50+ gave ideer til mandelgaven 2017

Mandelgave 2017: Det er næsten altid svært at finde på en pæn, anstændig og god mandelgave, som passer til alle, der er med til juleaftenen. Man ender hurtigt med at bruge utrolig mange timer på at lede efter den rigtig ting, alle vil sætte pris på.

Den tid vil vi gerne spare dig! Vi har samlet mere end 50 gaveideer til årets mandelgave, inddelt i kategorier alt beløbet du vil bruge. Vi har også lavet vores 10 top favoritter til mandelgaven, så du kan se hvad der er populært at give som mandelgave!

Mangler du også inspiration til mandelgave 2017, så er listen her!

Vi har samlet en liste med over 50+ gave ideer til mandelgaven 2017, og inddelt den efter priskategorier, så du nemt kan finde en mandelgave indenfor budgettet. Vi håber du kan bruge vores liste!

Læs også:

1# Bluetooth nøgleting – Tile Bluetooth Tracker

Det er et mareridt morgen, middag og aften. Nøgler ligger aldrig der hvor du lagde dem sidste, og du har ikke tid til at lede efter dem, for du er allerede 5 minutter for sent. Giv en mandelgave alle voksne vil sætte pris på og en gave som fremadrettet vil blive elsker.

Pris: 229 kr – Køb mandelgaven 2017 her

jelly belly juleslik, jelly beans juleslik, jelly belly, jelly beans, jelly belly julekalender, jelly beans julekalender, jelly belly adventskalender, jelly beans julekalender

2# Jelly Belly gaveæske

: Jelly Beans bliver også kaldet Jelly Belly kommer oprindelig fra USA, og er elsket af både børn og voksne over hele verden. Det er lækker slik man aldrig bliver træt af (med mindre man går en med bussemandssmag)

De smagsfyldte Jelly Belly gaveæsker er god mandelgave for både børn og voksne og en mandelgave som også kan deles med de øvrige deltagere, hvis altså der er plads efter risalamanden

Pris fra: 69 kr – Køb Jelly Belly gaveæsken her 

 

3# Wulffmorgenthaler kalender

Hver år udgiver Wulffmorgenthaler en kalender for det kommende år, men sjove tegninger, som skaber gode grin. En Wulffmorgenthaler kalender kan bruges af alle, og er en god ide til mandelgaven 2017.

Pris: 129 kr – Køb Wulffmorgenthaler kalenderen 2018

 

Skrabelods verdenskort, verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

4# Skrabelods verdenskort

Vi rejser alle sammen, og det er vidt forskellige hvad lande vi ser og oplever. Skrabelods verdenskortet er en mandelgave alle kan få glæde af, og en gave som hurtigt bliver lavet meget personligt, når vinderen skraber de lande hun/han har besøgt i verden, eller skraber de lande hun/han ønsker at besøge i fremtiden.

Pris: 139 kr – Køb skrabelods verdenskortet her

 

5# Speak Out børnene mod voksne

Speak Out børnene mod voksne er et brætspil som har fået rigtig meget medie opmærksomhed i 2017, og med god grund, der er skide sjovt, og det eneste krav der er, er du kan tale (eller i hvert fald prøve på det). . ”Ihhhnn schjuuuuuukøøøøøhl aaa bbbbljjjjaaaaa” – Er din cykel blå? Nej, ok. Hvad forsøger du så at fortælle mig? Speak Out familieudgaven er for børn i alle aldre, hvor børn danner hold mod de voksne, og det gælder om, at dine holdkammerater tyder hvad du forsøger at fortælle dem, lige som i det originale Speak Out selskabsspil, familieudgaven indeholder blot hylende morsomme sætninger, til både voksne og børn. Denne mandelgave er perfekt hvis der er både børn og voksne i selskabet, for lige meget hvem der vinder mandelgaven 2017, så kan de være med i spillet.

Pris: 249,95 kr – Køb spillet her

6# Gaveæske med økologisk chokolade

Vinderen af mandelgaven fortjener lidt godt til ganen. En gaveæske med økologisk chokolade af god kvalitet er en lækker præmie til den der finder årets mandel.

Pris: 114,60 kr – Køb gaveæsken her

 

7# Guinness World Records 2018

Siden 1954 har Guinness World Records bøgerne forbløffet og chokeret os med rekorder fra hele verden. Den store skører bog bliver udgivet hvert år og den bliver aldrig kedelig at kigge i. Bogen er perfekt til både børn og voksne som mandelgaven 2017.

Pris: 129,95 kr – Køb bogen her

tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

8# Tæppe med ærmer

Med den helt rigtige markedsføring blev Snug rug en gigantisk succes i USA. I Danmark er tæppet ligeså en kæmpe succes både hos store og små og det er en super mandelgave ide til hele familien.

Tæppet fås i 5 forskellige farver: Creme, rød, brun, blå og lyserrød. . Om sommeren er tæppet helt perfekt til smukke sommeraftner ved stranden eller en god piknik i parken. Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver i 2017

Pris: 259 kr – Gå til shop

romantiske gaver, design et pudebetræk, design en gave, søde gaver til kæresten

9# Design et personligt pudebetræk

Hvorfor ikke lave en personlig designet mandelgave, som vinderen kan pralle med resten af året. En af de sjove måder at gøre dette er ved et pudebetræk som du bestemmer designet på.

Lav f.eks en pude hvor der står “Årets mandelgavevinder”, “Jeg snød og fik mandlen”, Jeg er en mandelgave”, eller noget andet sjovt og underholdende.

Lav designet unikt til mandelgaven 2017. Du kan designe helt fra bunden i boligprints online design program Creatify, eller du kan uploade en fil direkte. Pudebetrækket er i 100 % eksklusiv bomuldssatin og håndsyet.

Design et pudebetræk her

10# Marcipangris med økologisk mørk chokolade

Inden liste med mandelgaver uden en vaske ægte marcipangris. Eksperter er bange for marcipangrisen vil uddø indenfor få år, og du kan bidrage til dens overlevelse ved at give den i mandelgaven 2017.

Pris: 47,28 kr – Køb Marcipangrisen her

Marcipangris med hindbær Økologisk mørk chokolade – 75 gram

Pris: 47,28 kr – Køb Marcipangrisen her

Marcipangris med lakrids Økologisk hvid chokolade – 75 gram

Pris: 47,28 kr – Køb Marcipangrisen her

Marcipan-hjerterMarcipanhjerter med lakrids & hindbær

Gaveæske med 8 marcipanhjerter: 4 stk økologiske hjerter af marcipan med frysetørret økologisk hindbær og 4 stk økologisk lakrids overtrukket med. Denne æske er et godt mandelgave alternativ til den traditionelle marcipangris.

Pris: 109,14 kr – Gå til shop

 

kamerasikkerhed, webcam skjuler, webcam cover, skjul af webcam, skjul dit webcam, skjuler til webcam, kamera sikkerhed webcam skjuler

Webcam skjuler

Alle ejer i dag en en computer, en smartphone eller en tablet. Alle disse elektroniske enheder har kameraer indbygget, så man hurtigt kan fange hverdagens øjeblikke. Desværre kan disse kameraer også hackes og det er der desværre  mange der ikke ved. En oplagt mandelgave er derfor denne kameraskjuler, som kan skjule dit kamera når det ikke er i brug, og dermed gøre hackernes arbejde meget svære. Web cam skjuleren har fri fragt i hele Danmark.

Pris: 69 kr – Gå til shop

 

Gaver til studerende, julegaver til studerende, Gaver til studerende 2016, Gaver til studerende 2017, gaver til studenter, gaver til drenge, gaver til piger, gaven til studenten, gave til student, studentergave, gaver til studerende universitet, universitet studerende julegave, julegave til universitets studerende,

Sendentanke.dk – Luksus gavekortet

Luksus gavekort er et åbent gavekort til Sendentanke.dk. Dette er gavekortet alle kan bruge, da modtageren af gavekortet her frit kan vælge imellem alle vores gavekort og oplevelser. Gavekortet kan f.eks bruges til Matas, Just-Eat, Unisport, et Wellness ophold, Inspiration og Zalando.

Pris: Fra 50 kr – Gå til shop

 

fjollede strømper, sjove strømper, julegaven til ham, julegaven til manden, julegaven til mænd

Sandal-strømpen

Strømper i sandalerne – ELLER sandal strømper! Strømperne enhver jyde-man ikke kan leve uden hverken sommer eller vinter! En sjov mandelgaven 2017.

Pris: 69 kr – Gå til shop

 

Bezzerwizzer-Bricks-det-danske-sprog

Bezzerwizzer Bricks – det danske sprog

Bezzerwizzer er kendt for både at samle folk, såvel som skille dem ad. Udgaven om det danske sprog er udentvivl ingen undtagelse i Bezzerwizzer spil som kan skabe diskussioner og små debatter. Giv denne som mandelgaven 2017, og kryds finger for vinderen ikke er en dårlig taber.

Pris: 59,95 kr – Køb Bezzerwizzer her

 

Kæmpe vingummibamse, som er mere end tusind gange så stor som en almindelig vingummibamse, og med 12.600 kalorier! Den STORE og sjove gave til årets mandelgave.

ludo-spilLudo Spillet

Om spillet: Ludo er et klassisk brætspil som er kendt af de fleste og kan spilles og nydes af hele familien. Dette spil indeholder en spilleplade med 4 mands Ludo på den ene side og 6 mands Ludo på den anden side.  Spillet kan spilles af mellem 2-6 deltagere fra 6 år og opefter. En mandelgave som alle i familien kan få glæde af

Pris: 99,95 kr – Køb spillet her

 

manu-sereen-juleboeger

Nanok og juleevangeliet

Manu Sareen fortæller om juleevangeliet i denne søde børnebog. Historien udspiller sig på en skole, hvor der er gang i juleforberedelserne. Eleverne skal planlægge årets krybbespil, og der skal fordeles roller, og nogle har brug for at få genopfrisket historien. En af drengene i klassen, Nanok, er søvnig, og lige så stille falder han i søvn midt i timen. – Langt væk fra klassekammeraterne opdager han, at han har fået vinger og er blevet til en engel. Han flyver af sted, og nede på jorden kan han se Josef og Maria, der er på vej til Betlehem. Nanok møder andre engle, og sammen tager de af sted til stalden, hvor Jesus bliver født.

Pris: 39,95 kr – Gå til shop

 

Matas gavekort

Vil du gerne overraske mandelgave vinderen, så køb et gavekort til Matas. Hos Matas kan modtager frit vælge mellem et hav af skønheds– og pleje produkter fra en masse forskellige brands. Matas er elsket af både mænd og kvinder, og nok ikke mindst teenager piger!

Pris fra: 50 kr – Køb gavekort her

snehvide-og-de-syv-smaa-dvaerge-special-edition-disney_29066

Snehvide og de syv små dværge filmen

Skal mandelgaven 2017 være en Disney klassiker, så er Snehvide og de syv små dværge skøn Disney film, som både unge og gamle kan sætte pris på. Filmen er næsten 80 år efter sin præmier stadig en af Disneys mest elskede klassikere. Snehvide er historien om den smukke og godhjertede prinsesse Snehvide som elskes af alle i sit kongerige, undtagen den onde stedmoder, Dronningen. Da det magiske spejl en dag udser Snehvide til den smukkeste i landet, bliver dronningen rasende og beordrer at Snehvide slås ihjel. Snehvide flygter ind i skoven, hvor hun møder de syv små dværge: Brille, Gnavpot, Flovmand, Lystig, Søvnig, Prosit og Dumpe, der tager sig af hende. Men da Dronningen finder ud af at Snehvide stadig lever, udtænker hun en ondskabsfuld plan for én gang for alle at slippe af med hende.

Pris: 99,95 kr – Køb Snehvide her

 

Jumbo Playing Cards

Store spillekort fører til højt spil – mød jumbo spillekortene, der er bevis på, at størrelsen spiller en rolle (I hvert fald inden for kortspil). Perfekt som mandelgaven 2017, hvis der er børn med i legen.

Pris: 99 kr – Gå til shop

 

Æggekoger til mikroovn

Super nem æggekoger til mikrobølgeovnen Boiley Æggekoder til 1 eller 4 æg gør det nemt at lave gode æg i mikroovnen

1 æg – Pris: 59 kr – Køb den her

4 æg – Pris: 119 kr – Køb den her

 

romantiske gaver, design et pudebetræk, design en gave, søde gaver til kæresten

Design et personligt pudebetræk

Pudebetrækket er i 100 % eksklusiv bomuldssatin og håndsyet.

Design er unik og potentielt pudebetræk til mandelgaven 2017. Du kan designe helt fra bunden i boligprints online design program Creatify, eller du kan uploade en fil direkte.

Lav f.eks en pude hvor der står “Årets mandelgavevinder”, “Jeg snød og fik mandlen”, Jeg er en mandelgave”, eller noget andet sjovt og underholdende.

Design et pudebetræk her

 jelly belly juleslik, jelly beans juleslik, jelly belly, jelly beans, jelly belly julekalender, jelly beans julekalender, jelly belly adventskalender, jelly beans julekalender

Jelly Belly Ultra Gaveæske er fyldt til randen med slikbønner med 20 af de mest populære smage pakket ind i en luksuøs gaveæske – Perfekt som mandelgaven 2017. Æsken indeholder følgende smagsvarianter: A&W® Root Beer, Blueberry, Bubble Gum, Buttered Popcorn, Coconut, Cotton Candy, Dr Pepper®, Green Apple, Juicy Pear, Sunkist® Lemon, Licorice, Peach, Piña Colada, Pomegranate, Sizzling Cinnamon, Strawberry Cheesecake, Sunkist® Tangerine, Toasted Marshmallow, Very Cherry og Watermelon

Pris: 119 kr. – Gå til shop

 

_9788771592344

Bog: Ting, min søn skal vide om verden

En bestseller bog i 2017: Fredrik Backman står i den samme situation, som mange mænd har stået i før ham. Han er blevet far. Men hvordan forbereder man sin søn på livet? Backman gør et ihærdigt forsøg med “Ting, min søn skal vide om verden”.  I denne skønne bog kan man læse alt om hverdagen, de store begivenheder i livet og måske også om et par af de nedture, der nok skal dukke op. Forfatteren konfronterer forældre med deres styrker og svagheder, og skriver om kvinder, bilnøgler, mandighed, fodbold og hvad der ellers hører sig til.  Men allermest ihærdigt handler “Ting, min søn skal vide om verden” om, hvordan han hver eneste fag forsøger at være en god far.

Pris: 159 kr – Gå til shop

2268211

Guinness world records 2017

Verdens bedste sælgende årbog er tilbage med tusindvis af nye rekorder. Alle tiders stærste rekorder, syge stunts og kuriøse kunster, film i topfed 3D, gear, grej og tekniske gadgets, rekordvilde rutsjebaner, ekstreme sportsrekorder og meget andet. Nye emner i 2017 er bl.a.: Universets historie set gennem 200 rekorder, chokolade, actionfigurer, Disney, 3D print, coding, labyrinter og sorte huller. Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.

 Pris: 169,95 kr – Bestil bogen her

 

mandelgave 2017, sjove mandelgaver, sjov mandelgave, mandelgaver 2017

Papa Bear Skruetrækker

Denne her bjørn er slet ikke så dum, som den ser ud! For i virkeligheden er det en bitsskruetrækker i høj kvalitet! Den kommer med seks forskellige bits, der holdes fast i klingen med en magnet. En sjov mandelgave 2017.

 Pris: 189 kr – Bestil her

 

Kellogs-labepomade

Kellogg’s Læbepomader

Morgenmads smag på en læbepomade? Det er en sjov mandelgave som alle kan bruge! Kellogg’s læbepomaderne kommer i en cool, retro metaldåse.

 Pris: 119 kr – Bestil dem her

 

Skærmbillede 2015-11-24 kl. 16.44.53Nisse hoptimist

Nisser er julens maskot. Det ved skaberne af hoptimisterne også. Derfor har de lavet denne søde og glade hoptimist nisse. Materiale: Plast. Mål: H 8 cm.

Pris: 179 kr – Se hoptimist nissen her

 

lykketrold-mandelgaven-2016

Lykketrolden

Lykketrolden, som havde sin storhedstid i 1960’erne, er tilbage! Den verdensberømte trold relanceres nu i en moderne udgave i anledning af, at det er 100 år siden at Lykketroldens skaber, Thomas Dam, blev født. Relanceringen af Lykketrolden omfatter en kollektion af 15 forskellige trolde i 3 størrelser. Der er udviklet en troldemor, en troldefar og en troldeunge. De er lavet af special keramik og derefter malet. Håret er ægte fåreskind, og er derfor unikt på hver enkelt trold. Denne trold er 9 cm høj

Pris: 199 kr – Køb mandelgaven 2017 her

 

bog-om-slaegtsforskning

Slægtsforskerens ABC – en håndbog for alle som beskæftiger sig med slægtsforskning

Slægtsforskerens ABC er et let håndterligt opslagsværk for alle, som er interesseret i slægtsforskning. Bogen indeholder forklaringer på de udtryk, som man støder på, når man læser kirkebøger, lægdsruller, retsudskrifter, skifter og andre arkivalier m.m. Den indeholder også vejledning om, hvor man kan finde de forskellige oplysninger, hvilke regler der gælder om adgangen til disse oplysninger, hvordan man kommer i gang med slægtsforskning på arkiverne og på internet, samt hvordan man afslutter sin slægtsforskning med udarbejdelse og udgivelse af en slægtsbog.

Pris: 159,95 kr – Gå til shop

 

verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

Deluxe skrabelods verdenskort

Deluxe skrabelods verdenskortet fra Coolstuff.dk er sort med guld skrabeeffekt. Deluxe kortet er mere detaljeret end original kortet samt i andre farver. Skrabelods verdenskortet har cool infografik nederst på kortet og indeholder fakta om de forskellige lande og farvande. Leveres i et beskyttelsesrør, perfekt til transport. Kortet måler 82,5 cm x 59,4 cm. En af mange skabelods verdenskort som er en fed mandelgave 2017.

Pris: 219 kr. – Bestil verdenskortet her

københavn plakat, plakat københavnDanmark plakat fra Vissevasse

Lille, grafisk plakat af Storebæltsbroen, der fra 1998 forbandt Fyn og Sjælland. Mål: 30 x 40 cm.

Pris: 200 kr – Se plakatten her

 

Toiletbasket

Toiletbasket

Skal mandelgaven 2017 være en “sport” så lad mandelgaven være blive toiletbasket. Spillet kan nemt og hurtigt indsættes på alle toiletter da kurven og boldholderen sættes nemt fast med sugekopper.

Pris: 149 kr – Se spillet her

 

bike-balls

Bike Balls cykellygte

Skal mandelgaven 2017 være et sæt lyserøde balls! Bike Balls er fremstillet af en slidstærk silikone, og de lyser på flotteste vis rødt i mørket. Hæng Bike Balls cykellygten under sadlen og lad dem dingle som kronjuvelerne under cykelturen!

Pris: 199 kr – Se Bike balls her

 

 

tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

Lækkert tæppe med ærmer

På Coolstuff.dk kan du finde det lækre Snug Rug Deluxe – et tæppe med ærmer.

Tæppet kan fås i 5 forskellige farver: Creme, rød, brun, blå og lyserrød.  . Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver i 2017

Pris: 259 kr – Gå til shop

 

eva-solo-foderroer

Eva Solo Foderrør

Med Eva Solo fugle foderrør kan mandelgave vinderen glæde sig over at kunne følge havens fugle hele året. Fuglefoderrøret hænges op på en gren i et træ eller i en busk og forsyner havens fugle med frø. De små åbninger nederst i foderrøret gør det nemt for småfugle at gribe fat i røret og spise. Designet betyder også at fuglene slipper for fugleklatter i foderet. Fuglefoderrøret er i frostsikkert glas. Højde: 29 cm. Diameter: 7 cm.

Pris: 249,95 kr – Gå til shop

gave til teenage piger, teenager pige gave, gave til teenage, gave til piger, julegaver til teenagere, julegaver til piger, julegaver til unge piger

Vissevasse Plakat – Vespa

Lille, charmerende plakat med pastelfarvet illustration af en pige på en vespa.

Pris: 250 kr – Gå til shop

 

hotdog-kursus-birks-koekken-1

Hotdogkursus – Den Perfekte Hotdog

Hotdogs er en fast del af de fleste mad pyramide. Så hvorfor ikke give  mandelgave 2017, der kan bringe glæde til hele familien længe ind i fremtiden? Et hotdogkursus er den perfekte oplevelsesgave til mandelgaven.

Om kurset: Den perfekte pølsefars skal stoppes, koges og steges, og du prøver at lave din egen ketchup, sennep, panerede friturestegte løg, remoulade og syltede agurker.  Selvfølgelig bager du også de perfekte pølsebrød, så du har alt hvad du skal bruge til denne klassiske spise. En oplevelsesgave der vil bringe glæde i mange år og en super fed gave til teenagere.

Pris: 295 kr – Køb oplevelsen her

 

Vooni Splash Speaker

Nu kan vinderen af mandelgaven 2017 lytte til musik og tale i telefon, mens de er i bad – trådløst! En våd drøm for alle badenymfer og et fed gadget er denne Vooni Splash Speaker!

Pris: 299 kr – Gå til shop

64902b8aa518309ebd37a0d150b01e31
Talende kagedåser

En sjov og uformel mandelgave? Så tag et kig på denne talende kagedåse, som gør det svært at stjæle småkage ubemærket. Kagedåsen er sjov og i form en en politimand der beskytter huset småkager.

Pris: 259 kr – Gå til shop

 

gave til teenage piger, teenager pige gave, gave til teenage, gave til piger, julegaver til teenagere, julegaver til piger, julegaver til unge piger

Vissevasse Plakat – Tivoli Ballongyngerne

Tivolis kønne pariserhjul med ballongyngerne er en smuk klassiker fra 1943. Vissevasses smukke illustration af forlystelsen, i dæmpede farver, sender dig en tur op i trætoppene. En smuk plakat til Mandelgaven 2017.

Pris: 400 kr – Gå til shop

 

vin ilter, gave til farvar, julegaver til farfar

Vinturi Vinilter

Via en sindrig konstruktion ilter Vinturi din vin lige så hurtigt, som det tager at hælde vinen op i et glas. Lad vinen løbe igennem vinilteren. Så tilføres den rette mængde ilt med den rette hastighed! Perfekt til at skabe et perfekt glad vin til hverdagen eller jul.

Pris: 349 kr – Gå til shop

 

ourtime-1170-vejrstation-graa-sort

OurTime 1170 Vejrstation

Med OurTime vejrstation kan man have helt styr på både inde- og udeklimaet. Vejrstationens sender, måler trådløst udendørstemperatur, luftfugtighed og tryk, så man har al information tilgængelig på displayet. Displayet måler de samme værdier indenfor og har også radiostyret ur med dato og indbygget alarm med snooze funktion, så man kan bruge det som vækkeur på natbordet.

Pris: 399 kr – Køb vejrstation her

 

gaver til studerende, gaver til studenter, studenter gaver, gaver til kaffe elskeren, studenter gaver

Bodum Stempelkande

Forkæl en kaffe-elsker med Bodums Caffettiera stempelkande. Stempelkanden er en klassisk stempelkaffekande til den store kaffetørst. Tilsæt din favoritkaffe, kogende vand – rør, vent og pres, så har du aromatisk kaffe, der er en nydelse for både øje og gane. Kanden kan indeholde op til 1 liter svarende til 8 kopper kaffe. Farve: sort.

Pris: 299,95 kr – Bestil den her!

Fandt du ikke mandelgaven 2017 på listen?

Måske indeholder listen ikke en gave, som du synes passede som mandelgave 2017. For at finde den perfekte mandelgave bør du gøre dig nogle overvejelser, omkring hvad du (uselvisk) mener er den bedste form for mandelgave til dit juleselskab.

  • Velgørenhed: Hvis årets mandelgave skal være god samvittighed til alle ved julebordet, hvorfor så ikke give velgørenhed, så de mindre bemidlet også mærker juleglæden. Se her hvordan du køber velgørenhed som mandelgave.
  • Oplevelsesgaver: Oplevelser er blevet populære gaver over de sidste par år, og i Danmark findes der 2 fantastiske webshops, som sælger alt fra spaoplevelser til adrenalin oplevelser. Skal årets mandelgave være en oplevelse så tjek Duglemmerdetaldrig.dk og Go dream
  • Gavekort: Et gavekort er altid en mandelgave som skaber glæde. Smartbox tilbyder en lang række gavekort, som er perfekte som gave. Se Smartbox gavekort her.
  • Juleslik (økologisk): En marcipan gris og andet juleslik er altid en god mandelgave. Hvis du gerne vil give økologisk juleslik, så anbefaler vi økologisk supermarkedet.
  • En fjollet ting: Hvis mandelgaven skal være uhøjtidelig og fjollet, så vrimler nettet med sjove gaver. Vi anbefaler du kigger på Coolstuff.
Hvad er en mandelgave og hvem skal have den?

En mandelgave, er den gave, som gives til den heldige person, der finder den hele mandel (de øvrige mandler er hakket) i Risalamande.Er man mange mennesker kan man tilføje mere end én mandel i Risalamande.

Rigtig mange danske familier spiser Risalamande juleaften, og som en fast del af det, er der indkøbt eller lavet en mandelgave, som vinderen får som præmie for at finde den hele mandel. I småbørns familier er det normalt at “snyde” ved at sikre sig der er en mandel i børnenes portion Risalamande. Det gøres som regel med at man portion anretter skålene med Risalamande gør de serveres for gæsterne.

At spise risalamande er en dansk tradition, der kendes fra omkring 1900, hvor borgerlige køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul i stedet for risengrød. Tidligere havde risengrød pga. de importerede ris og kanel været en eksklusiv spise. I de første 50 år af det 20. århundrede var det risengrøden, der var den mest almindelige danske julespise.Traditionen med at give en mandelgave menes at stamme fra en fransk skik fra 1500-tallet, hvor man i de fornemme kredse til helligtrekonger puttede en bønne i en helligtrekongerskage. Den der fik bønnen blev ”konge” med tilhørende privilegier.

Hvornår mandelgaven har vundet indpas i Danmark vides ikke, men det menes at være omkring 1800, hvor bønnen blev erstattet af en mandel og helligtrekongerskagen med risengrøden.

Traditionen med marcipangris som mandelgave

Grisen har længe været et symbol på julen i Danmark. I gamle dage var en luksus at spise det friske kød fra julegrisen. Op til julen blev der lavet masser af mad af kødet og indvoldene fra grisen, blandt andet sylte og leverpostej. I julen blev også grisens hoved sat på bordet, så man kunne sidde og plukke kød fra det. Kødet fra grisehovedet var nemlig en helt særlig delikatesse.

Det er uvist, hvornår den første marcipangris blev givet som mandelgave i Danmark. Men marcipangrisen og julegrisen som symbol har en lang historie.

»Jeg ved for eksempel, at man på konditoriet La Glace i København har lavet marcipangrise siden 1870, og det er sikkert ikke det første sted, man har brugt grisen som figur,« fortæller Anders Christensen til videnskab.dk.

FIND ØKOLOGISK MARCIPANGRIS HER

Nye og anderledes måder at lave Risalamande og mandelgave legen på:
  • Skift mandelen ud med noget andet, det kan f.eks være en kikært, en vingummibamse eller et mynte bolsje. Husk det skal være noget der ikke smitter af på grøden, så brug derfor ikke lakrids, jordbær og lignede, som ødelægger Risalamanden, eller afsløre hvor “mandel” ligger.
  • Tilføj flere mandler. Den der får FLEST mandler vinder så mandelgaven
  • Portions anret alle skålene, og læg en madel i alle undtagen i én. Der er IKKE får en mandel, får mandelgaven. Husk at lade folk selv vælge hvilken skål de vil have.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

%d bloggers like this: