, der kan tilberedes på mindre end en time.

På kurset vil i lave 3 forskellige retter, som I i fællesskab spiser til sidst. Denne oplevelse giver både en hyggelig eftermiddag sammen med børnene, men også en oplevelse, hvor barnet rent faktisk kan bruge det i hverdagen bagefter.

Priser fra: 595 kr pr person – Gå til shop

Spøgelsesvandring, københavn oplevelser, oplevelser i København, Ghosttour København, oplevelser for under 100 kr i københavn, oplevelser for børn i København,

Spøgelsesvandring i København med Ghosttour

Det vrimler med spøgelser og gode historier fra fortiden i København. I skæret fra staldlygten tages du med rundt i den danske hovedstad. Byvandringen foregår efter mørkets frembrud, hvor du lærer omkring flere steder, der har med spøgelser at gøre.

De medrivende, nye og ældre historier er hentet frem fra gamle arkiver og fra almindelige mennesker, der selv har oplevet det hele tæt på.

Kom tættere på historierne om ånderne i Det Grønlandske Hus, om den lille, døde 8-årige pige og besøg byens ældste kirkegård.

Priser fra: 60 kr – Køb oplevelsen her

Lav lys kursus, lær at lave lys med børn, oplevelser til børn, børne oplevelser, oplevelsesgaver til børn, kurser for børn, lær at lave lys med børnene

Lav dine egne håndlavede lys hos Mornsol

Træd ind i en verden af lys og kreativitet hos Mornsol med vores “Lav Selv Lys” workshop oplevelse for børn og voksne. Lad dit barn skabe sine egne håndlavede lys med unikke designs.

De erfarne instruktører vil guide dig gennem processen og dele deres ekspertise om lysfremstillingens hemmeligheder. Du vil lære forskellige teknikker til at skabe smukke og unikke lys, der vil skabe en hyggelig atmosfære i dit hjem eller være den perfekte gave til familien til jul eller fødselsdage.

Der vil være tid til at nyde noget varmt eller koldt at drikke, imens du dypper og designer dine lys.

Giv denne unikke oplevelses til børn ind i lysfremstillingens verden og oplev glæden ved at skabe dine egne personlige lys. Efter workshoppen får du 4 eller 8 håndlavede lys med hjem.

Priser fra: 169 kr – Køb oplevelsen her

Eventyrsklarting for børn, eventyrsklatring for børn, oplevelsesgaver til børn, udendørs oplevelser for børn, børnevenlige oplevelsesgaver

Eventyrsklatring for børn

Eventyrsklatring i Upzone er den perfekte oplevelse til børn og voksne. Oplevelsen varer 2,5 timer og barnet kan prøve alle de baner du vil. Oplevelsen er gældende for 2 personer, så du kan få denne oplevelse med barnet

I starten af dit besøg får du også en sikkerhedsinstruktion så du kan føle dig helt tryk og sikker.

Sikkerhed er selvfølgelig højeste prioritet og de veluddannede instruktører holder hele tiden opsyn med parkens gæster.

Priser fra: 650 kr – Køb klatre oplevelsen her

sov-i-kattegatcenteret-oplevelse, sov i kattegatcenteret, sov med hajerne, sov på akvarium, oplevelser for børn, unikke oplevelser for børn, børne julegaver 2021, anderledes oplevelser for børn, overnatning på kattegatcenteret

Zzzzov med hajerne i kattegat centeret

Giv barnet en oplevelsesgave som hun/han aldrig glemmer igen! Overnat hos hajerne i Kattegatcentret sammen med familien!

Til “Zzzzov med hajerne for familier” i Kattegat centret får familien en fælles og meget lærerig oplevelse: I hører om hajernes liv, dissekerer blæksprutter, der bruges som foder til de store, tropiske hajer, og I håndfodrer andre hajer og dyr i udstillingen. Og så sover I selvfølgelig lige under eller ved siden af de store hajer! Oplevelsen er for hele familien, men er tilrettelagt for børn fra 5-års alderen og opefter.

Pris: 545 kr – Køb oplevelsen her

oplevelser til ham, oplevelser til hende, spændingfyldte oplevelser, oplevelser med adrenalin, adrenalin oplevelser, adrenalin oplevelsesgaver, oplevelsesgaver med spænding, adrenalin oplevelser, gaver med adrenalin, oplevelsesgaver med spænding, adrenalin gaver

Bodyflight i vindtunnel

Har dit barn nogensinde drømt om at flyve? De fleste kender fornemmelsen af at kunne svæve i en drøm, for så at vågne og ærgre sig over, at det bare var noget de drømte. Nu kan barnets drøm blive til virkelighed. Prøv ægte bodyflight i Danmarks første og eneste vindtunnel!

Priser fra: 445 kr – Køb oplevelsesgaven her

ravsafari, oplevelser i vestjylland, oplevelsesgaver i vestjylland, gaver til under 100 kr, oplevelsesgaver til under 100 kr, naturoplevelser for børn

Ravsafari med Jyllandsakvariet

Historien fortæller, at da gudinden Frejas tårer ramte havet, forvandlede de sig til rav. Mange år efter kan vi i dag være heldige at finde “gudindetårer”, hvis vi ved, hvor vi skal lede.

Kender du en der trænger til en spændende oplevelse, så køb en ravsafari, og find ud af mere om Nordens guld. Oplevelsen indeholder: 1,5-2 timers guidet ravtur, læring om hvor, hvornår og hvordan du finder rav og hvis du er heldig, finder du måske også små stykker rav.

Pris: 79 kr – Køb oplevelsen her

gokart-dropin-4, oplevelsesgaver til børn go kart, børne oplevelser med hurtige biler, oplevelser til børn i julegave, gokart oplevelsesgave, anderledes julegaver til børn, de bedste julegaver til børn

Gokart – Oplevelsesgave til børn

Få en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse på Europas største indendørs gokart bane, med en længde på 1000m. Racehall (Århus) har bl.a. huset VM i Gokart 2013.

Priser fra: 350 kr – Køb oplevelsesgave til børn her

windsurfing-westwind-7, prøv vindsurfing, oplevelser på vandet, oplevelsesgaver på vandet, vindsurfings kursus, oplevelser gaver til børn,

Windsurfing – Cold Hawaii

Windsurfing er en fed udendørs oplevelse. Kender du et barn som er glad for action, vand og uforglemmelige oplevelser, så skal barnet uden tvivl en tur til Klitmøller, også kendt som Cold Hawaii, hvor bølger og vejr næsten altid er skræddersyet til en fed dag på vandet.

Dette er den perfekte oplevelse til barnet, som gerne vil stifte bekendtskab med sporten, men selvfølgelig også oplagt, som en udfordrende oplevelsesgave til barnet, det trænger til et uforglemmeligt minde.

Priser fra: 499 kr – Køb Windsurfing her

poverty-walk-aarhus-4, Oplevelsesgave, Guidet tur med en hjemløs, gåtur med en hjemløs, oplevelser i aarhus, Århus oplevelser,

Oplevelsesgave: Guidet tur med en hjemløs

Se det Aarhus du kender, men med andre øjne. Kom et par timer med bag facaden, når hjemløse eller misbrugere giver dig et autentisk indblik i deres udgave af Smilets By. Denne byvandring skildrer deres dagligdag, og du hører deres gribende livsberetninger. Med denne oplevelse vil du, eller en heldig gavemodtager, se nogle af de tilbud og mødesteder, der findes for de hjemløse og misbrugere i Aarhus.

Hver guide har sin helt unikke og hårde livshistorie, som kan omhandle et stort alkohol eller stofmisbrug. Andre fortæller om omstændigheder i tilværelsen, der har gjort, at de nu er nødsaget til at bo på gaden.

Dette er en anderledes udendørsoplevelse, der skiller sig ud fra alle andre udendørs oplevelser. Det er en oplevelse, der sætter dagligdagen i perspektiv, og det er en tur, du ikke glemmer.

Pris: 130 kr – Køb oplevelsen her

Kanalrundfart københavn, oplevelser til under 100 kr, oplevelesesgaver til 100 kr, oplevelsesgaver til under 100 kr, oplevelsesgaver i københavn, oplevelser til børn

Kanalrundfart i København

Københavns kanaler tager dig med rundt til de mest kendte seværdigheder. Hør fortællingerne om hovedstadens spir, tårne og kendte bygninger eller tag et billede af Den Lille Havfrue, når båden kommer forbi Langelinie. Det er ikke svært at forstå, hvorfor over en halv million mennesker hvert år vælger at opleve Københavns historie fra vandet.

Pris: 109 kr – Køb oplevelsen her

rundflyvning over danmark, Starling Air rundflyving, adrenalin oplevelser, oplevelsesgaver, oplevelsesgaver adrenalin

Rundflyvning over Danmark

Få luft under vingerne med en rundflyvning over Danmark – lad barnet selv bestemme ruten.

Kender du et barn der drømmer om at komme op og flyve en tur over det smukke Danmark. Med denne oplevelse til børn er der mulighed for at designe en flyvetur henover skønne Danmark med udgangspunkt i flypladsen i Svendborg.

Som en del af denne oplevelse er det muligt at få en optagelse af flyvningen med hjem til evigt minde, der filmes af to kameraer, som er monteret i cockpittet.

Oplevelsen foregår i et klassisk Cessna fly, der virkelig giver de heldige den fulde oplevelse. Børn og voksne i aldre kan komme med på denne fede adrenalin oplevelse. Oplevelsesgaven er for 1-3 personer, så du kan tage med dit barn på denne unikke oplevelse.

Pris: 1725 kr – Køb oplevelsen her


julespil, ventetid til julen, jule ventetid

Fandt du ikke den rigtige oplevelsesgave til børn?

Måske indeholdte vores liste ikke det, du synes var den helt rigtige oplevelsesgave til dit barn eller barnebarn. For at finde den perfekte gave bør du derfor gøre dig nogle overvejelser, omkring hvad du mener er barnet vil være mest glad for at få i julegave.

  • Gavekort: Et gavekort er altid en gave som skaber glæde for små piger og drenge
  • En fjollet ting: Hvis gaven til barnet skal være fjollet og sjov, så vrimler nettet med sjove gaver til børn. Vi anbefaler du kigger på Coolstuff.
  • Legetøj: Legetøj er altid en oplagt gave til børn. Vi anbefaler webshoppen Eurotoys.
Oplevelsesgaver til børn, oplevelser til børn, julegaver til børn, barne oplevelser, detglemmerdualdrig børne oplevelser, oplevelsesgaver til børn og voksne, oplevelser til barnebarn, unikke julegaver til børn, unikke julegaver til ungerne, julegaver til drenge, julegaver til piger, unikke julegaver til piger, unikke julegaver til drenge, aktivitets julegaver til børn, aktiviteter til julegaver

Derfor skal du give dit barn en oplevelse i gaven

Det er de færreste børn som mangler mere legetøj og materialisme i hverdagen. Oplevelser er derfor en skøn gave, da oplevelser er uforglemmelige, lærerige og sjove for både store og små.

Oplevelsesgaver er en fantastisk gave, som kan gives til børn i alle aldersgrupper en unik oplevelse. Der findes oplevelser indenfor alle områder til børn.

Oplevelsesgavekort er gaver, der bliver husket – det er vi slet ikke i tvivl om. Skab uforglemmelige minder med dine børn som de vil huske resten af livet.

Mangler du flere gave ideer?