20 danske børnebøger til julegaven

En god børnebog kommer moderne elektronik aldrig til at erstatte.

Vi skab en list med nogle af de bedste danske børnebøger, som du hurtigt og nemt kan købe online før jul.

Blandet forfattere

9788711513941

Peter Pedal er en abe og hans ejer/bedste ven er “manden med den gule hat”. Igennem årene har Peter Pedal været hovedpersonen i en række billedbøger af det tyske kunstnerpar H. A. Rey og Margaret Rey.

Bogen De allerbedste historier med Peter Pedal indeholder 12 klassiske historier: Peter Pedal og fødselsdagsfesten, Peter Pedal besøger en chokoladefabrik, Peter Pedal i legetøjsbutikken, Peter Pedal bager pizza, Peter Pedal hos tandlægen, Peter Pedal besøger en brandstation, Peter Pedals første skoledag, Peter Pedal bager pandekager, Peter Pedal opdager en dinosaur, Peter Pedal besøger en boghandel, Peter Pedal på telttur, Glædelig jul, Peter Pedal! Bogen kan købes på Bog og Ides hjemmeside til 249,95 kr.

9788702158311

Peter Plys er hele verdens honning-elskende gule bamse. Bøgerne om Peter Plys, handler om Peter Plys og hans mange venner fra Hundredmeterskoven: Drengen Jakob, Ninka Ninus, tigerdyret, Kængubarnet, æslet og mange mange flere.

Det er den klassisk engelske forfatter A. A. Milnes der har skabt børnebøger om Peter Plys og dyrene i Hundredmeterskoven. Den føreste bog udkom i helt tilbage i 1926. På Bog og Ides hjemmeside kan du købe bogen Peter Plys og hans venner til 149,95 kr.

9788759517611Den lille prins er en eventyrs-fortælling som kan nydes af både børn og voksne. Det kendte og elskede eventyr om den lille prins og hans planet. Den lille prins er skrevet af forfatteren Antoine de Saint-Exupéry i 1943 og bogen var oprindeligt fransk. Bogen er solgt i ca. 200 mio. solgte og er dermed en af mest solgte bøger nogensinde. Den er oversat til ca. 250 forskellige sprog og dialekter. Bogen Den lille prins kan købes på Bog og Ides hjemmeside til 149,95 kr.

Thorbjørn Egner

Klatremus-og-de-andre-dyr- Hakkebakkeskoven

Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven

Skoven er fyldt med dyr – både store og små. Her i “Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven” følger vi Morten Skovmus, der elsker at synge og spille og gerne vil have at alle er gode venner i skoven. Thorbjørn Egner står bag den klassiske børnebog “Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven”, der tager børnene med til et forunderligt og skønt univers hvor dyr kan tale og der sker sjove ting og sager. Alle kan sagtens være venner, hvis de bare hjælper hinanden, mener Morten Skovmus, men er det nu rigtigt? Bogen om Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven kan købes på Bog og Ides hjemmeside til 199,95 kr.

9788202182922

Karius og Baktus er det der bor i tænderne, hvis man ikke børster den ordenligt. Bogen er skrevet og illustreret af Thorbjørn Egner og udgivet blev udgivet tilbage i 1949. Karius og Baktus handler om to tandtrolde, der lever i en drengs mund. Bogen er på mange måder både underholdene og lærerig for børnene, særligt hvis man er i perioden, hvor tandbørstningen er en daglig kamp. Bogen om Karius og Baktus kan købes på Bog og Ides hjemmeside til 219,95 kr.

9788700471610

Folk og røvere i Kardemomme by er historien om røverne Kasper, Jesper og Jonatan bor ved Kardemommeby. En dag beslutter de sig for at røve Sofie, som viser sig at være en skrap tante, der hurtigt får de tre røvere i arbejde. Røverne Kasper, Jesper og Jonatan bor lidt uden for Kardemommeby og de er ikke så gode til at få ordnet det huslige, så en dag beslutter de sig for at røve Sofie, som viser sig at være en skrap tante, der hurtigt får de tre røvere i arbejde – både inden og udenfor hjemmet. Bogen Folk og røvere i Kardemomme by kan købes på Bog og Ides hjemmeside til 199,95 kr.

Ole Lund Kirkegaard

9788702158137

Otto er et næsehorn handler om drengen Topper, der finder en magisk blyant. Når man skriver noget med blyanten, forsvinder det igen. Topper prøver at bevise det for sin ven Viggo, så han tegner et næsehorn på tapetet. Men i stedet for at billedet forsvinder, bliver tegningen levende! Uden at det var planen har Topper og Viggo lige pludseligt et stort, gult næsehorn i stuen – og det er altså ikke særligt praktisk at have et stort, sulten næsehorn som kæledyr, når man bor på anden sal. Men sjovt er det og historien er fantastisk underholdene. Bogen om Otto er et næsehorn kan købes på Bog og Ides hjemmeside for 149,95 kr.

9788702094121

Frode og alle de andre rødder handler om den syv-årige Frode fra Hjørne-Huset, om Simme, den største af alle rødderne, om Stinne, der er Frodes kæreste, om Spætte, der altid glemmer det, han skal huske, om Dille, der vil afspore et tog, om Læris, en højst mærkværdig dreng, som tænker bedre end de fleste, om Irene TV og fru Ravn, der er to meget nysgerrige damer, om hr Storm, der er frygtelig vredladen, og som altid kommer galt af sted, og om en mystisk mand på løbehjul. Bogen og Frode og alle de andre rødder samt deres sjove eventyr kan købes på Bog og ides hjemmeside for 149,95 kr.

9788702153545

Orla Frøsnapper er en stor klassiker indenfor børnebøger. Orla Frøsnapper er byens bølle. Han driller alle de andre børn i byen og han er en kendt for at være en lømmel uden lige. Bogens fortæller er træt af, at han sammen med sin kammerat Jakob altid bliver drillet af de store drenge, af bøllerne og ikke mindst af Orla Frøsnapper. Det ene tager det andet og du kan i “Orla Frøsnapper” læse, hvordan den største bølle af alle ender i et omrejsende cirkus. På Bog og Ides hjemmeside kan du købe bogen Orla Frøsnapper til 149,95 kr.

9788702158144

Gummi Tarzan er historien in Ivan Olsen. Ivan Olsen er ikke ret stor. Han er nærmest lille og tynd – og ikke særlig pæn. Han er heller ikke spor stærk og kan ikke tæve nogen.Til gengæld får han selv en masse tæsk og somme tider buksevand. Ivans far prøver at gøre Ivan til et rigtigt mandfolk. En ægte Tarzan. Men ingenting hjælper.´Øv,´ råber hans far til sidst. ´Du er en værre Gummi-Tarzan!´ Sådan får Ivan sit navn, men der skal et tilfældigt møde med en heks til, før der vendes op og ned på alting for Ivan Olsen. Bogen om Gummi Tarzan kan købes på Bog og Ides hjemmeside for 149,95 kr.

9788702149425

Hodja fra Pjort er fortællingen om drengen Hodja, der bor i den lille by Pjort i et land kaldet Bugislav. Podja er en nysgerrig dreng, der higer efter at opleve spændende ting. Han vil gerne opleve noget, og på et flyvende tæppe rejser han til hovedstaden. Her bliver tæppet narret fra ham, men Hodja er fast besluttet på at få det tilbage Hodja fra Pjort er en morsom og flot illustreret børnebog om drengen Podja og hans eventyr. Bogen om Hodja fra Pjort kan købes på Bog og Ides hjemmeside for 149,95 kr.

Astrid Lindgren

9788702067965

Pippi Langstrømpe er verdens stærkeste pige. Hun har rødt hår og fletninger, der står lige ud i luften. Hun bor alene i Villa Villekulla med sin hest og sin abe og sin taske fuld af guldmønter. Og hun er Tommy og Annikas bedste ven, som finder på de sjoveste og mærkeligste ting. Pippi Langstrømpe er den første af de tre bøger, Astrid Lindgren udgav i 1940´erne. I dag er Pippi kendt og elsket af børn i hele verden. De to andre bøger hedder Pippi Langstrømpe går om bord og Pippi Langstrømpe i Sydhavet. På Bog og Ides hjemmeside kan du købe bogen Pippi Langstrømpe til 149,95 kr.

 

9788702058048

Ronja Røverdatter er Astrid Lindgrens mesterværk af en fantastisk, drabelig og kærlig fortælling om røverbørnene Ronja og Birk, om deres frie liv i de vilde skove og om, hvordan deres venskab stopper krigen mellem to røverslægter. Bogen kan læses som godnathistorie over flere dage. På Bog og Ides hjemmeside kan du købe bogen Ronja Røverdatter til 249,95 kr.

brødrene--løvehjerte

Tvebaks storebror Jonathan fortæller ham om Nangijala, landet man kommer til, når man dør. For Tvebak er lille og bange, og han skal snart dø. »I Nangijala har man lov at være med i eventyr fra morgen til aften og natten med. For det er i Nangijala, at alle eventyr sker.« Så det er godt, at Tvebak ikke skal være i Nangijala uden Jonathan. Godt, at de tilsammen kan blive Brødrene Løvehjerte. Astrid Lindgrens mesterværk er i 30-året for bogens udgivelse blevet nyoversat med kærlig respekt for tekstens lavmælte mundtlige fortælletone og perfekt til godnatlæsning. Brødrende løvehjerte er en historie voksne også kan nyde mens den læses højt. Bøgen om Brødrene Løvehjerte kan købes på Bog og Ide for 99,95 kr.

 

9788702072877

Emil fra Lønneberg er endnu en Astrid Lindgrens børnebogs klassiker. Emil fra Lønneberg udkom første gang i 1963 – og er den første af de tre kapitelbøger om Emil. De to andre hedder: Mere om Emil fra Lønneberg og Han er her endnu Emil fra Lønneberg. Bogen om Emil fra Lønneberg kan købes på bog og ides hjemmeside til 129,95 kr.

lillebror-og-Karlsson-pa-taget

Oppe på taget af et ganske almindeligt hus i en ganske almindelig gade ligger der bag skorstenen et lille bitte hus med skodder for vinduerne. Der bor Karlsson på Taget, og han er ikke helt almindelig. Karlsson er nemlig verdens modigste mand, verdens bedste tallerkenkaster, verdens bedste æblesteger og kødbollespiser, verdens bedste himstregimssnedker, ja, kort sagt, verdens bedste til alting, når han altså selv skal sige det. »Jeg er en smuk og klog og tilpas tyk mand i min bedste alder.« BOGEN OM LILLEBROR OG KARLSSON PÅ TAGET er en samlet udgave af alle tre bøger om Lillebror og Karlsson på taget: Lillebror og Karlsson på Taget, Karlsson på Taget flyver igen og Verdens bedste Karlsson. Lillebror og Karlsson på taget er godnatlæsning som samler dagens sidste smil. På Bog og Ides hjemmeside kan du købe bogen Lillebror og Karlsson på taget til 249,95 kr.

 

Hr. Skæg bøger

Dengang-hr-skag-startede-i-skole

Dengang hr. Skæg startede i skole

Hr. Skæg fortæller fem historier om alt det spændende, mærkelige og helt vidunderlige ved at starte i skole for første gang. Historier om alt lige fra skolestart, toiletbesøg til frikvarter og udflugt fra klassen fra dengang, hr. Skæg selv gik i skole.

Pris: 129,95 kr – Gå til shop

Hr-skæg-abc

Hr. Skægs ABC

I DRs program “Skæg med bogstaver” møder børnene den skøre og sjove Hr. Skæg, som er helt vild med bogstaverne. Bogen indeholder en sang for hvert bogstav i alfabetet, så børnene på en sjov måde lærer alfabetet. Der medfølger også en CD med alle sangene sammen med bogen.

Pris: 199,95 kr – Gå til shop

Hr-skæg-tæller

Hr. Skæg tæller

En sjov og underholdende Hr. Skæg-tællebog med små historier, som tager udgangspunkt i vilde eller fjollede situationer, hvor barnet kan hjælpe med at tælle sig frem gennem historien.

Pris: 129,95 kr – Gå til shop

hr-skæg-og-rejsen-til-ordkloden

Hr. Skæg og rejsen til ordkloden

vis man sætter bogstaver sammen, bliver de til ORD. Og det viser sig, at ord er noget af det mest fantastiske, der findes. Alle ting i verden har et ord. I denne her bog rejser Hr. Skæg ud til en anden planet og selvom den ligger langt væk, er den på mange måder ligesom vores egen verden. Der er blomster og græsstrå og huse og dyr og alle de andre ting, vi kender herhjemmefra. Men der er én forskel. Alle tingene på Ordkloden har et ord. Men de har også et skilt! Og på skiltet står der, hvad det er. Så hvis man har glemt, hvad en ting hedder, kan man altid læse, hvad det er. Dét er smart. Kom med Hr. Skæg til Ordkloden, og mød skiltemageren og skolelæreren og rimsmeden og alle de andre, der bor der.

Pris: 199,95 kr – Gå til shop
Gem

Gem
Gem

Gem

One thought on “20 danske børnebøger til julegaven

Comments are closed.

%d bloggers like this: