30+ gave ideer til mandelgaven 2021

Mandelgaven 2021: Det er næsten altid svært at finde den perfekte mandelgave.

En mandelgave der er pæn, anstændig og god mandelgave, som passer til alle, der er med til juleaftenen. Man ender hurtigt med at bruge utrolig mange timer på at lede efter den rigtig ting, alle vil sætte pris på.

Den tid vil vi gerne spare dig! Vi har samlet mere end 30 gaveideer til mandelgaven 2021, inddelt i kategorier alt beløbet du vil bruge.

Mangler du også inspiration til mandelgaven 2021, så er listen her!

Vi har samlet en liste med over 30+ gave ideer til mandelgaven 2021, og inddelt den efter priskategorier, så du nemt kan finde en mandelgave indenfor budgettet.

Note: Artiklen om gave ideer til mandelgaven 2021 er sidst opdateret D. 30/10 2021. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Vi håber du kan bruge vores liste!

Læs også:

 Vil du holde en vegansk jul? Læs Tea´s 10 trins guide til en Vegansk jul

mandelgave 2019, mandelgave 2020, mandelgaven 2019, mandelgaven 2020, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven
jelly belly juleslik, jelly beans juleslik, jelly belly, jelly beans, jelly belly julekalender, jelly beans julekalender, jelly belly adventskalender, jelly beans julekalender

Bean Boozled Jumbo Spinner Jelly Belly

Den femte udgave af det skøre Jelly Beans-spil. Det kombinerer tre ting, som vi virkelig elsker: At spille spil, spise slik og se på, mens andre spiser noget virkeligt ulækkert!

Reglerne er barnligt enkle: Drej pilen for at finde ud af, hvilken farve du skal spise. Find en slikbønne i en tilsvarende farve, og spis den. “Problemet” er bare, at Bean Boozled-æsken indeholder Jelly Beans i 8 forskellige farver men 16 forskellige smage. Samme udseende, men altså to MEGET forskellige smage. Og du ved ikke, hvilken smag du får. Spiller det nogen rolle? Ja, tjek lige indholdslisten og døm selv.

I Bean Boozled bliver hvert tyg en oplevelse! Du får desuden chancen for at opleve, når dine venner tager imod udfordringen og forsøger at tygge de ikke alt for delikate slikbønner i sig!

Pris: 99 kr – Gå til shop

baby yoda kop, star wars kaffekop, kaffe koop med Yoda, baby yoda, kop med baby yoda

Star Wars Baby Yoda Krus

Hvor meget kaffe drikker indbyggerne på Mandalore hvert år? Formodentlig ikke lige så meget som vi skandinaver, men uanset mængde gælder det, at kaffen nydes bedst i det flotteste krus, og hvad passer så bedre end et krus som ligner Baby Yoda, som kan bruges af både børn og voksne?

Køb Baby Yoda Krus her

Baileys chokolade, Baileys Cupcakes Chokoladeæske, Baileys Chokoladeæske, chokoalder itl mandelgaven, mandelgaver til voksne, chokolade med baileys

Fyldte chokolade Baileys

Baileys chokolade formet som søde cupcakes! Æsken indeholder tolv chokoladetrøfler i forskellige smage, som alle har fået et touch af den milde irske cremelikør. Chokoladerne indeholder 1% alkohol og er en lækker som gave til hende eller ham der vinder mandelgaven 2021.

Pris: 89 kr – Køb Baileys chokoladerne her

mandelgave til børn, mandelgave 2019, bøger til børn, sjove mandelgaver, mandelgaver til hele familien

Bogen Om Verden

Hvordan er Jorden egentlig opstået? Har her virkelig været helt mørkt engang? Og hvornår kom menneskene til?

Det er det, Johan Olsen prøver at give os svar på i Bogen om verden. Han forklarer os om The Big Bang, der begyndte det hele. Om solen og stjernerne og altings byggesten, atomerne – der er en slags legoklodser, som alle ting er bygget af.

Bogen er god og interessant læsning for både børn og voksne

Pris: 100 kr – Køb bogen her

ice cube af sten, sten isterninger, isterninger af sten, fars dags gave, gaver til far, fars dags gaver
Ice Cube of Sweden

Fedtstensterninger, som holder din drink kold (eller varm) længe, uden at fortynde den! Kan genanvendes ubegrænset og ridser ikke glasset. En mandelgave som kan bruges af alle, som kan lide deres drikkevare kolde!

Pris: 99 kr – Køb sten isterningerne her

Enhjørning slikautomak, Enhjørning med slik, jelly beans slikautomat, Jelle beans slik, Jelly belly slik

Pooping Unicorn Slikautomat

En skide enhjørning til mandelgaven 2021: Pooping Unicorn, som efterlader sig små bjerge af slik, når du trykker halen ned – måske den sjoveste måde at servere slik på!

Kommer med 20 gram slikbønner, og du kan fylde enhjørningens mave med lækre slikbønner igen og igen!

Pris: 69 kr. – Køb enhjørningen her

skaermbillede-2016-12-18-kl-17-35-50

 Emajle skilt

“Always look on the bright side of Life” – på dansk kan det oversættes til noget i stil med “Se altid lyst på tingene i livet”.

Det er en god påmindelse om, at man skal se positivt på det hele, når man står i en svær situation. Flot og enkelt skilt i en autentisk retro stil.

Pris: 49 kr – Gå til shop

fjollede strømper, sjove strømper, julegaven til ham, julegaven til manden, julegaven til mænd

Sandal-strømpen

Strømper i sandalerne – ELLER sandal strømper! Strømperne enhver jyde-man ikke kan leve uden hverken sommer eller vinter! Sjov som mandelgaven 2021.

Pris: 89,95 kr – Gå til shop

Wally and Whiz, Wally and Whiz  vingummi, vingumme Wally and Whiz, kvalitets vingummi, mandelgave 2020, mandelgave 2021, pakkelegsgaver

Wally and Whiz vingummi

Den der finder mandlen fortjener disse lækre Wally and Whiz vingummier. Vingummien er vegansk og sælges i flotte gavepakker. Vælg mellem flere forskellige smagskombinationer af frugt, bær og lakrids.

Pris: 59 kr – Køb Wally and Whiz vingummi her

 Chokoladetrøffel i Champagneflaske, gaver til pakkelegen, chokolade til jul, julegaver, mandelgaver til børn, mandelgave 2020, spiselige mandelgave

Chokoladetrøffel i Champagneflaske

Chokoladetrøflerne fra Delafaille er fremstillet af belgisk chokolade og pudrede med et tyndt lag kakao. Leveres i flot gaveindpakning.

Pris: 79 kr – Køb chokoladetrøfflerne her

gaver til 100 kr, julegaver til 100 kr, gaver til pgier for 100 kr, de bedste gaver for 100 kr,spil for 100 kr, spil for under 100 kr.

Ludo Spillet

Ludo er et klassisk brætspil som er kendt af de fleste og kan spilles og nydes af hele familien. Dette spil indeholder en spilleplade med 4 mands Ludo på den ene side og 6 mands Ludo på den anden side.  Spillet kan spilles af mellem 2-6 deltagere fra 6 år og opefter. En mandelgave som alle i familien kan få glæde af

Køb spillet her

manu-sereen-juleboeger

Nanok og juleevangeliet

Manu Sareen fortæller om juleevangeliet i denne søde børnebog. Historien udspiller sig på en skole, hvor der er gang i juleforberedelserne.

Eleverne skal planlægge årets krybbespil, og der skal fordeles roller, og nogle har brug for at få genopfrisket historien. En af drengene i klassen, Nanok, er søvnig, og lige så stille falder han i søvn midt i timen. – Langt væk fra klassekammeraterne opdager han, at han har fået vinger og er blevet til en engel.

Han flyver af sted, og nede på jorden kan han se Josef og Maria, der er på vej til Betlehem. Nanok møder andre engle, og sammen tager de af sted til stalden, hvor Jesus bliver født.

Pris: 75,95 kr – Gå til shop

Jumbo Playing Cards

Store spillekort fører til højt spil – mød jumbo spillekortene, der er bevis på, at størrelsen spiller en rolle (I hvert fald inden for kortspil). Perfekt som mandelgaven 2021, hvis der er børn med i legen.

Pris: 95 kr – Gå til shop

ravsafari, oplevelser i vestjylland, oplevelsesgaver i vestjylland, gaver til under 100 kr, oplevelsesgaver til under 100 kr

Ravsafari med Jyllandsakvariet

Historien fortæller, at da gudinden Frejas tårer ramte havet, forvandlede de sig til rav. Mange år efter kan vi i dag være heldige at finde “gudindetårer”, hvis vi ved, hvor vi skal lede.

Kender du en der trænger til en spændende oplevelse, så køb en ravsafari, og find ud af mere om Nordens guld. Oplevelsen indeholder: 1,5-2 timers guidet ravtur, læring om hvor, hvornår og hvordan du finder rav og hvis du er heldig, finder du måske også små stykker rav.

Pris fra: 79 kr – Køb oplevelsen her

Spøgelsesvandring, københavn oplevelser, oplevelser i København,
Spøgelsesvandring i København med Ghosttour

Få både motion og en god oplevelse i København. Det vrimler med spøgelser og gode historier fra fortiden i København. I skæret fra staldlygten tages du med rundt i den danske hovedstad. Byvandringen foregår efter mørkets frembrud, hvor du lærer omkring flere steder, der har med spøgelser at gøre. De medrivende, nye og ældre historier er hentet frem fra gamle arkiver og fra almindelige mennesker, der selv har oplevet det hele tæt på.

Kom tættere på historierne om ånderne i Det Grøndlandske Hus, om den lille, døde 8-årige pige og besøg byens ældste kirkegård.

Pris fra: 60 kr – Køb oplevelsen her

Æggekoger til mikroovn

Super nem æggekoger til mikrobølgeovnen Boiley Æggekoder til 1 æg gør det nemt at lave gode æg i mikroovnen

1 æg – Pris: 59 kr – Køb den her

metal sugerør, sugerr af metal, stål sugerør, sugerør af stål,sugerør af bambus, bambu sugerør, bambus sugerør, sugerør af naturligvis produkter, naturlige sugerør, nedbrydelige sugerørmiljøvenlige sugerør, bio nedbrydelige sugerør,

Metalsugerør fra KitchPro

Sugerør i rustfrit stål lader dig nyde dine drikke med stil uden at bedrage til plastik forureningen. Du vasker bare dine metal sugerør, og så kan du bruge dem igen og igen. Flot og miljøvenligt!

Pris: 69 kr – Køb miljøvenlige sugerør her

mandelgave 2020, mandelgaven til alle, mandelgaven 2020, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven
Skrabelods verdenskort, verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

Skrabelods verdenskort

Vi rejser alle sammen, og det er vidt forskellige hvad lande vi ser og oplever. Skrabelods verdenskortet er en mandelgave alle kan få glæde af, og en gave som hurtigt bliver lavet meget personligt, når vinderen skraber de lande hun/han har besøgt i verden, eller skraber de lande hun/han ønsker at besøge i fremtiden.

Pris: 149 kr – Køb skrabelods verdenskortet her

alternativ marcipangris, marcipangris 2021, sparegris, anderledes mandelgave, mandelgaver 2021, mandelgaver 2022, gaver til pakkelegen, gaver til jul, mal selv sparegris, lav din egen sparegris

Alternativ marcipangris – Mal selv sparegris

Hvad med en alternativ marcipangris – nemlig 10 stk mal selv sparegrise, som mandelgave vinderen kan dekorerer kreativt eller dele med sine venner og familie. Sparegrisen måler H: 9 cm, L: 11 cm og består af ubehandlet terrakotta med gummiprop i bunden.

Pris: 155 kr – Køb sparegrisene her

Øl i julegave, øl holder, gave øl, øl i julegave, sjov julegave, sjove julegaver, oplevelses julegaver, oplevelses gave, gave til manden der har alt, flaskeholder i julegave, julegave til ham, julegave til mænd, nem julegave til mænd, sådan køber du julegaver til din mand

Flaskeholder i Træ

Overrask mandelgave vinderen med en flaskekasse i træ, perfekt til at tage med på picnicen. På siden er der en praktisk kapselåbner. Flaskeholderen har plads til 6 flasker (33 cl), Hvert rum måler 8,5 x 7,5 cm. Materiale: kejsertræ (flaskeholder), zinklegering (kapselåbner). Om der skal øl eller sodavand i kassen må vinderen selv vælge.

Pris: 129 kr – Gå til shop

leverpostej-jantelov-og-klaphatte
Leverpostej, jantelov og klaphatte

Leverpostej, jantelov og klaphatte – quizzen om, hvor dansk du egentlig er.

Et underholdende spil om at opføre sig som “en typisk dansker”.

Når sandheden skal frem:

Praler du med danske popgrupper, som du ikke engang synes om, når du møder folk i udlandet? Lægger du din taske på sædet ved siden af dig i bussen for at undgå, at nogen sætter sig netop der? Tænker du hvert år, at nu vinder Danmark garanteret Melodi Grand Prix´et? Har du nogensinde klappet, når flyet lander? Og har du nogensinde forsøgt at få en, som ikke taler dansk, til at sige: “Rødgrød med fløde”?

Hvis du kan svare ja til ét eller flere af disse spørgsmål, har du alle muligheder for at vinde dette spil…. for Leverpostej, jantelov og klaphatte er et vildt underholdende spil, hvor du får eller mister point i forhold til, hvor typisk dansk du opfører dig… på godt og ondt.

Pris: 199 kr – Bestil Quiz spillet her

Poo Curling Spil, Curling Spil, mandelgave, sjov mandelgave

Poo Curling Spil

Gør curling til et skidesjovt spil med disse skidesøde små lortebunker i stedet for kedelige gamle sten. En sjov mandelgave til store og små.

 Pris: 119 kr – Køb spillet her

jelly belly juleslik, jelly beans juleslik, jelly belly, jelly beans, jelly belly julekalender, jelly beans julekalender, jelly belly adventskalender, jelly beans julekalender

Jelly Belly Ultra Gaveæske

Jelly Belly Ultra Gaveæske er fyldt til randen med slikbønner med 20 af de mest populære smage pakket ind i en luksuøs gaveæske – Perfekt som mandelgaven 2021.

Æsken indeholder følgende smagsvarianter: A&W® Root Beer, Blueberry, Bubble Gum, Buttered Popcorn, Coconut, Cotton Candy, Dr Pepper®, Green Apple, Juicy Pear, Sunkist® Lemon, Licorice, Peach, Piña Colada, Pomegranate, Sizzling Cinnamon, Strawberry Cheesecake, Sunkist® Tangerine, Toasted Marshmallow, Very Cherry og Watermelon

Pris: 179 kr. – Gå til shop

Gurli Gris natlampe, lampe med Gurli Gris, Gaver med Gurli gris, Gurli gris lamper, gaver til børn og børnebørn
Gurli Gris natlampe

Måske ikke en marcipangris, men Gurli Gris kan sagtens bruges som alternativ, særligt hvis der er mange børn med til juleaften.

Natlampen fungere som en 2 i 1, der både er en natlampe og lommelygte. Når den står på bordet er den en natlampe. For at aktivere lommelygten, skal du blot tage den op også tænder den.

Pris: 199,95 kr – Køb Gurli Gris natlampen her

_9788771592344

Bog: Ting, min søn skal vide om verden

En bestseller bog: Fredrik Backman står i den samme situation, som mange mænd har stået i før ham. Han er blevet far. Men hvordan forbereder man sin søn på livet? Backman gør et ihærdigt forsøg med “Ting, min søn skal vide om verden”.

I denne skønne bog kan man læse alt om hverdagen, de store begivenheder i livet og måske også om et par af de nedture, der nok skal dukke op. Forfatteren konfronterer forældre med deres styrker og svagheder, og skriver om kvinder, bilnøgler, mandighed, fodbold og hvad der ellers hører sig til. 

Men allermest ihærdigt handler “Ting, min søn skal vide om verden” om, hvordan han hver eneste fag forsøger at være en god far.

Pris: 199 kr – Gå til shop

Skrabelods verdenskort, verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt, mandelgaven 2020

Deluxe skrabelods verdenskort

Deluxe skrabelods verdenskortet er sort med guld skrabeeffekt.

Skrabelods kortet er mere detaljeret end original kortet samt i andre farver. Skrabelods verdenskortet har cool infografik nederst på kortet og indeholder fakta om de forskellige lande og farvande. Leveres i et beskyttelsesrør, perfekt til transport. Kortet måler 82,5 cm x 59,4 cm. En af mange skabelods verdenskort som er en fed mandelgave 2021.

Pris: 179 kr. – Bestil verdenskortet her

miljøvenlig termoflaske, termoflakse af stål, bæredygtige gaver, bæredygtige julegaver

Pulito termoflaske i rustfrit stål

Sig farvel til plastikflasker, dåser og andet skidt – her får mandelgave vinderen en drikkedunk for livet.

Pulitos drikkeflasker har dobbelt-isolerede vægge og holder på varme og kolde drikke i rigtig mange timer – uanset vejret. Ren rustfri stål er yderst velegnet til fødevarer, da det ikke frigiver nogen skadelige stoffer.

Pris: 159,95 kr – Køb gaven her

termokrus, Eva solo krus, Eva solo termokrus, Eva solo to go cup, gaver til kaffeelskeren, gaver til studerende, gaver til studenter, studenter gaver, gaver til kaffe elskeren, studenter gaver, mandelgaven 2020

Eva Solo To Go Cup sort

Den praktiske og stilrene termokop, To Go Cup, er let at have morgenkaffen eller den kolde iste med i, på farten. Den har et smart og meget funktionelt låg med klik-funktion, om let kan betjenes med kun én hånd. Derudover er termokoppen 100 % drypfri. 

Eva Solo termokoppen er dobbeltvægget og med en vakuum effekt, som gør den perfekt til at holde varme drikke varme og kolde drikke kolde. Koppens smarte bærestrop i silikone, går det nemt at transportere den og giver samtidig et godt farvespil til koppen.  

Pris: 149 kr – Gå til shop

wallpaper_fly_high

Fly High i Ledreborg Slotspark

Svæv mellem trætoppene i op til 40 meters højde og oplev Ledreborg Slotspark fra fugleperspektiv!

Fly High er Nordeuropas største svævebanepark med 1,7 km svæv. Ved ankomsten får I sikkerhedsbriefing og bliver iført klatresele og hjelm. Herefter skal testbanen gennemføres – og når I har fået GO fra instruktørerne er det tid til at se det hele lidt fra oven.

Hele familien kan være med, da der er 3 forskellige baner: Børnebanen Tuff Tom er for børn fra 5 år, Little John er for børn fra 10 år og Big B er for de modigste (fra 14 år og opefter). Alle baner er udstyret med bremser, så man selv bestemmer hvor hurtigt man svæver. En af årets udendørs oplevelser for hele familien.

Pris: 199 kr – Køb oplevelser til mandelgaven her

 

mandelgave 2020, mandelgave 2021, mandelgaven 2021, mandelgaven 2020, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven
tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver, mandelgaven 2020

Lækkert tæppe med ærmer

På Coolstuff.dk kan du finde det lækre Snug Rug Deluxe – et tæppe med ærmer.

Tæppet kan fås i 5 forskellige farver: Creme, rød, brun, blå og lyserrød.  . Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver i 2021

Pris: 279 kr – Gå til shop

Chim Chim, scent diffuser, Chim Chim scent diffuser, Chim Chim fra Hay, Hay Chim Chim, Hay scent diffuser, mandelgave 2020, gaver til mormor, gaver til farmor
HAY – Chim Chim scent diffuser

Smart og praktisk duftfrisker. Med denne duftfrisker får mandelgave vinderen en hyggelig stemning i hjemmet eller på værelset. Den er lavet som et miniature ildsted, for at skabe et ekstra hyggeligt element. Chim Chim er fremstillet i porcelæn, og findes i 3 forskellige farver.

Pris: 249 kr – Køb mandelgaven her

mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, mandelgaven 2019

Lykketrolden

Lykketrolden, som havde sin storhedstid i 1960’erne, er tilbage!

Den verdensberømte trold relanceres nu i en moderne udgave i anledning af, at det er 100 år siden at Lykketroldens skaber, Thomas Dam, blev født. Relanceringen af Lykketrolden omfatter en kollektion af 15 forskellige trolde i 3 størrelser. Der er udviklet en troldemor, en troldefar og en troldeunge. De er lavet af special keramik og derefter malet.

Håret er ægte fåreskind, og er derfor unikt på hver enkelt trold. Denne trold er 9 cm høj

Pris: 250 kr – Køb mandelgaven 2021 her

Familien Danmark, Hr og Fru Danmark, Gaver til mor, mor´s dags gave, gave til konen, gaver til kvinder, gave til verdens bedste mor, Fars dags gaver, Fars dag gave, gaver til Far
Spring Copenhagen – Familien Danmark

Et symbol på familien Danmark eller unik dekoration til en festlig dag. Disse små dannebrogs figurer er oplagte som som mandelgave, da de kan bruges af alle.

Pris: 249 kr – Køb figurerne her

Vissevasse, Puslespil, Let it snow pusle spil, vissevasse puslespil, mandelgaver

Vissevasse, Puslespil, Let it snow

Med dette Vissevasse puslespil er der dømt julehygge for mandelgave vinderen.

Stress af med at samle et puslespil med 1000 brikker og fint julemotiv fra Vissevasse.

Pris: 250 kr – Køb mandelgaven 2021 her

Vissevasse plakat, plakat med vissevasse, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne, mandelgaven 2020

Vissevasse Plakat 30×40 cm, Danmark – Møllen

Lille plakat med illustration af en klassisk, gammeldags mølle malet med kalk.

Trykt på 180 g mat papir. Mål: 30 x 40 cm.

Pris: 250 kr – Køb vissevasse plakaten her

Pizza kursus, kursus med pizza bagning, bagekursus, oplevelsesgaver til ham, oplevelsesgaver i odense, odense oplevelsesgaver, lær at lave pizza
Pizzakursus hos Alfred & Kamilla

Skal mandelgave vinderen være familien nye pizzamand?

Selvom det tager lidt længere tid at lave en pizza fra bunden, så er det også en hyggelig proces. Hos Alfred & Kamilla lærer mandelgave vinderen, hvordan man laver din pizza helt fra start med sprøde bunde og lækre toppings.

Kurset har en varighed på 2,5 time, som blandt andet inkludere introduktion til bagning og håndtering af pizzadej samt tips & tricks til at bage i egen ovn, stenovn & grill. Derefter får man både dej og rester med hjem fra kurset.

Pris: 295 kr – Køb Pizzakurset her

gå på lillebælt, oplevelser i naturen, andranalin oplevelser, bridge walking

Bridgewalking over Lillebæltsbroen

Prøv en unik udendørs oplevelse, der er den første af sin slags i Europa, når den heldige gavemodtager får en guidet tur hen over Danmarks egen Lillebæltsbro i 60 meters højde. Sydney og Bridgewalking Lillebælt byder begge på denne unikke oplevelse, hvor man mærker højden, suget i maven og den spektakulære udsigt. Nyd her udsigten til både Fyn og Jylland, skibene, vinden, solen på ansigtet.

Pris fra: 245 kr – Book Adrenalin oplevelser her

2259003

Biograf tur Gavekort

Et gavekort til en biograftur er altid en gave som skaber glæde. Biograftur gavekortet kan bruges af alle, og inkluderer 2 biobilletter, 2 x 2,5 l popcorn og 2 valgfrie drikkevarer.

Pris: 299 kr – Køb gavekort her

 

mandelgave 2021, mandelgave 2020, mandelgaven 2021, mandelgaven 2020, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven
wellness-oplevelse-massage

Dybdegående fysiurgisk massage af muskler og led

Giv mandelgave vinderen en pragtfuld massage til at skabe øget velvære og livskvalitet. Fysiurgisk massage er en dybdegående massage af muskler og led.

Massagen hjælper kroppen med at slippe af med affaldsstofferne, øge blodgennemstrømningen og dæmpe stress og belastninger i hverdagen. Det er også en god behandling af sportsskader og andre belastninger af kroppen. Behandlingen foregår ved en uddannet massør, der arbejder ud fra viden om anatomi, fysiologi og sygdomslære. Denne skønne dybdegående massage har en varighed af min. 45 minutter.

Pris 395 kr – Køb massage gavekortet her!

Sorbet maskine, maskine til sorbet, lav bær til is, sjove køkken maskiner, gaver til teenagere, sund is, maskine til sund is

KitchPro Sorbetmaskin

Få vinderen af mandelgaven til at lave cremede sorbet af frosne frugter og bær til alle som var med til juleaften!

Det eneste man skal gøre er at komme sine favorit bær og yndlings frugter ned i maskinen og ud kommer forfriskende sorbet til dig og resten af familien! Sorbet maskinen er let at montere og håndtere.

Sammen med maskinen finder du opskrifter på nem og dejlig sorbet er inkluderet i instruktionsbogen.

Pris: 319 kr – Bestil Sorbetmaskinen her!

mandelgave 2020, mandelgave 20, mandelgaven 2021, mandelgaven 2020, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven

Fandt du ikke mandelgaven 2021 på listen?

Måske indeholder listen ikke en gave, som du synes passede som mandelgaven 2021.

Når du skal finde den perfekte mandelgave, skal du gøre dig nogle overvejelser, omkring hvad du (uselvisk) mener er den bedste form for mandelgave til dit juleselskab.

  • En fjollet ting: Hvis mandelgaven 2021 skal være uhøjtidelig og fjollet, så vrimler nettet med sjove gaver. Vi anbefaler du kigger på Coolstuff.
  • Velgørenhed: Hvis årets mandelgave skal være god samvittighed til alle ved julebordet, hvorfor så ikke give velgørenhed, så de mindre bemidlet også mærker juleglæden. Se her hvordan du køber velgørenhed som mandelgave.
  • Oplevelsesgaver: Oplevelser er blevet populære gaver over de sidste par år, og i Danmark findes der 2 fantastiske webshops, som sælger alt fra spaoplevelser til adrenalin oplevelser. Skal årets mandelgave være en oplevelse så tjek TrueStory.dk og Go dream
mandelgave 2020, mandelgave 20, mandelgaven 2021, mandelgaven 2020, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven

Nye og anderledes måder at lave Risalamande og mandelgave legen på:

  • Portions anret alle skålene, og læg en madel i alle undtagen i én. Der er IKKE får en mandel, får mandelgaven. Husk at lade folk selv vælge hvilken skål de vil have.
  • Skift mandelen ud med noget andet, det kan f.eks være en kikært, en vingummibamse eller et mynte bolsje. Husk det skal være noget der ikke smitter af på grøden, så brug derfor ikke lakrids, jordbær og lignede, som ødelægger Risalamanden, eller afsløre hvor “mandel” ligger.
  • Tilføj flere mandler. Den der får FLEST mandler vinder så mandelgaven
mandelgave 2020, mandelgave 20, mandelgaven 2021, mandelgaven 2020, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven

Hvad er en mandelgave og hvem skal have den?

En mandelgave, er den gave, som gives til den heldige person, der finder den hele mandel (de øvrige mandler er hakket) i Risalamande. Er man mange mennesker kan man tilføje mere end én mandel i Risalamande.

Rigtig mange danske familier spiser Risalamande juleaften, og som en fast del af det, er der indkøbt eller lavet en mandelgave, som vinderen får som præmie for at finde den hele mandel. I småbørns familier er det normalt at “snyde” ved at sikre sig der er en mandel i børnenes portion Risalamande. Det gøres som regel med at man portion anretter skålene med Risalamande gør de serveres for gæsterne.

At spise risalamande er en dansk tradition, der kendes fra omkring 1900, hvor borgerlige køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul i stedet for risengrød. Tidligere havde risengrød pga. de importerede ris og kanel været en eksklusiv spise. I de første 50 år af det 20. århundrede var det risengrøden, der var den mest almindelige danske julespise.Traditionen med at give en mandelgave menes at stamme fra en fransk skik fra 1500-tallet, hvor man i de fornemme kredse til helligtrekonger puttede en bønne i en helligtrekongerskage. Den der fik bønnen blev ”konge” med tilhørende privilegier.

Hvornår mandelgaven har vundet indpas i Danmark vides ikke, men det menes at være omkring 1800, hvor bønnen blev erstattet af en mandel og helligtrekongerskagen med risengrøden.

hjemmelavet marcipangris, lav selv marcipangris, marcipangris odense marcipan

Traditionen med marcipangris som mandelgave

Grisen har længe været et symbol på julen i Danmark. I gamle dage var en luksus at spise det friske kød fra julegrisen. Op til julen blev der lavet masser af mad af kødet og indvoldene fra grisen, blandt andet sylte og leverpostej. I julen blev også grisens hoved sat på bordet, så man kunne sidde og plukke kød fra det. Kødet fra grisehovedet var nemlig en helt særlig delikatesse.

Det er uvist, hvornår den første marcipangris blev givet som mandelgave i Danmark. Men marcipangrisen og julegrisen som symbol har en lang historie.

»Jeg ved for eksempel, at man på konditoriet La Glace i København har lavet marcipangrise siden 1870, og det er sikkert ikke det første sted, man har brugt grisen som figur,« fortæller Anders Christensen til videnskab.dk.

LAV MARCIPAN GRISEN SELV ELLER FIND SJOVE ALTERNATIVER TIL DEN HER

mandelgave 2021, 2021 mandelgave, mandelgaven 2020, sjov mandelgave, mandelgave, mandelgaver til børn, mandelgaven 2021, find mandelgaven 2020, sjove mandelgaver, anderledes mandelgave
mandelgave 2021, 2020 mandelgave, mandelgaven 2017, sjov mandelgave, mandelgave, mandelgave 2018, mandelgaven 2018, find mandelgave 2017
%d bloggers like this: