Alle julegaver ideerIndretningJulegave ideerOplevelser til HamOplevelser til HendeTil HamTil HendeWellness

15+ økologiske gaver til ham og hende

Vil du gerne give økologiske gaver til dem du holder af?

Økologi betyder langt fra at gaven er kedelig, men det betyder derimod at du køber en varer uden syntetisk pesticider og tilsætningsstoffer.

I denne oversigt kan du finde 15+ økologiske gaver til ham og hende indenfor kategorier som oplevelsesgaver, køkkenudstyr, sengetøj og wellness.

Læs også >> 10+ gaveideer: De bedste udendørs oplevelser i 2022

Note: Artiklen om 15+ økologiske gaver til ham og hende er sidst opdateret D. 14/10 2022. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Indlægget med økologiske gaver er inddelt i 3 forskellige kategorier

15+ økologiske gaver til ham og hende

ØKOLOGISKE OPLEVELSER

Nordlund vingård, dansk vingåd, besøg en dansk vingård, vingård i danmark, vin til gave, unikke gaver, vin smagningsoplevelser, oplevelsesgaver,

Dansk vingård hos Nordlund

Nordlund er en økologisk vingård, der midt i naturens bakkede landskab producerer dansk vin, og vinbonden står klar i marken til at vise dig rundt og give dig en pause fra byens støj.

Hvad er inkluderet:

  • 1,5 times oplevelse på en dansk, økologisk vingård
  • Rundvisning i vinmarkerne, produktionen & vinkælderen
  • 3 forskellige smagsprøver af vine fra vingården
  • Snacks
  • Historier om Nordlund fortalt af vinbonden selv
  • Mulighed for at købe vin med hjem

Pris: 195 kr – Bestil gavekort til besøg på en dansk vingård her

whiskysmagning, whiskysmagning i thy, oplevelser til under 100 kr, oplevelesesgaver til 100 kr, oplevelsesgaver, oplevelsesgaver, Økologiske gaver, gaver med økologi

Rundvisning og smagning hos Mosgaard Whisky

Mosgaard Whisky blev grundlagt i 2015 i et nedlagt landbrug på Sydfyn, og ligger i natursmukke omgivelser. Produktionen på destilleret indeholder udelukkende økologiske råvarer, hvilket sikrer de danskproduceret whiskys og gins den højeste kvalitet.

Tag med en tur bag kulisserne i destilleriet på et 2 timers besøg Mosgaard Whisky. På rundvisningen hører du om maltning, mæskning, gæring, destillering og fadlagring af whisky. Derudover får du også indsigt i produktionsmetoderne, som skaber den helt specielle smag i Mosgaards gin. Guiden er den selv samme, som står med hænderne i den daglige produktion, hvilket giver en autentisk oplevelse. Undervejs smages der på gin og whisky fra Mosgaards egen produktion.

Pris: 140 kr – Køb den økologiske oplevelse her

Østerssafari i Limfjorden, Østerssafari, udendørs oplevelser, julegaver til udendørs oplevelser, Oplevelser ved Limfjorden, Seværdigheder ved Limfjorden

Østerssafari i Limfjorden

Nogle omtaler dem som en delikatesse uden mage, hvor andre igen bruger mindre flatterende ord om de små skaller. Østers kan virkelig dele vandene –  dog ikke så meget, at man ligefrem kan gå tørskoet på jagt efter dem. På østerssafari kan du indfange den friske fjordduft, mens du går på jagt i Limfjordens spisekammer, og efterfølgende tilbereder de friskfangede østers. Måske en østersforskrækket ven endda kan omvendes?

Pris: 299 kr – Køb udendørs oplevelser ved Limfjorden her

ravsafari, oplevelser i vestjylland, oplevelsesgaver i vestjylland, gaver til under 100 kr, oplevelsesgaver til under 100 kr

Ravsafari med Jyllandsakvariet

Historien fortæller, at da gudinden Frejas tårer ramte havet, forvandlede de sig til rav. Mange år efter kan vi i dag være heldige at finde “gudinde tårer”, hvis vi ved, hvor vi skal lede.

Kender du en der trænger til en spændende oplevelse, så køb en ravsafari, og find ud af mere om Nordens guld. Oplevelsen indeholder: 1,5-2 timers guidet ravtur, læring om hvor, hvornår og hvordan du finder rav og hvis du er heldig, finder du måske også små stykker rav.

Pris fra: 79 kr – Køb oplevelsen her

ØKOLOGISK VELVÆRE

økologisk hårkur, miljøvenlig hårkure, bedre hårkvalitet, julegaver til gravide, julegaver til kommendemødre, gaver til gravide, gaver til kommende modre, gaver til nybagte mødre, økologisk hårpleje,

True Organic All You Need Is Me

True Organic All You Need Is Me er en intensiv creme, til en ekstraordinær pleje.

Cremen består af 100% naturlige ingredienser, 95% økologiske ingredienser, lavet den parabener, fare, sulfater og mineralske olie og er ikke testet på dyr. Denne creme kan blandt andet bruges til hårkur, lipgloss og mod tør hud. En af mange gode økologiske gaver.

Pris: 199 kr – Gå til shop

økologisk skintonic, skintonic økoligsk, økologisk hudpleje,

Urtekram Nordisk Birk økologisk skintonic

Urtekram har ladet sig inspirere af de nordiske birkeskove og kornblomstens blide duft til at skabe denne lækre økologiske skintonic.

Urterne er hentet i deres eget økologiske Urteri. Opstrammende skintonic med vegetabilsk alkohol, fugtgivende birkesukker og aloe vera, der efterlader huden frisk og gennemfugtet. Påføres med en vatrondel.

Pris: 70 kr – Gå til shop

large_ecooking_haandcreme_75ml

Ecooking økologisk Håndcreme

Ecooking økologisk Håndcreme er en beskyttende, fugtgivende og plejende håndcreme med salvia, morgenfrue og jojoba. Ecooking håndcremen er tilsat de bedste økologisk dyrkede olier og planteekstrakter, som er fremstillet uden tilsætning af parfume.

Denne plejende, helende og fugtgivende håndcreme beskytter og plejer hænderne samtidig med, at den fugter og reparerer.
Håndcremen kan bruges af hele familien og til alle hudtyper.

Pris: 149,95 kr. – Gå til shop

Økologisk Ansigtscreme med Havtorn Ylang Ylang, Økologisk Ansigtscreme Ylang Ylang, økologisk ansigtscreme, ansigtscreme økologisk, økologiske gaver, gaver med økologi

Økologisk Ansigtscreme med Havtorn – Ylang Ylang

Brug den både som dagcreme, til tør hud, til øjneområderne og som natcreme. Indeholder økologiske og veganske Fair Trade ingredienser.

Kommer i bæredygtig og genanvendelig tindåse. Indholder 30 ml. som rækker til ca. 1,5 mdr. ved daglig anvendelse.

Pris: 112 kr. – Gå til shop

økologisk sæbebar miljøvenlig sæbe, bedre hårkvalitet, julegaver til hende, julegaver til ham, gaver til gravide, økologisk hårpleje, vegansk sæbe, økologisk sæbe, duftfri sæbe

Mellow Mind Sea Salt Scrub, duftfri til alle hudtyper

En fast håndsæbe er en god måde at minimere plastforbruget i hverdagen – på den måde kan du skifte den flydende håndsæbe ud og slippe for en masse emballage.

Kvalitet og bæredygtighed er kernen i Mellow Minds produktion. Alt bliver håndlavet og det fremstilles kun i mindre batches for netop at undgå spild.

Der er heller ikke tilsat nogen kedelig kemi i sæben. Denne sæbe er en mellemgrov scrub med havsalt, birkes og hvid kaolin ler. Hvid kaolin ler eksfolierer huden blidt og har en naturlig detox effekt af huden.

Der er olivenolie i sæben og alt efter hvilken, der er brugt kan farven variere fra hvid til gullig og lys grøn. Denne sæbebar er uden duft, skummer mildt og kan både bruges til hænder og som bodyscrub i badet.

Pris: 110 kr. – Gå til shop

miljøvenlig, bæredygtig hverdag, bæredygtige produkter til badeværelset, bæredygtige julegaver, bæredygtige gaver, økologiske gaver, miljøbevidste gaver, Økologisk lav-selv-læbebalsamsæt, Urtegaardens økologiske læbebalsamsæt

Økologisk lav-selv-læbebalsamsæt fra Urtegaarden

Et økologisk lav-selv-læbebalsamsæt fra Urtegaarden med nærende shea- og kakaosmør.

Med Urtegaardens økologiske læbebalsamsæt er du sikret naturlig, nærende pleje til læberne i lang tid. Sættet indeholder blandt andet bivoks, kakaosmør og sheasmør, som virker blødgørende og helende på hudbarrieren. Du får desuden 10 stk. 5 ml billikrukker til opbevaring.

Pris: 206 kr. – Gå til shop

ØKOLOGISKE INDRETNING

økologisk-meditationspude

Zafu/ Meditationspude med boghvedeskaller

Asana runde Deluxe Zafu meditationspude er lavet med 100% økologisk boghvedeskaller i GOTS certificeret økologisk bomuld.

En Deluxe Zafu (der betyder siddepude) er oprindeligt forbundet med Zen meditation.

Asana GOTS certificerede Zafu meditationspuder er nemme at flytte rundt med, og giver optimal støtte til kroppen i forskellige siddende og liggende stillinger. Puden ændrer ikke form og er yderst komfortabel. Puden vejer 2,5 kg.

Puden er fyldt med økologiske bogvedeskaller. De er lette, ikke specielt kompakte, reduceres ikke til støv, sunde, lugtfri, hypoallergene og holder sig luftige og friske.

Zafu pudens betræk kan aftages og betrækket kan vaskes ved 40°. Puden har inderbetræk, så der er styr på indholdet, når betrækket skal vaskes. Størrelse: Diameter 35 cm – Højde 15 cm

Pris: 299 kr – Se meditationspuden her!

bæredygtig viskestykke, miljøvenlige viskestykker, bæredygtig hverdag, bæredygtige produkter til køkkenet, bæredygtige julegaver, bæredygtige gaver, økologiske gaver, miljøbevidste gaver,

Humdakin – Strikket økologisk viskestykke

Super lækkert økologisk viskestykke fra Humdakin. Viskestykket er strikket i 100% økologisk GOTS certificeret bomuld.
Kan vaskes ved 60°C, tåler tørretumbler. Det anbefales at man ikke anvender skyllemidler, for at vedligeholde den høje sugeevne.

Materiale: 100% økologisk GOTS certificeret bomuld. Mål: 45×70 cm.

Pris: 149 kr – Se det strikkede økologiske viskestykke her!

Økologisk julegave, julegaver plakat, frugt og grønt plakat,

Plakat – Årstidens Frugter

De fleste danskerne vil gerne værne mere om naturen og klimaet generelt. Meningen bag denne plakat fra kunstneren Simon Holst, er at vise, hvornår hvilke frugter har sæson.

Det bedste er at spise sæsonens frugter, så der ikke bruges en masse kapacitet på at opbevare frugterne til at kunne spises udenfor sæsonen. De smager i øvrigt også bedre når de er i sæson.

Plakaten kan købes i størrelse 30x40cm og 50x70cm, og er printet på FSC Certificeret 180gr Mat Coated i høj kvalitet. Plakaten er ikke økologisk men FSC Certificeret.

Pris: 97,50 kr – Køb Plakaten her

Økologisk sengetøj i flere farver

Sengetøj er altid nogle af de mest populære økologiske gaver.

Økologisk luksus sengetøj fra danske Studio Feder, lavet i GOTS certificeret, økologisk bomuld.

Produktionen af økologisk bomuld er mere miljøvenlig, huden ånder bedre i økologisk sengetøj og du slipper får at sove i materialer produceret på kemikalier.

Mål dyne: 140 x 200/220 cm. Mål pude: 60 x 63 cm.

Pris fra 699 kr – Bestil økologisk sengetøjet her!

Grydelapper i økologisk bomuld

Fantastiske grydelapper i GOTS certificeret økologisk bomuld fra The Organic Company.

Grydelapperne hænger sammen, så de beskytter både dine hænder og dine arme. Og så er de designet sådan, at du kan hænge dem op i en praktisk strop.

Grydelapperne er i enkelt og stilrent nordisk design, der passer til de fleste danske hjem. Grydelapperne måler 100×22 cm. 

Pris fra 295 kr – Bestil økologisk grydelapper her!

bæredygtig håndklæder, økologiske håndklæder, håndklæder af økologisk stof, miljøvenlig, bæredygtig hverdag, bæredygtige produkter til badeværelset, bæredygtige julegaver, bæredygtige gaver, økologiske gaver, miljøbevidste gaver,

Håndklæde i økologisk bomuld

Håndklæde fra Bo Weevil i GOTS certificeret økologisk bomuld. Håndklædet er tykt og blødt og i en kvalitet der holder i rigtig mange år. 

Håndklædet fås i flere størrelser.

Pris: 159 kr – Størrelse 70 x 140 cm

Pris: 279 kr – Størrelse 100 x 180 cm