Mandelgaver 2018: 50+ ideer til årets mandelgave!

Mandelgaver 2018: Her er årets oversigt med 50+ ideer til årets mandelgave!

Vi har samlet mere end 50+ gaveideer til mandelgaver 2018. Vi har inddelt oversigten i kategorier, efter det beløb du ønsker at bruge. Vi har også lavet vores 10 top favoritter til mandelgaven, så du kan se hvad der er populært at give som mandelgave!

Mangler du også inspiration til mandelgaver 2018, så er listen her!

Vi har samlet en liste med over 50+ gave ideer til mandelgaver 2018, og inddelt den efter priskategorier, så du nemt kan finde en mandelgave indenfor budgettet. Vi håber du kan bruge vores liste!

Læs også:

syngende nissehue, nissehue der kan synes, dansende nissehue, nissehue med musik, mandelgaver 2019, mandelgave 2018

1# Syngende og dansende nissehue

Lidt sjov og ballade til vinderen af årets mandelgave. Julen vare lige til påske, og den kan fejres helt dertil med en syngende og dansende nissehue. Kvasten på huen bevæger sig i takt til musikken. Huen har et indstilleligt spænde i nakken for at passe til både små og store.

Pris: 109 kr – Køb mandelgaven 2018 her

2# Gaveæske med økologisk chokolade

Vinderen af mandelgaven fortjener lidt godt til ganen. En gaveæske med økologisk chokolade af god kvalitet er en lækker præmie til den der finder årets mandel.

Pris: 121 kr – Køb gaveæsken her

 

tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

3# Tæppe med ærmer

Med den helt rigtige markedsføring blev Snug rug en gigantisk succes i USA. I Danmark er tæppet ligeså en kæmpe succes både hos store og små og det er en super mandelgave ide til hele familien.

Tæppet fås i 5 forskellige farver: Creme, rød, brun, blå og lyserrød. . Om sommeren er tæppet helt perfekt til smukke sommeraftner ved stranden eller en god piknik i parken. Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver i 2018

Pris: 249 kr – Gå til shop

4# Marcipangris med økologisk mørk chokolade

Ingen liste med mandelgaver uden en vaske ægte marcipangris. Eksperter er bange for marcipangrisen vil uddø indenfor få år, og du kan bidrage til dens overlevelse ved at give den i mandelgaven 2018.

Pris: 48 kr – Køb Marcipangrisen her

5# Bluetooth nøgleting – Tile Bluetooth Tracker

Det er et mareridt morgen, middag og aften. Nøgler ligger aldrig der hvor du lagde dem sidste, og du har ikke tid til at lede efter dem, for du er allerede 5 minutter for sent. Giv en mandelgave alle voksne vil sætte pris på og en gave som fremadrettet vil blive elsker.

Pris: 169 kr – Køb mandelgaven 2018 her

jelly belly juleslik, jelly beans juleslik, jelly belly, jelly beans, jelly belly julekalender, jelly beans julekalender, jelly belly adventskalender, jelly beans julekalender

6# Jelly Belly gaveæske

Jelly Beans bliver også kaldet Jelly Belly kommer oprindelig fra USA, og er elsket af både børn og voksne over hele verden. Det er lækker slik man aldrig bliver træt af (med mindre man går en med bussemands smag)

De smagsfyldte Jelly Belly gaveæsker er god mandelgave for både børn og voksne og en mandelgave som også kan deles med de øvrige deltagere, hvis altså der er plads efter risalamanden

Pris fra: 119 kr – Køb Jelly Belly gaveæsken her

 

Skrabelods verdenskort, verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

7# Skrabelods verdenskort

Vi rejser alle sammen, og det er vidt forskellige hvad lande vi ser og oplever. Skrabelods verdenskortet er en mandelgave alle kan få glæde af, og en gave som hurtigt bliver lavet meget personligt, når vinderen skraber de lande hun/han har besøgt i verden, eller skraber de lande hun/han ønsker at besøge i fremtiden.

Pris: 139 kr – Køb skrabelods verdenskortet her

speed skat, speed chess, hurtig skat, mini skatspil, miniature skatspil, mandelgaver 2018, mandelgaver 2019

8# Speed Chess

Færre felter og færre brikker, men mindst lige så sjovt som traditionel skak! Denne hurtigversion kan spilles i løbet af en kaffepause og har en korsformet spilleplade, som tilbyder nye finurlige udfordringer! Sjov mandelgave for måde voksne og små.

Pris: 109 kr – Køb speed skak her

 

 

#9 Matas gavekort

Vil du gerne overraske mandelgave vinderen, så køb et gavekort til Matas. Hos Matas kan modtager frit vælge mellem et hav af skønheds– og pleje produkter fra en masse forskellige brands. Matas er elsket af både mænd og kvinder, og nok ikke mindst teenager piger!

Pris fra: 50 kr – Køb gavekort her

hjemmelavet æblecider, hjemmelavet cider, mandelgaver 2018, mandelgaver 2019, 2019 mandelgave, find den perfekte mandelgave, mandelgaver til børn, mandelgaver til alle,

#10 Brewbarrel – Bryg Din Egen Cider

Med dette ciderkittet fra Brewbarrel får mandelgave vinderen alt, hvad han/hun behøver for at brygge sin egen cider. Det er både nemt og godt! Vælg mellem æble og pære – din hjemmebryggede cider er færdig på 7 dage!

Pris: 269 kr – Køb mandelgaven 2018 her

Gavekort til en oplevelser – vinderen bestemmer selv hvilken

Køb et åbent gavekort til en eller flere oplevelser hos Duglemmerdetaldrig. Gavekortet kan bruges til alle 336 oplevelser og til mere end en oplevelse. Du bestemmer beløbet gavekortet skal være på, og mandelgave vinderen bliver med sikkerhed glad for denne gave.

Køb “Gavekort til en oplevelser” her

Marcipangris med hindbær Økologisk mørk chokolade – 75 gram

Pris: 51 kr – Køb Marcipangrisen her

Marcipangris med lakrids Økologisk hvid chokolade – 75 gram

Pris: 48kr – Køb Marcipangrisen her

og det var danmark, mandelgave 2018, mandelgave 2019, Wulffmorgenthaler Kalender 2019, mandelgave 2018, mandelgave 2019, mandelgaer, top 20 mandelgaver

Og Det Var Danmark – 2019 Kalender

Morten Ingemanns populære satirestribe fra Ekstra Bladet udkommer igen i år som bordkalender.

365 flotte, flabede, sjove, platte, men også lidt alvorlige kalenderdage, hvor Morten Ingemann laver satire over aktuelle og politiske begivenheder samt hverdagens små fortrædeligheder for den almindelige dansker.

Pris: 90 kr – Køb bogen her

 

 

fjollede strømper, sjove strømper, julegaven til ham, julegaven til manden, julegaven til mænd

Sandal-strømpen

Strømper i sandalerne – ELLER sandal strømper! Strømperne enhver jyde-man ikke kan leve uden hverken sommer eller vinter! En sjov mandelgaven 2018.

Pris: 69 kr – Gå til shop

 

kamerasikkerhed, webcam skjuler, webcam cover, skjul af webcam, skjul dit webcam, skjuler til webcam, kamera sikkerhed webcam skjuler

Webcam skjuler

Alle ejer i dag en en computer, en smartphone eller en tablet. Alle disse elektroniske enheder har kameraer indbygget, så man hurtigt kan fange hverdagens øjeblikke. Desværre kan disse kameraer også hackes og det er der desværre mange der ikke ved. En oplagt mandelgave er derfor denne kameraskjuler, som kan skjule dit kamera når det ikke er i brug, og dermed gøre hackernes arbejde meget svære. Web cam skjuleren har fri fragt i hele Danmark.

3 stk, pris: 99 kr – Gå til shop

 

Gaver til studerende, julegaver til studerende, Gaver til studerende 2016, Gaver til studerende 2017, gaver til studenter, gaver til drenge, gaver til piger, gaven til studenten, gave til student, studentergave, gaver til studerende universitet, universitet studerende julegave, julegave til universitets studerende,

Sendentanke.dk – Luksus gavekortet

Luksus gavekort er et åbent gavekort til Sendentanke.dk. Dette er gavekortet alle kan bruge, da modtageren af gavekortet her frit kan vælge imellem alle vores gavekort og oplevelser. Gavekortet kan f.eks bruges til Matas, Just-Eat, Unisport, et Wellness ophold, Inspiration og Zalando.

Pris: Fra 50 kr – Gå til shop

Disneys Juleklassikere 25, mandelgave 2017, mandelgave 2018, mandelgaven 2017, mandelgaven 2018, find dne bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven

Disneys Juleklassikere – Fra alle os til alle jer

Traditionen tro udkommer årets Juleklassikere – og denne gang er det intet mindre end nummer 25 i rækken. Vi fejrer simpelthen 25 års jubilæum med denne fine julebog. Læs alle de klassiske og hyggelige historier fra Andeby med dine yndlingsfigurer og oplev, at julen endelig er kommet. En sjov idé til mandelgave for hele familien

Pris: 60 kr – Køb bogen her

Wulffmorgenthaler Kalender 2019, mandelgave 2018, mandelgave 2019, mandelgaer, top 20 mandelgaverWulffmorgenthaler Kalender 2019

Wulffmorgenthaler Kalender 2019 er en klassiker indenfor mandelgaver og i 2018 er der ingen undtagelse. Kalenderen for 2019 er klar, det eneste du skal gøre er at købe den!

Pris: 90 kr – Køb bogen her

 

Kæmpe vingummibamse, som er mere end tusind gange så stor som en almindelig vingummibamse, og med 12.600 kalorier! Den STORE og sjove gave til årets mandelgave.

snehvide-og-de-syv-smaa-dvaerge-special-edition-disney_29066

Snehvide og de syv små dværge filmen

Skal mandelgaven 2018 være en Disney klassiker, så er Snehvide og de syv små dværge skøn Disney film, som både unge og gamle kan sætte pris på. Filmen er næsten 80 år efter sin præmier stadig en af Disneys mest elskede klassikere. Snehvide er historien om den smukke og godhjertede prinsesse Snehvide som elskes af alle i sit kongerige, undtagen den onde stedmoder, Dronningen. Da det magiske spejl en dag udser Snehvide til den smukkeste i landet, bliver dronningen rasende og beordrer at Snehvide slås ihjel. Snehvide flygter ind i skoven, hvor hun møder de syv små dværge: Brille, Gnavpot, Flovmand, Lystig, Søvnig, Prosit og Dumpe, der tager sig af hende. Men da Dronningen finder ud af at Snehvide stadig lever, udtænker hun en ondskabsfuld plan for én gang for alle at slippe af med hende.

Pris: 99,95 kr – Køb Snehvide her

 

Jumbo Playing Cards

Store spillekort fører til højt spil – mød jumbo spillekortene, der er bevis på, at størrelsen spiller en rolle (I hvert fald inden for kortspil). Perfekt som mandelgaven 2018, hvis der er børn med i legen.

Pris: 99 kr – Gå til shop

 

Kim Larsen - Mine Unge År - Selvbiografi, kim larsen selvbiografi, selvbiografi kim larsen, mandelgave 2018, mandelgave 2019, mandelgaver 2018, bøger til mandelgave,

Kim Larsen – Mine Unge År – Selvbiografi

Kim Larsen egne erindringer: I det sidste halve år før sin død arbejdede Kim Larsen på en erindringsbog i samarbejde med forfatteren Jens Andersen.De to nåede at gennemføre en række lange interviews, hvor Kim Larsen fortalte om sin slægt, sine rødder, sin barndom og sin ungdom – hele tiden frem til starten af 1970’erne og det store gennembrud med Gasolin. De mange timers samtale mellem Kim Larsen og Jens Andersen danner basis for en bog, som nu udkommer med familiens fulde opbakning. Denne selvbiografi er den perfekte mandelgave til 2018, som blev Kim Larsens år!

Pris: 199 kr – Køb Kim Larsens Selvbiografi her

 jelly belly juleslik, jelly beans juleslik, jelly belly, jelly beans, jelly belly julekalender, jelly beans julekalender, jelly belly adventskalender, jelly beans julekalender

Jelly Belly Ultra Gaveæske er fyldt til randen med slikbønner med 20 af de mest populære smage pakket ind i en luksuøs gaveæske – Perfekt som mandelgaven 2018. Æsken indeholder følgende smagsvarianter: A&W® Root Beer, Blueberry, Bubble Gum, Buttered Popcorn, Coconut, Cotton Candy, Dr Pepper®, Green Apple, Juicy Pear, Sunkist® Lemon, Licorice, Peach, Piña Colada, Pomegranate, Sizzling Cinnamon, Strawberry Cheesecake, Sunkist® Tangerine, Toasted Marshmallow, Very Cherry og Watermelon

Pris: 119 kr. – Gå til shop

Gaveæske med økologisk chokolade

Vinderen af mandelgaven fortjener lidt godt til ganen. En gaveæske med økologisk chokolade af god kvalitet er en lækker præmie til den der finder årets mandel.

Pris: 121 kr – Køb gaveæsken her

 

mandelgave 2017, sjove mandelgaver, sjov mandelgave, mandelgaver 2017

Papa Bear Skruetrækker

Denne her bjørn er slet ikke så dum, som den ser ud! For i virkeligheden er det en bitsskruetrækker i høj kvalitet! Den kommer med seks forskellige bits, der holdes fast i klingen med en magnet. En sjov mandelgave 2018.

Pris: 149 kr – Bestil her

 

 

tinkas juleeventyr, tinka juleeventyr, julekalender 2018, julekalender 2017, tinkas juleeventyr 2017, mandelgaver til børn, børne mandelgaver, mandelgaver til børn, børnevenlige mandelgaver 2018

Tinkas Juleeventyr – TV2 Julekalender

Tv2´s julekalender succes fra 2017 kan nu fås på DVD og genses år efter år.

Om Tinkas Juleeventyr: Nissepigen Tinka skal sammen med de andre ung-nisser den 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget er helt galt. Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver hun sig ud på et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Pris: 119 kr – Køb Tinkas juleeventyr her

 

Skærmbillede 2015-11-24 kl. 16.44.53Nisse hoptimist

Nisser er julens maskot. Det ved skaberne af hoptimisterne også. Derfor har de lavet denne søde og glade hoptimist nisse. Materiale: Plast. Mål: H 8 cm.

Pris: 179 kr – Se hoptimist nissen her

 

bog-om-slaegtsforskning

Slægtsforskerens ABC – en håndbog for alle som beskæftiger sig med slægtsforskning

Slægtsforskerens ABC er et let håndterligt opslagsværk for alle, som er interesseret i slægtsforskning. Bogen indeholder forklaringer på de udtryk, som man støder på, når man læser kirkebøger, lægdsruller, retsudskrifter, skifter og andre arkivalier m.m. Den indeholder også vejledning om, hvor man kan finde de forskellige oplysninger, hvilke regler der gælder om adgangen til disse oplysninger, hvordan man kommer i gang med slægtsforskning på arkiverne og på internet, samt hvordan man afslutter sin slægtsforskning med udarbejdelse og udgivelse af en slægtsbog.

Pris: 159,95 kr – Gå til shop

 

verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

Deluxe skrabelods verdenskort

Deluxe skrabelods verdenskortet fra Coolstuff.dk er sort med guld skrabeeffekt. Deluxe kortet er mere detaljeret end original kortet samt i andre farver. Skrabelods verdenskortet har cool infografik nederst på kortet og indeholder fakta om de forskellige lande og farvande. Leveres i et beskyttelsesrør, perfekt til transport. Kortet måler 82,5 cm x 59,4 cm. En af mange skabelods verdenskort som er en fed mandelgave 2018.

Pris: 219 kr. – Bestil verdenskortet her

københavn plakat, plakat københavnDanmark plakat fra Vissevasse

Lille, grafisk plakat af Storebæltsbroen, der fra 1998 forbandt Fyn og Sjælland. Mål: 30 x 40 cm.

Pris: 200 kr – Se plakatten her

 

Lav selv sæt – Thinking Putty Mixed By Me Holographic

Lav dit eget Thinking Putty ler, som glitrer og funkler! I Mixed By Me Holographic-kittet får du ler, glitrende farvekoncentrat og seje specialeffekter, som du kan blande sammen til dit helt unikke Thinking Putty! Leret er lavet af et unikt materiale, som kan æltes, formes, splittes ad, hoppe og slås i stykker. Mandelgaven til børn og legesyge voksne.

Pris: 179 kr – Køb lav selv ler her

 

Toiletbasket

Toiletbasket

Skal mandelgaven 2018 være en “sport” så lad mandelgaven være blive toiletbasket. Spillet kan nemt og hurtigt indsættes på alle toiletter da kurven og boldholderen sættes nemt fast med sugekopper.

Pris: 149 kr – Se spillet her

 

Børnenes H.C. Andersen

H.C. Andersen er en stor del af den danske julesjæl og hans historier er tidsløse. En H.C Andersen eventyr bog er den perfekte mandelgave til både børn og voksne.

Pris: 199,95 kr – Køb bogen her

mandelgave 2017, mandelgave 2018, mandelgaven 2017, mandelgaven 2018, find dne bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven

Visibility Bottle by Magisso

Visibility Thermos by Magisso er genialt at det er en termoflaske og refleks i ét – perfekt til dem, som gerne vil slukke tørsten på farten ude i efterårsmørket, men stadig ønsker den øvrige trafik kan se dig! Termoflasken rummer 350 ml, fungerer både til varme og kolde drikke og har en indbygget tesi.

Pris: 219 kr – Køb den her

tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

Lækkert tæppe med ærmer

På Coolstuff.dk kan du finde det lækre Snug Rug Deluxe – et tæppe med ærmer.

Tæppet kan fås i 5 forskellige farver: Creme, rød, brun, blå og lyserrød. . Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver i 2018.

Pris: 259 kr – Gå til shop

 

vin ilter, gave til farvar, julegaver til farfar

Vinturi Vinilter

Via en sindrig konstruktion ilter Vinturi din vin lige så hurtigt, som det tager at hælde vinen op i et glas. Lad vinen løbe igennem vinilteren. Så tilføres den rette mængde ilt med den rette hastighed! Perfekt til at skabe et perfekt glad vin til hverdagen eller jul.

Pris: 299 kr – Gå til shop

 

 Speak Out børnene mod voksne

Speak Out børnene mod voksne er et brætspil som har fået rigtig meget medie opmærksomhed i 2018, og med god grund, der er skide sjovt, og det eneste krav der er, er du kan tale (eller i hvert fald prøve på det). . ”Ihhhnn schjuuuuuukøøøøøhl aaa bbbbljjjjaaaaa” – Er din cykel blå? Nej, ok. Hvad forsøger du så at fortælle mig? Speak Out familieudgaven er for børn i alle aldre, hvor børn danner hold mod de voksne, og det gælder om, at dine holdkammerater tyder hvad du forsøger at fortælle dem, lige som i det originale Speak Out selskabsspil, familieudgaven indeholder blot hylende morsomme sætninger, til både voksne og børn. Denne mandelgave er perfekt hvis der er både børn og voksne i selskabet, for lige meget hvem der vinder mandelgaven 2018, så kan de være med i spillet.

Pris: 249,95 kr – Køb spillet her

Gavekurv fra Maggies

Gavekurven er uden alkohol og indeholder følgende: Pesto, Mini Bruschetta, Te, Servietter, Chokolade pinde til varm chokolade, 4 poser chokolade specialiteter, Chokoladekugler fra Pr-Chokolade.

Pris: 269 kr – Gå til shop

julesweater, unisex, julesweater, mandelgave 2018, mandelgave 2019

Unisex julesweater

Mandelgaven 2018 kan være en flot julesweater. Alle julesweaters på julesweater.dk er unisex, så de er både til mænd, kvinder og børn. Find der perfekte design på webshoppen.

Pris fra: 299 kr – Køb julesweatre her

 

telefon scanner, scanner at negativer, scan negativer til din telefon, mandelgave 2018, 2018 mandelgave

Pictoscanner / Fotoscanner

PictoScanner er en uundværlig scanner, når gamle minder skal bevares. PictoScanner er den korteste bro mellem den analoge og den digitale verden. Mange af os har gamle negativer og dias liggende hengemt på loftet eller i kælderen fra f. eks. fødselsdage, bryllupper og sommerferier. PictoScanner er en fotoscanner, der nemt og hurtigt giver dig mulighed for at vække disse minder til live igen og bevare dem for eftertiden. Scanneren er bygget af karton i et lækkert, dansk design, som du selv folder ud via en simpel guide. Før du går i gang downloades PictoScanners egen gratis-app til din iPhone eller Android. I appen kan du også redigere dine billeder, så farver og kontraster står helt skarpt. Selve scanningen sker ved, at du placerer dine negativer og/eller dias over lyskilden, hvorefter de affotograferes med din smartphone, som er anbragt på toppen af scanneren.

Pris: 250 kr – Gå til shop

 

Vooni Splash Speaker

Nu kan vinderen af mandelgaven 2018 lytte til musik og tale i telefon, mens de er i bad – trådløst! En våd drøm for alle badenymfer og et fed gadget er denne Vooni Splash Speaker!

Pris: 299 kr – Gå til shop

 

ourtime-1170-vejrstation-graa-sort

OurTime 1170 Vejrstation

Med OurTime vejrstation kan man have helt styr på både inde- og udeklimaet. Vejrstationens sender, måler trådløst udendørstemperatur, luftfugtighed og tryk, så man har al information tilgængelig på displayet. Displayet måler de samme værdier indenfor og har også radiostyret ur med dato og indbygget alarm med snooze funktion, så man kan bruge det som vækkeur på natbordet.

Pris: 399 kr – Køb vejrstation her

 

gaver til studerende, gaver til studenter, studenter gaver, gaver til kaffe elskeren, studenter gaver

Bodum Stempelkande

Forkæl en kaffe-elsker med Bodums Caffettiera stempelkande. Stempelkanden er en klassisk stempelkaffekande til den store kaffetørst. Tilsæt din favoritkaffe, kogende vand – rør, vent og pres, så har du aromatisk kaffe, der er en nydelse for både øje og gane. Kanden kan indeholde op til 1 liter svarende til 8 kopper kaffe. Farve: sort.

Pris: 299,95 kr – Bestil den her!

Fandt du ikke mandelgaven 2018 på listen?

Måske indeholder listen ikke en gave, som du synes passede som mandelgave 2018. For at finde den perfekte mandelgave bør du gøre dig nogle overvejelser, omkring hvad du (uselvisk) mener er den bedste form for mandelgave til dit juleselskab.

  • Velgørenhed: Hvis årets mandelgave skal være god samvittighed til alle ved julebordet, hvorfor så ikke give velgørenhed, så de mindre bemidlet også mærker juleglæden. Se her hvordan du køber velgørenhed som mandelgave.
  • Oplevelsesgaver: Oplevelser er blevet populære gaver over de sidste par år, og i Danmark findes der 2 fantastiske webshops, som sælger alt fra spaoplevelser til adrenalin oplevelser. Skal årets mandelgave være en oplevelse så tjek Duglemmerdetaldrig.dk og Go dream
  • Gavekort: Et gavekort er altid en mandelgave som skaber glæde. Smartbox tilbyder en lang række gavekort, som er perfekte som gave. Se Smartbox gavekort her.
  • Juleslik (økologisk): En marcipan gris og andet juleslik er altid en god mandelgave. Hvis du gerne vil give økologisk juleslik, så anbefaler vi økologisk supermarkedet.
  • En fjollet ting: Hvis mandelgaven skal være uhøjtidelig og fjollet, så vrimler nettet med sjove gaver. Vi anbefaler du kigger på Coolstuff.
Hvad er en mandelgave

(og hvem skal have den?)

En mandelgave, er den gave, som gives til den heldige person, der finder den hele mandel (de øvrige mandler er hakket) i Risalamande.Er man mange mennesker kan man tilføje mere end én mandel i Risalamande.

Rigtig mange danske familier spiser Risalamande juleaften, og som en fast del af det, er der indkøbt eller lavet en mandelgave, som vinderen får som præmie for at finde den hele mandel. I småbørns familier er det normalt at “snyde” ved at sikre sig der er en mandel i børnenes portion Risalamande. Det gøres som regel med at man portion anretter skålene med Risalamande gør de serveres for gæsterne.

At spise risalamande er en dansk tradition, der kendes fra omkring 1900, hvor borgerlige køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul i stedet for risengrød. Tidligere havde risengrød pga. de importerede ris og kanel været en eksklusiv spise. I de første 50 år af det 20. århundrede var det risengrøden, der var den mest almindelige danske julespise.Traditionen med at give en mandelgave menes at stamme fra en fransk skik fra 1500-tallet, hvor man i de fornemme kredse til helligtrekonger puttede en bønne i en helligtrekongerskage. Den der fik bønnen blev ”konge” med tilhørende privilegier.

Hvornår mandelgaven har vundet indpas i Danmark vides ikke, men det menes at være omkring 1800, hvor bønnen blev erstattet af en mandel og helligtrekongerskagen med risengrøden.

Traditionen med marcipangris som mandelgave

Grisen har længe været et symbol på julen i Danmark. I gamle dage var en luksus at spise det friske kød fra julegrisen. Op til julen blev der lavet masser af mad af kødet og indvoldene fra grisen, blandt andet sylte og leverpostej. I julen blev også grisens hoved sat på bordet, så man kunne sidde og plukke kød fra det. Kødet fra grisehovedet var nemlig en helt særlig delikatesse.

Det er uvist, hvornår den første marcipangris blev givet som mandelgave i Danmark. Men marcipangrisen og julegrisen som symbol har en lang historie.

»Jeg ved for eksempel, at man på konditoriet La Glace i København har lavet marcipangrise siden 1870, og det er sikkert ikke det første sted, man har brugt grisen som figur,« fortæller Anders Christensen til videnskab.dk.

FIND ØKOLOGISK MARCIPANGRIS HER

Inspiration: Fif og ideer til nye måder at lave Risalamande og mandelgave legen på:
  • Skift mandelen ud, med f.eks en hvid bønne, en kikært, en vingummibamse eller et mynte bolsje. Husk det skal være noget, der ikke smitter af farvemæssigt, så risalamanden ikke skifter farve. Brug derfor ikke lakrids, jordbær og lignede, som ødelægger Risalamanden, eller afsløre hvor “mandel” ligger.
  • Portions anret alle skålene, og læg en madel i alle undtagen i én. Der er IKKE får en mandel, får mandelgaven. Husk at lade folk selv vælge hvilken skål de vil have.
  • Tilføj mere end en mandler. I dette tilfælde gælder det så om at få FLEST mandler. Den der får flest mandler vinder mandelgaven.

%d bloggers like this: