30+ gave ideer til mandelgaven 2019

Mandelgaven 2019: Det er næsten altid svært at finde den perfekte mandelgave.

En mandelgave der er pæn, anstændig og god mandelgave, som passer til alle, der er med til juleaftenen. Man ender hurtigt med at bruge utrolig mange timer på at lede efter den rigtig ting, alle vil sætte pris på.

Den tid vil vi gerne spare dig! Vi har samlet mere end 50 gaveideer til mandelgaven 2019, inddelt i kategorier alt beløbet du vil bruge.

Mangler du også inspiration til mandelgaven 2019, så er listen her!

Vi har samlet en liste med over 50+ gave ideer til mandelgaven 2019, og inddelt den efter priskategorier, så du nemt kan finde en mandelgave indenfor budgettet.

Vi håber du kan bruge vores liste!

Læs også:

kamerasikkerhed, webcam skjuler, webcam cover, skjul af webcam, skjul dit webcam, skjuler til webcam, kamera sikkerhed webcam skjuler

Webcam skjuler

Alle ejer i dag en en computer, en smartphone eller en tablet. Alle disse elektroniske enheder har kameraer indbygget, så man hurtigt kan fange hverdagens øjeblikke. Desværre kan disse kameraer også hackes og det er der desværre  mange der ikke ved.

En oplagt mandelgave er derfor denne kameraskjuler, som kan skjule dit kamera når det ikke er i brug, og dermed gøre hackernes arbejde meget svære. Web cam skjuleren har fri fragt i hele Danmark.

Pris: 89 kr for 3 pak – Gå til shop

mandelgave til børn, mandelgave 2019, bøger til børn, sjove mandelgaver, mandelgaver til hele familien

Bogen Om Verden

Hvordan er Jorden egentlig opstået? Har her virkelig været helt mørkt engang? Og hvornår kom menneskene til?

Det er det, Johan Olsen prøver at give os svar på i Bogen om verden. Han forklarer os om The Big Bang, der begyndte det hele. Om solen og stjernerne og altings byggesten, atomerne – der er en slags legoklodser, som alle ting er bygget af.

Bogen er god og intressant læsning for både børn og voksne

Køb bogen her

Gaver til studerende, julegaver til studerende, Gaver til studerende 2016, Gaver til studerende 2017, gaver til studenter, gaver til drenge, gaver til piger, gaven til studenten, gave til student, studentergave, gaver til studerende universitet, universitet studerende julegave, julegave til universitets studerende,

Sendentanke.dk – Luksus gavekortet

Luksus gavekort er et åbent gavekort til Sendentanke.dk. Dette er gavekortet alle kan bruge, da modtageren af gavekortet her frit kan vælge imellem alle vores gavekort og oplevelser. Gavekortet kan f.eks bruges til Matas, Just-Eat, Unisport, et Wellness ophold, Inspiration og Zalando.

Pris: Fra 50 kr – Gå til shop

skaermbillede-2016-12-18-kl-17-35-50

 Emajle skilt

“Always look on the bright side of Life” – på dansk kan det oversættes til noget i stil med “Se altid lyst på tingene i livet”. Det er en god påmindelse om, at man skal se positivt på det hele, når man står i en svær situation. Flot og enkelt skilt i en autentisk retro stil.

Pris: 99 kr – Gå til shop

fjollede strømper, sjove strømper, julegaven til ham, julegaven til manden, julegaven til mænd

Sandal-strømpen

Strømper i sandalerne – ELLER sandal strømper! Strømperne enhver jyde-man ikke kan leve uden hverken sommer eller vinter! En sjov mandelgaven 2019.

Pris: 69 kr – Gå til shopludo-spilLudo Spillet

Om spillet: Ludo er et klassisk brætspil som er kendt af de fleste og kan spilles og nydes af hele familien. Dette spil indeholder en spilleplade med 4 mands Ludo på den ene side og 6 mands Ludo på den anden side.  Spillet kan spilles af mellem 2-6 deltagere fra 6 år og opefter. En mandelgave som alle i familien kan få glæde af

Køb spillet her

manu-sereen-juleboeger

Nanok og juleevangeliet

Manu Sareen fortæller om juleevangeliet i denne søde børnebog. Historien udspiller sig på en skole, hvor der er gang i juleforberedelserne.

Eleverne skal planlægge årets krybbespil, og der skal fordeles roller, og nogle har brug for at få genopfrisket historien. En af drengene i klassen, Nanok, er søvnig, og lige så stille falder han i søvn midt i timen. – Langt væk fra klassekammeraterne opdager han, at han har fået vinger og er blevet til en engel.

Han flyver af sted, og nede på jorden kan han se Josef og Maria, der er på vej til Betlehem. Nanok møder andre engle, og sammen tager de af sted til stalden, hvor Jesus bliver født.

Pris: 39,95 kr – Gå til shop

Matas gavekort

Vil du gerne overraske mandelgave vinderen, så køb et gavekort til Matas. Hos Matas kan modtager frit vælge mellem et hav af skønheds– og pleje produkter fra en masse forskellige brands. Matas er elsket af både mænd og kvinder, og nok ikke mindst teenager piger!

Pris fra: 50 kr – Køb gavekort her

snehvide-og-de-syv-smaa-dvaerge-special-edition-disney_29066

Snehvide og de syv små dværge filmen

Skal mandelgaven 2019 være en Disney klassiker, så er Snehvide og de syv små dværge skøn Disney film, som både unge og gamle kan sætte pris på.

Filmen er næsten 80 år efter sin præmier stadig en af Disneys mest elskede klassikere. Snehvide er historien om den smukke og godhjertede prinsesse Snehvide som elskes af alle i sit kongerige, undtagen den onde stedmoder, Dronningen. Da det magiske spejl en dag udser Snehvide til den smukkeste i landet, bliver dronningen rasende og beordrer at Snehvide slås ihjel. Snehvide flygter ind i skoven, hvor hun møder de syv små dværge: Brille, Gnavpot, Flovmand, Lystig, Søvnig, Prosit og Dumpe, der tager sig af hende.

Men da Dronningen finder ud af at Snehvide stadig lever, udtænker hun en ondskabsfuld plan for én gang for alle at slippe af med hende.

Pris: 99,95 kr – Køb Snehvide her

Jumbo Playing Cards

Store spillekort fører til højt spil – mød jumbo spillekortene, der er bevis på, at størrelsen spiller en rolle (I hvert fald inden for kortspil). Perfekt som mandelgaven 2019, hvis der er børn med i legen.

Pris: 99 kr – Gå til shop

Æggekoger til mikroovn

Super nem æggekoger til mikrobølgeovnen Boiley Æggekoder til 1 eller 4 æg gør det nemt at lave gode æg i mikroovnen

1 æg – Pris: 59 kr – Køb den her

4 æg – Pris: 119 kr – Køb den her

Skrabelods verdenskort, verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

Skrabelods verdenskort

Vi rejser alle sammen, og det er vidt forskellige hvad lande vi ser og oplever. Skrabelods verdenskortet er en mandelgave alle kan få glæde af, og en gave som hurtigt bliver lavet meget personligt, når vinderen skraber de lande hun/han har besøgt i verden, eller skraber de lande hun/han ønsker at besøge i fremtiden.

Pris: 139 kr – Køb skrabelods verdenskortet her

leverpostej-jantelov-og-klaphatteLeverpostej, jantelov og klaphatte

Leverpostej, jantelov og klaphatte – quizzen om, hvor dansk du egentlig er.

Et underholdende spil om at opføre sig som “en typisk dansker”.

Når sandheden skal frem:

Praler du med danske popgrupper, som du ikke engang synes om, når du møder folk i udlandet? Lægger du din taske på sædet ved siden af dig i bussen for at undgå, at nogen sætter sig netop der? Tænker du hvert år, at nu vinder Danmark garanteret Melodi Grand Prix´et? Har du nogensinde klappet, når flyet lander? Og har du nogensinde forsøgt at få en, som ikke taler dansk, til at sige: “Rødgrød med fløde”?

Hvis du kan svare ja til ét eller flere af disse spørgsmål, har du alle muligheder for at vinde dette spil…. for Leverpostej, jantelov og klaphatte er et vildt underholdende spil, hvor du får eller mister point i forhold til, hvor typisk dansk du opfører dig… på godt og ondt.

Pris: 199 kr – Bestil Quiz spillet her

romantiske gaver, design et pudebetræk, design en gave, søde gaver til kæresten

Design et personligt pudebetræk

Pudebetrækket er i 100 % eksklusiv bomuldssatin og håndsyet.

Design er unik og potentielt pudebetræk til mandelgaven 2019. Du kan designe helt fra bunden i boligprints online design program Creatify, eller du kan uploade en fil direkte.

Lav f.eks en pude hvor der står “Årets mandelgavevinder”, “Jeg snød og fik mandlen”, Jeg er en mandelgave”, eller noget andet sjovt og underholdende.

Design et pudebetræk herjelly belly juleslik, jelly beans juleslik, jelly belly, jelly beans, jelly belly julekalender, jelly beans julekalender, jelly belly adventskalender, jelly beans julekalender

Jelly Belly Ultra Gaveæske er fyldt til randen med slikbønner med 20 af de mest populære smage pakket ind i en luksuøs gaveæske – Perfekt som mandelgaven 2019.

Æsken indeholder følgende smagsvarianter: A&W® Root Beer, Blueberry, Bubble Gum, Buttered Popcorn, Coconut, Cotton Candy, Dr Pepper®, Green Apple, Juicy Pear, Sunkist® Lemon, Licorice, Peach, Piña Colada, Pomegranate, Sizzling Cinnamon, Strawberry Cheesecake, Sunkist® Tangerine, Toasted Marshmallow, Very Cherry og Watermelon

Pris: 119 kr. – Gå til shop

_9788771592344

Bog: Ting, min søn skal vide om verden

En bestseller bog: Fredrik Backman står i den samme situation, som mange mænd har stået i før ham. Han er blevet far. Men hvordan forbereder man sin søn på livet? Backman gør et ihærdigt forsøg med “Ting, min søn skal vide om verden”.

I denne skønne bog kan man læse alt om hverdagen, de store begivenheder i livet og måske også om et par af de nedture, der nok skal dukke op. Forfatteren konfronterer forældre med deres styrker og svagheder, og skriver om kvinder, bilnøgler, mandighed, fodbold og hvad der ellers hører sig til. 

Men allermest ihærdigt handler “Ting, min søn skal vide om verden” om, hvordan han hver eneste fag forsøger at være en god far.

Pris: 159 kr – Gå til shop

mandelgave 2019, sjove mandelgaver, sjov mandelgave, mandelgaver 2019, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019

Papa Bear Skruetrækker

Denne her bjørn er slet ikke så dum, som den ser ud! For i virkeligheden er det en bitsskruetrækker i høj kvalitet! Den kommer med seks forskellige bits, der holdes fast i klingen med en magnet. En sjov mandelgave 2017.

 Pris: 149 kr – Bestil her

mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019

Lykketrolden

Lykketrolden, som havde sin storhedstid i 1960’erne, er tilbage!

Den verdensberømte trold relanceres nu i en moderne udgave i anledning af, at det er 100 år siden at Lykketroldens skaber, Thomas Dam, blev født. Relanceringen af Lykketrolden omfatter en kollektion af 15 forskellige trolde i 3 størrelser. Der er udviklet en troldemor, en troldefar og en troldeunge. De er lavet af special keramik og derefter malet.

Håret er ægte fåreskind, og er derfor unikt på hver enkelt trold. Denne trold er 9 cm høj

Pris: 250 kr – Køb mandelgaven 2019 her

bog-om-slaegtsforskning

Slægtsforskerens ABC – en håndbog for alle som beskæftiger sig med slægtsforskning

Slægtsforskerens ABC er et let håndterligt opslagsværk for alle, som er interesseret i slægtsforskning.

Bogen indeholder forklaringer på de udtryk, som man støder på, når man læser kirkebøger, lægdsruller, retsudskrifter, skifter og andre arkivalier m.m.

Den indeholder også vejledning om, hvor man kan finde de forskellige oplysninger, hvilke regler der gælder om adgangen til disse oplysninger, hvordan man kommer i gang med slægtsforskning på arkiverne og på internet, samt hvordan man afslutter sin slægtsforskning med udarbejdelse og udgivelse af en slægtsbog.

Pris: 159,95 kr – Gå til shop

verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019

Deluxe skrabelods verdenskort

Deluxe skrabelods verdenskortet er sort med guld skrabeeffekt.

Deluxe kortet er mere detaljeret end original kortet samt i andre farver. Skrabelods verdenskortet har cool infografik nederst på kortet og indeholder fakta om de forskellige lande og farvande. Leveres i et beskyttelsesrør, perfekt til transport. Kortet måler 82,5 cm x 59,4 cm. En af mange skabelods verdenskort som er en fed mandelgave 2019.

Pris: 219 kr. – Bestil verdenskortet her

københavn plakat, plakat københavn, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019Danmark plakat fra Vissevasse

Lille, grafisk plakat af Storebæltsbroen, der fra 1998 forbandt Fyn og Sjælland. Mål: 30 x 40 cm.

Pris: 200 kr – Se plakatten her

Toiletbasket

Toiletbasket

Skal mandelgaven 2017 være en “sport” så lad mandelgaven være blive toiletbasket. Spillet kan nemt og hurtigt indsættes på alle toiletter da kurven og boldholderen sættes nemt fast med sugekopper.

Pris: 149 kr – Se spillet her

 

tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

Lækkert tæppe med ærmer

På Coolstuff.dk kan du finde det lækre Snug Rug Deluxe – et tæppe med ærmer.

Tæppet kan fås i 5 forskellige farver: Creme, rød, brun, blå og lyserrød.  . Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver i 2019

Pris: 249 kr – Gå til shop

julegave til farmor, julegave til bedstemor, julegave til hende, anderledes julegaver, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019Kaffe startpakke med kværn og bønner

 Den helt perfekte “begynder-kværn” fra Bosch med kaffe til mandelgave vinderen. Så kan der nemt  kværne kaffe til en hel kande kaffe ad gangen.

Med i startsættet er en smagspakke, så du kan få prøvet forskellige bønner af uden at skulle investere i store poser kaffe til at starte op med. I smagspakken er der 100 gram af NORUs egen Organica kaffe, 100 gram NORU Mixto og 100 gram NORU Gastrónomo kaffe.

Pris: 277 kr – Køb gaven her

eva-solo-foderroer

Eva Solo Foderrør

Fuglefoderrøret hænges op på en gren i et træ eller i en busk og forsyner havens fugle med frø. De små åbninger nederst i foderrøret gør det nemt for småfugle at gribe fat i røret og spise. Designet betyder også at fuglene slipper for fugleklatter i foderet. Fuglefoderrøret er i frostsikkert glas. Højde: 29 cm. Diameter: 7 cm.

Med Eva Solo fugle foderrør kan mandelgave vinderen glæde sig over at kunne følge havens fugle hele året.

Pris: 249,95 kr – Gå til shop

mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019

Vooni Splash Speaker

Nu kan vinderen af mandelgaven 2017 lytte til musik og tale i telefon, mens de er i bad – trådløst! En våd drøm for alle badenymfer og et fed gadget er denne Vooni Splash Speaker!

Pris: 299 kr – Gå til shop

oplevelsesgaver for børn, oplevelser for børn, børne oplevelser, gaver til børn, unikke oplevelser for børn, oplevelsesgaver, anderledes julegaver, personlige julegaver, julegaver til børn, bondegårdstur for børn, bondegårdstur, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019

Bondegårdstur for børnefamilier

Hvorfor ikke gøre årets mandelgave til en oplevelse for hele familien? Smidstrup Farmen er det perfekte sted for børnefamilien at være sammen. Her kan forældre slappe af og nyde Nordsjællands smukke natur, mens ungerne underholdes af de mange dyr og livet på bondegården. Her kan man indånde den friske landlige luft og være sammen med familien. Her er heste, æsler, ponyer, grise, får, kaniner, marsvin, høns, gæs, ænder, hunde og katte – og alle dyrene er tamme, så børnene (og også de voksne) virkelig kan være i tæt kontakt med dyrene.

Besøget på gården varer en dags tid. Besøget omfatter rundvisning på gården, kørsel i traktor og ponyridning for børnene. Madpakker kan naturligvis medbringes.De voksne kan nyde det afslappende og idylliske landliv, mens børnene boltrer sig i gårdens dejlige have og fodrer grise, kører i traktor, rider på ponyer og oplever livet på en rigtig bondegård med dyr. Her venter både børn og forældre en pragtfuld oplevelse!

Pris: 300 kr – Køb oplevelsesgaven her

 

vin ilter, gave til farvar, julegaver til farfar, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019

Vinturi Vinilter

Via en sindrig konstruktion ilter Vinturi din vin lige så hurtigt, som det tager at hælde vinen op i et glas. Lad vinen løbe igennem vinilteren. Så tilføres den rette mængde ilt med den rette hastighed! Perfekt til at skabe et perfekt glad vin til hverdagen eller jul.

Pris: 349 kr – Gå til shop

mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019

OurTime 1170 Vejrstation

Med OurTime vejrstation kan man have helt styr på både inde- og udeklimaet. Vejrstationens sender, måler trådløst udendørstemperatur, luftfugtighed og tryk, så man har al information tilgængelig på displayet. Displayet måler de samme værdier indenfor og har også radiostyret ur med dato og indbygget alarm med snooze funktion, så man kan bruge det som vækkeur på natbordet.

Pris: 399 kr – Køb vejrstation her

gaver til studerende, gaver til studenter, studenter gaver, gaver til kaffe elskeren, studenter gaver, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019

Bodum Stempelkande

Forkæl en kaffe-elsker med Bodums Caffettiera stempelkande. Stempelkanden er en klassisk stempelkaffekande til den store kaffetørst. Tilsæt din favoritkaffe, kogende vand – rør, vent og pres, så har du aromatisk kaffe, der er en nydelse for både øje og gane. Kanden kan indeholde op til 1 liter svarende til 8 kopper kaffe. Farve: sort. PErfekt som mandelgaven 2019.

Pris: 299,95 kr – Bestil den her!

wellness-oplevelse-massage

Dybdegående fysiurgisk massage af muskler og led

Giv mandelgave vinderen en pragtfuld massage til at skabe øget velvære og livskvalitet. Fysiurgisk massage er en dybdegående massage af muskler og led.

Massagen hjælper kroppen med at slippe af med affaldsstofferne, øge blodgennemstrømningen og dæmpe stress og belastninger i hverdagen. Det er også en god behandling af sportsskader og andre belastninger af kroppen. Behandlingen foregår ved en uddannet massør, der arbejder ud fra viden om anatomi, fysiologi og sygdomslære. Denne skønne dybdegående massage har en varighed af min. 45 minutter.

Pris 395 kr – Køb massage gavekortet her!

Fandt du ikke mandelgaven 2019 på listen?

Måske indeholder listen ikke en gave, som du synes passede som mandelgaven 2019.

Når du skal finde den perfekte mandelgave, skal du gøre dig nogle overvejelser, omkring hvad du (uselvisk) mener er den bedste form for mandelgave til dit juleselskab.

  • En fjollet ting: Hvis mandelgaven 2019 skal være uhøjtidelig og fjollet, så vrimler nettet med sjove gaver. Vi anbefaler du kigger på Coolstuff.
  • Velgørenhed: Hvis årets mandelgave skal være god samvittighed til alle ved julebordet, hvorfor så ikke give velgørenhed, så de mindre bemidlet også mærker juleglæden. Se her hvordan du køber velgørenhed som mandelgave.
  • Oplevelsesgaver: Oplevelser er blevet populære gaver over de sidste par år, og i Danmark findes der 2 fantastiske webshops, som sælger alt fra spaoplevelser til adrenalin oplevelser. Skal årets mandelgave være en oplevelse så tjek Duglemmerdetaldrig.dk og Go dream
Nye og anderledes måder at lave Risalamande og mandelgave legen på:
  • Portions anret alle skålene, og læg en madel i alle undtagen i én. Der er IKKE får en mandel, får mandelgaven. Husk at lade folk selv vælge hvilken skål de vil have.
  • Skift mandelen ud med noget andet, det kan f.eks være en kikært, en vingummibamse eller et mynte bolsje. Husk det skal være noget der ikke smitter af på grøden, så brug derfor ikke lakrids, jordbær og lignede, som ødelægger Risalamanden, eller afsløre hvor “mandel” ligger.
  • Tilføj flere mandler. Den der får FLEST mandler vinder så mandelgaven
Hvad er en mandelgave og hvem skal have den?

En mandelgave, er den gave, som gives til den heldige person, der finder den hele mandel (de øvrige mandler er hakket) i Risalamande.Er man mange mennesker kan man tilføje mere end én mandel i Risalamande.

Rigtig mange danske familier spiser Risalamande juleaften, og som en fast del af det, er der indkøbt eller lavet en mandelgave, som vinderen får som præmie for at finde den hele mandel. I småbørns familier er det normalt at “snyde” ved at sikre sig der er en mandel i børnenes portion Risalamande. Det gøres som regel med at man portion anretter skålene med Risalamande gør de serveres for gæsterne.

At spise risalamande er en dansk tradition, der kendes fra omkring 1900, hvor borgerlige køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul i stedet for risengrød. Tidligere havde risengrød pga. de importerede ris og kanel været en eksklusiv spise. I de første 50 år af det 20. århundrede var det risengrøden, der var den mest almindelige danske julespise.Traditionen med at give en mandelgave menes at stamme fra en fransk skik fra 1500-tallet, hvor man i de fornemme kredse til helligtrekonger puttede en bønne i en helligtrekongerskage. Den der fik bønnen blev ”konge” med tilhørende privilegier.

Hvornår mandelgaven har vundet indpas i Danmark vides ikke, men det menes at være omkring 1800, hvor bønnen blev erstattet af en mandel og helligtrekongerskagen med risengrøden.

Traditionen med marcipangris som mandelgave

Grisen har længe været et symbol på julen i Danmark. I gamle dage var en luksus at spise det friske kød fra julegrisen. Op til julen blev der lavet masser af mad af kødet og indvoldene fra grisen, blandt andet sylte og leverpostej. I julen blev også grisens hoved sat på bordet, så man kunne sidde og plukke kød fra det. Kødet fra grisehovedet var nemlig en helt særlig delikatesse.

Det er uvist, hvornår den første marcipangris blev givet som mandelgave i Danmark. Men marcipangrisen og julegrisen som symbol har en lang historie.

»Jeg ved for eksempel, at man på konditoriet La Glace i København har lavet marcipangrise siden 1870, og det er sikkert ikke det første sted, man har brugt grisen som figur,« fortæller Anders Christensen til videnskab.dk.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

%d bloggers like this: