Julegave ideerJulekager og konfektTilbehør til Jul

Jule kage på glas – Perfekt som værtindegave

Kage på glas er en fantastisk idé som værtindegave til julen!

Det er kombinationen af en kreativ og velsmagende hjemmelavet gave, som kombinerer

Julen er en travlt tid og det kan være upraktisk at bringe en færdigbagt kage. Derimod er en kage på glas en praktisk gave, som kan laves, når man har tiden og lysten.

At give en kage på glas viser, at du har brugt tid og omtanke på gaven. Det personlige præg og hjemmelavede touch tilføjer en ekstra dimension af kærlighed og omhu. Kage på glas har en lang holdbarhed, fordi den kun består af de tørre dele af julekagen hvilket betyder, at værtinden kan gemme den og nyde den i løbet af julen eller endda senere.

Kage på glas fungerer ikke kun som en lækker godbid, men det kan også være en dekorativ tilføjelse til værtindens køkken.

I denne artikel kan du se vores opskrift på en julekage på glas, men opskriften kan tilpasses, efter dine egne ønsker, f.eks med forskellige slags nødder eller en anden type krymmel.

Kage på glas, kage i krukke, værtindegave, gratis værtindegave, glas med kageopskrift, krukke med kageopskrift, gratis gaver til veninden, tøropskrift på kage, kage i syltetøjsglas

Sådan laver du jule kage på glas

INGREDIENSER

 • 150g mel
 • 150g sukker
 • 2 tsk. vaniljepulver
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 1 dl hasselnødder
 • 1 dl chokolade knapper
 • Valgfrit krymmel

FREMGANGSMÅDE

 1. Fyld glasset i følgende rækkefølgende; mel, sukker, vaniljepulver, bagepulver, kanel, chokolade, nødder og til sidst krymmel.
 2. Luk låget og dekorere det et flot bånd.
 3. Sæt et kort på glasset med en tekst ala ”Tilsæt 2 dl vand og 1 dl smeltet smør. Bænd til dejen er ensartet. I ovnen på 180 grader i 30-40 minutter.

Kagen kan både laves i en kageform eller som muffins. Der er til ca. 10 muffins.

Kage på glas, kage i krukke, værtindegave, gratis værtindegave, glas med kageopskrift, krukke med kageopskrift, gratis gaver til veninden, tøropskrift på kage, kage i syltetøjsglas

Værtinde gave med masser af julestemning

Kage på glas bringer julehygge ind i hjemmet. En kage på glas en tankevækkende og praktisk gave, der formår at kombinere smagsoplevelsen af hjemmebag med julehyggens charme. Det er en gestus, der helt sikkert vil sprede glæde og værdsættelse hos værtinden, og samtidig tilføjer det et strejf af personlighed til dine julegaver.

Glasset til glas i kage

Du kan enten brug et gammel syltetøjsglas eller et glas du køber. Strøelsen på glasset bør være omkring 500 ml.

Læs også disse indlæg for flere julegaver idéer på budget