Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/julegavertilalle.dk/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
Mandelgaver: 50+ ideer til årets mandelgave 2023! - Julegaver
Alle julegaver ideerMandelgaver

Mandelgaver: 50+ ideer til årets mandelgave 2023!

Mandelgave 2023: Her er årets oversigt med 50+ ideer til årets mandelgave!

Vi har samlet mere end 50+ gaveideer til mandelgaver 2023. Oversigten er inddelt i kategorier, efter det beløb du ønsker at bruge.

I oversigten har vi også lavet vores 10 top favoritter til mandelgaven, så du kan se hvad der er populært at give som mandelgave 2023!

Note: Artiklen om mandelgave 2023 er sidst opdateret D. 20/11 2023. Alle links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Mangler du også inspiration til mandelgaver, så er listen her!

Vi har samlet en liste med over 50+ gave ideer til mandelgaver og inddelt den efter priskategorier, så du nemt kan finde en mandelgave indenfor budgettet. Vi håber du kan bruge vores liste!

Læs også: 20+ mandelgaver til børn og voksne

mandelgave 2020, mandelgave 2022, mandelgaven 2020, find den bedste mandelgave, mandelgaver til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven
mandelgaven 2022, mandelgave ideer, ideer til mandelgaven, find mandelgaven, hemmelig mandelgave, mandelgave inden kender indholdet af, sjove mandelgaver, mandelgaver 2022, indpakkede mandelgaver, nemme mandelgaver, billige mandelgaver

1# Hemmelig mandegave

Vil du gerne overraskes med en lækker mandelgave juleaften, som du heller ikke selv ved hvad er? Så er dette lige noget for dig!

Mostersskur har fundet en lækker og hemmelig mandelgave 2023, hvor gaven kan være hvad som helst, hvilket giver ekstra spænding.

Mandelgaven pakkes pænt ind i gavepapir, så den er helt klar til at blive taget frem juleaften, samtidig med at ingen ved hvad der er i.

Pris: 150 kr – Køb mandelgaven her

marabou chokolade med personlig besked, personlig chokoalde, chokolade til mandelgaven, mandelgave chokolade, mandelgaver, gode mandelgave ideér

2# Personliggjort Chokoladeæske med Marabou Hjerter

Giv en unik mandelgave 2023 med en lille besked på!

Du vælger selv, hvad der skal stå på den personliggjorte chokoladeæske til den nougat fyldte favorit Marabou Hjerter, og dette bliver en helt vildt fed mandelgave til både børn og voksne.

Pris: 149 kr. – Køb chokolade æsken her.

tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

3# Tæppe med ærmer

Med den helt rigtige markedsføring blev Snug rug en gigantisk succes i USA. I Danmark er tæppet ligeså en kæmpe succes både hos store og små og det er en super mandelgave ide til hele familien.

Tæppet fås i 9 forskellige farver, blandt andet creme, rød, brun, blå og lyserød. . Om sommeren er tæppet helt perfekt til smukke sommeraftner ved stranden eller en god piknik i parken. Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver nogensinde.

Pris: 279 kr – Gå til shop

Retro skilte, Retro skilte til hjemmet, Retro skilte til væggen, køb Retro skilte, Retro skilte julegave, julegave, Laught live love skilt, Live Love and laught emalje skilt

Gem#4 Live, Love and Laugh emalje skilte

Metalskilt i retro farver og et slidt look med teksten “Live, love and laugh” og en stor gul smiley.

Pris: 49 kr – Køb Retro Emalje skilte her

fodrebræt, fordrebræt til vindue, vinduefodrebræt, gave til mødre, Mor´s dags gave, gaver itl hende, gaver til konen

5# Foderbræt – Til vinduet

Foderbrættet fra Born In Sweden, designet af Pascal Charmolu er så fint og en top sælger på mange webshops.

Det skal monteres på et rengjort vindue. Foderbrættet er i klar plast, så man kan sidde inde i sit eget hjem og følge med i når fuglene spiser. Perfekt som mandelgave til alle familiemedlemmer

Foderbrættet er UV-bestandigt og holder til både lave og varme temperaturer.

Pris: 149 kr – Køb gaven her

bedste mandelgave 2021, chokoaldebomber, chokolade kugler med skumfiduser, chokolade til varm chokolade, chokoladekugler til varm kakao, mandelgaver 2021, gave til pakkeleg

6# Gnaw Hot Choc-Mas chokoladebomber til varm chokolade

Chokoladebomber til varm chokolade er den perfekte mandelgave til den som får mandlen i 2023.

Gnaw Hot Choc-Mas indeholder to snemænd og to julemænd af chokolade, der på en meget nem og også supersjov måde forvandler varm mælk til lækker varm chokolade.

Gnaw Hot Choc-Mas sælges i 4-pak og gør de varme chokolade-øjeblikke ekstra skønne på kolde vinterdage.

Pris: 99 kr – Køb chokoladebomberne her 

Skrabelods verdenskort, verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

7# Skrabelods verdenskort

Vi rejser alle sammen, og det er vidt forskellige hvad lande vi ser og oplever. Skrabelods verdenskortet er en mandelgave 2023 alle kan få glæde af, og en gave som hurtigt bliver lavet meget personligt, når vinderen skraber de lande hun/han har besøgt i verden, eller skraber de lande hun/han ønsker at besøge i fremtiden.

Pris: 169 kr – Køb skrabelods verdenskortet her

baby yoda kop, star wars kaffekop, kaffe koop med Yoda, baby yoda, kop med baby yoda, mandelgaven 2022, mandelgave til børn

8# Star Wars Baby Yoda Krus

Kender du en, som vil elske at drikke sin morgenkaffe eller mælk af et krus som forstiller Baby Yoda? De store øre er perfekte som hanke og øjne der ikke er til at stå for. Dette er en sjov mandelgave 2023 for måde voksne og små.

Pris: 179 kr – Køb Baby Yoda Krus her

hoptimist fødselsdag, fødselsdags hoptimist, mandelgave 2020, mandelgave 2021, mandelgaver til børn, børnevenlige mandelgaver

#9 Hoptimist – Characters – Small Birthday

Birthday baby bumble gør det nu nemmere og sjovere at sige Hurra du vandt mandelgaven 2023!. Birthday baby bumble kan bruges som dekoration på alle festlige lejligheder eller som sød dekoration i hjemmet.

Pris: 159 kr. – Køb hoptimisten her

 Hundehvalp Mini 3D-byggesæt , 3D byggesæt, lego hunde, mandelgaver til børn, mandelgaver 2021, mandelgave 2022

#10 Hundehvalp Mini 3D-byggesæt

Ligesom at have en hund kræver dette 3D-byggesæt i form af menneskets bedste ven en stor dosis tålmodighed.

Hver hund består af næsten 1000 små byggeklodser, så derfor er den ikke egnet som mandelgave 2023 til små børn.

Pelsen er muligvis mere ru end på de levende udgaver, men disse puslespilhunde har allerede mestret kommandoer som at stå stille, gå og se lige frem.

Pris: 139 kr. – Køb 3D mini byggesættet til hunde her

find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, Mandelgaver, mandelgaver 2022, de bedste mandelgaver, mandelgave inspiration, gaver til jul, anderledes gaver, gaver til max 100 kr.
mandelgave 2021, oplevelsesgavekort, gavekorter til julegave, mandelgaver til hele familien, gaver til mandelgaven, oplevelser til børn, oplevelsesgaver til børn

Gavekort til en oplevelser – vinderen bestemmer selv hvilken

Køb et åbent gavekort til en eller flere oplevelser hos Truestory. Gavekortet kan bruges til alle oplevelserne op side og til mere end en oplevelse. Du bestemmer beløbet gavekortet skal være på, og mandelgave vinderen bliver med sikkerhed glad for denne gave.

Køb “Gavekort til en oplevelser” her

fjollede strømper, sjove strømper, julegaven til ham, julegaven til manden, julegaven til mænd

Sandal-strømpen

Strømper i sandalerne – ELLER sandal strømper! Strømperne enhver jyde-man ikke kan leve uden hverken sommer eller vinter! En sjov mandelgaven til julen.

Pris: 79,95 kr – Gå til shop

Hay foldekasser, plastikkasser fra Hay, Hay kasser, plastik kasser fra Hay

HAY – Colour Kasse

En af 2022´s mest lækre og funktionelle design idéer. Kassen kan bruges til opbevaring af gamle billeder, slik eller hemmeligheder. Vi har alle ting, så disse kasser er perfekt som mandelgave 2022.

Pris: 39,95 kr – Gå til shop

mandelgave 2023, mandelgave 2022, mandelgaver til børn, mandelgaver 2022 mandelgaven alle kan bruge, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, guide til mandelgave, sjove mandelgaver, hemmelige mandelgaver, gaver til efter mandlen, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven

Indpakket hemmelig mandelgave til 100 kr

Hvorfor stresser over at købe mandelgaven når du kan få andre til det. Mostersskur har pakket den ind for dig så du selv kan være med i kampen om mandelgaven, da du heller ikke selv ved hvad der er i. De udvælger en række forskellige ting, som kan være alt fra noget du kan bruge i køkkenet, på kontoret, i stuen, på badeværelset, til fest og meget mere.

Pris. 100 kr. – Køb mandelgaven til 100 kr her

Spøgelsesvandring, københavn oplevelser, oplevelser i København,

Spøgelsesvandring i København med Ghosttour

Få både motion og en god oplevelse i København. Det vrimler med spøgelser og gode historier fra fortiden i København. I skæret fra staldlygten tages du med rundt i den danske hovedstad. Byvandringen foregår efter mørkets frembrud, hvor du lærer omkring flere steder, der har med spøgelser at gøre. De medrivende, nye og ældre historier er hentet frem fra gamle arkiver og fra almindelige mennesker, der selv har oplevet det hele tæt på.

Kom tættere på historierne om ånderne i Det Grøndlandske Hus, om den lille, døde 8-årige pige og besøg byens ældste kirkegård.

Pris fra: 60 kr – Køb oplevelsen her

 Chokoladetrøffel i Champagneflaske, gaver til pakkelegen, chokolade til jul, julegaver, mandelgaver til børn, mandelgave 2020, spiselige mandelgave

Chokoladetrøffel i Champagneflaske

Chokoladetrøflerne fra Delafaille er fremstillet af belgisk chokolade og pudrede med et tyndt lag kakao. Leveres i flot gaveindpakning og er en børnevenlig gave til mandelgaven.

Pris: 99 kr – Køb chokoladetrøfflerne her

The Einstein Collection - Lock Puzzle, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne, mandelgaven 2023, udfordrende gaver, The Einstein Collection, Lock Puzzle

The Einstein Collection – Lock Puzzle

Dyk ned i mysteriets fortryllende verden med The Einstein Collection Lock Puzzle fra Coolstuff – en fantastisk mandelgave, der kombinerer sjov og udfordring. Dette låsepuslespil er mere end blot en gave; det er en rejse gennem logik og tålmodighed, perfekt til dem, der elsker at udfordre deres sind.

Når du åbner denne mandelgave, træder du ind i Einsteins tankeverden, hvor komplekse mønstre og nøje overvejede mekanismer venter. Låsepuslespillet er et kunstværk i sig selv, med smukt designede metaldele, der kræver opmærksomhed og snilde for at løse gåden og nå skatten indeni.

Pris: 99 kr – Køb The Einstein Collection – Lock Puzzle her 

bedste mandelgave 2021, chokoaldebomber, chokolade kugler med skumfiduser, chokolade til varm chokolade, chokoladekugler til varm kakao, mandelgaver 2021, gave til pakkeleg

Gnaw Hot Choc-Mas chokoladebomber til varm chokolade

Chokoladebomber til varm chokolade er den perfekte mandelgave til den som får mandlen i 2023.

Gnaw Hot Choc-Mas indeholder to snemænd og to julemænd af chokolade, der på en meget nem og også supersjov måde forvandler varm mælk til lækker varm chokolade.

Gnaw Hot Choc-Mas sælges i 4-pak og gør de varme chokolade-øjeblikke ekstra skønne på kolde vinterdage.

Pris: 99 kr – Køb chokoladebomberne her 

Retro skilte, Retro skilte til hjemmet, Retro skilte til væggen, køb Retro skilte, Retro skilte julegave, julegave, Laught live love skilt, Live Love and laught emalje skilt

GemLive, Love and Laugh emalje skilte

Metalskilt i retro farver og et slidt look med teksten “Live, love and laugh” og en stor gul smiley.

Pris: 49 kr – Køb Retro Emalje skilte her

søde gaver til pakkeleg, gaver til pakkeleg, pakkeleg, pakkelegs gaver, frække gaver til pakkeleg, sjove gaver til pakkeleg

Lav selv Isstjerne

Vinderen af mandelgaven 2023 kan lave flotte lamper af is til at stille i haven eller på altanen!

Fyld den medfølgende form med vand og læg den i fryseren. Når vandet er frosset til is har man sine egne hjemmelavet isstjerne lysestager.

Pris: 89 kr – Gå til shop

Disneys Juleklassikere 25, mandelgave 2017, mandelgave 2018, mandelgaven 2017, mandelgaven 2018, find dne bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven

Disneys Juleklassikere – Fra alle os til alle jer

Traditionen tro udkommer årets Juleklassikere – og denne gang er det intet mindre end nummer 25 i rækken. Vi fejrer simpelthen 25 års jubilæum med denne fine julebog. Læs alle de klassiske og hyggelige historier fra Andeby med dine yndlingsfigurer og oplev, at julen endelig er kommet. En sjov idé til mandelgave 2022 for hele familien

Pris: 75 kr – Køb bogen her

Retro skilte med kaffe, kaffe skilt, retro skilte til hjemmet, emalje skilte med kaffe, metal skilt med kaffe

GemCoffee Menu – Know your Coffee

På dette metalskilt kan du se alle de kendte kaffetyper og se, hvad og hvor meget kaffen består af. Altså er det opskrifter forskellige varianter af kaffe.

Dekorativt skilt til køkkenet. Der er opskrift på espresso, latte macchiato, caramel macchiato, flat white, cappuccino, doppio, irish coffee, americano og cafe latte.

Pris: 49 kr – Køb Retro kaffe skilt her

Enhjørning slikautomak, Enhjørning med slik, jelly beans slikautomat, Jelle beans slik, Jelly belly slik

Pooping Unicorn Slikautomat

En skide sjove mandelgave: Pooping Unicorn, som efterlader sig små bjerge af slik, når du trykker halen ned – måske den sjoveste måde at servere slik på!

Kommer med 20 gram slikbønner, og du kan fylde enhjørningens mave med lækre slikbønner igen og igen!

Pris: 79 kr. – Køb enhjørningen har

skilte til hjemme, emalje skilte, retro skilte, VIP skilt

VIP lounge

Kun adgang for VIPs – Very Important Persons. Metalskiltet har sort baggrund og hvid tekst samt en kongekrone som understreger hvor VIP det er. Derudover er der retro detaljer i brunlige nuancer.

Pris: 49 kr – Gå til shop

metal sugerør, sugerr af metal, stål sugerør, sugerør af stål,sugerør af bambus, bambu sugerør, bambus sugerør, sugerør af naturligvis produkter, naturlige sugerør, nedbrydelige sugerørmiljøvenlige sugerør, bio nedbrydelige sugerør,

Metalsugerør fra KitchPro

Sugerør i rustfrit stål lader dig nyde dine drikke med stil uden at bedrage til plastik forureningen. Du vasker bare dine metal sugerør, og så kan du bruge dem igen og igen. Flot og miljøvenligt!

Pris: 69 kr – Køb miljøvenlige sugerør her

verdenskort wallsticker, klistermærke med verdenskort, verdenskort klistermærke, wallsticker verdenskort,

Wallsticker Verdenskort

Et Verdenskort wallsticker er utrolig flot og ser stilfuldt ud på væggen, eksempelvis i stuen eller på børneværelset. lad dit barn drømme sig væk til alle de skønne steder der er på kloden. Wallstickers Verdenskort fås i flere størrelser og farver, så der helt sikkert er et verdenskort til din væg. Et verdenskort i sort er populært, men vælger du en af de mange andre mulige farver, kan du bruge verdenskortet til at skabe et rum med kulør – evt. i forening med andre wallstickers i farver.

Et wallsticker verdenskort kræver ingen billedramme, ingen søm og skruer og ingen huller i væggen. Med et verdenskort i form af en wallsticker slipper du for dumme huller i væggene. Verdenskort wallstickers fås i størrelserne: 50 x 28 cm, 75 x 43 cm, 100 x 56 cm., 150 x 86 cm., 175 x 100 cm. og 200 x 115 cm.

 Pris: 89 kr – Gå til shop

tinkas juleeventyr, tinka juleeventyr, julekalender 2018, julekalender 2017, tinkas juleeventyr 2017, mandelgaver til børn, børne mandelgaver, mandelgaver til børn, børnevenlige mandelgaver 2018

Tinkas Juleeventyr – TV2 Julekalender

Tv2´s julekalender succes fra 2017 kan nu fås på DVD og genses år efter år.

Om Tinkas Juleeventyr: Nissepigen Tinka skal sammen med de andre ung-nisser den 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget er helt galt. Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver hun sig ud på et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Pris: 77 kr – Køb Tinkas juleeventyr her

verden mindste puslespil, lille puslespil, puslespil med små brikker, miniature puslespil, mandelgaver 2020, pakkeleg, sjove pakkeleg gaver,

Verdens mindste puslespil

Dette puslespil bliver ikke større end et fotografi! Puslespillet består af 234 brikker, der kun er ca. en centimeter store. Pincet medfølger!

Det er den perfekte mandelgave, hvis der er børn, som er over alderen, hvor alt skal i munden og i stedet klar til sjove udfordringer.

Pris: 69 kr. – Bestil verdens mindste puslespil her

Wally and Whiz, Wally and Whiz  vingummi, vingumme Wally and Whiz, kvalitets vingummi, mandelgave 2020, mandelgave 2021, pakkelegsgaver

Wally and Whiz vingummi

Fortjener vinderen af mandelgave lækre Wally and Whiz vingummier, til at forkæle sig selv med? Vingummien er vegansk og sælges i flotte gavepakker. Vælg mellem flere forskellige smagskombinationer af frugt, bær og lakrids.

Pris: 59 kr – Køb Wally and Whiz vingummi her

Børste til Hårbundsmassage, pakkeleg regler, gaver til pakkelegen, hvad er en god gave til pakkelegen

Børste til Hårbundsmassage

Den her gave er faktisk ikke så tosser som den ser ud. Det er en børste til hårbundsmassage, perfekt til brug i badet, for både mænd og kvinder med alle hårtyper. Dette er en gave man faktisk gerne vil vinde når man har fundet mandlen.

Pris: 39 kr – Køb den her

Kim Larsen - Mine Unge År - Selvbiografi, kim larsen selvbiografi, selvbiografi kim larsen, mandelgave 2018, mandelgave 2019, mandelgaver 2018, bøger til mandelgave,

Kim Larsen – Mine Unge År – Selvbiografi

Kim Larsen egne erindringer: I det sidste halve år før sin død arbejdede Kim Larsen på en erindringsbog i samarbejde med forfatteren Jens Andersen.De to nåede at gennemføre en række lange interviews, hvor Kim Larsen fortalte om sin slægt, sine rødder, sin barndom og sin ungdom – hele tiden frem til starten af 1970’erne og det store gennembrud med Gasolin. De mange timers samtale mellem Kim Larsen og Jens Andersen danner basis for en bog, som nu udkommer med familiens fulde opbakning. Denne skønne bog er den perfekte mandelgave.

Pris: 75 kr – Køb Kim Larsens Selvbiografi her

chokoaldebomber, chokolade kugler med skumfiduser, chokolade til varm chokolade, chokoladekugler til varm kakao, mandelgaver 2020, gave til pakkeleg

Chokoladekugler til Varm Chokolade

Lad vinderen af denne gave i pakkeleg nyde en kop luksuriøs varm chokolade med disse chokoladekugler, som smelter i varm mælk!

I chokoladekuglerne gemmer der sig miniskumfiduser, som gør den varme chokolade endnu mere spændende.

Pris: 99 kr – Køb gaven til pakkeleg her

Cookie-mug
Cookie Mug

Varm chokolade i koppen også en småkage i rummet i bunden under koppen. Husk cookies medfølger ikke, dem skal du selv bage, før mandelgaven vindes!

Pris: 69 kr – Gå til shop

Find mandelgaven her, mandelgave 2022, mandelgaven til alle, mandelgaven 2022, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver til 200 kr, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven, gaver til max 200 kr.
poverty-walk-aarhus-4

Oplevelsesgave: Guidet tur med en hjemløs

Det er både bæredygtigt, sundt og med til at støtte en god sag, når du er på en guidet tur med en hjemløs.  Kom et par timer med bag facaden, når hjemløse eller misbrugere giver dig et autentisk indblik i deres udgave af Smilets By. Denne byvandring skildrer deres dagligdag, og du hører deres gribende livsberetning. Med denne oplevelse vil du, eller en heldig gavemodtager, se nogle af de tilbud og mødesteder, der findes for de hjemløse og misbrugere i Aarhus.

Hver guide har sin helt unikke og hårde livshistorie, som kan omhandle et stort alkohol eller stofmisbrug. Andre fortæller om omstændigheder i tilværelsen, der har gjort, at de nu er nødsaget til at bo på gaden.

Dette er en anderledes udendørs oplevelse, der skiller sig ud fra alle andre udendørs oplevelser. Det er en oplevelse, der sætter dagligdagen i perspektiv, og det er en tur, du ikke glemmer.

Pris fra : 130 kr – Køb oplevelsen her

7b3a41eea3bafbefa69566c5c32553d3

Rudolfkostume til bil

En rød tud og to horn, som man sætter fast på bilen! Ingen kan undgå at se bilen, når man kommer kørende som en supermoderne julemand! Kostumer er ikke længere kun til mennesker og dyr, i år er bilerne også med på moden, og derfor er dette den perfekte mandelgave 2023.

Pris: 119 kr – Gå til shop

baby yoda kop, star wars kaffekop, kaffe koop med Yoda, baby yoda, kop med baby yoda, mandelgaven 2022, mandelgave til børn

Star Wars Baby Yoda Krus

Kender du en, som vil elske at drikke sin morgenkaffe eller mælk af et krus som forstiller Baby Yoda? De store øre er perfekte som hanke og øjne der ikke er til at stå for. Dette er en sjov mandelgave 2023 for måde voksne og små.

Pris: 179 kr – Køb Baby Yoda Krus her

yoda lampe, lampe med baby yoda, star wars lampe, lampe med baby yoda, star wars julegave, julegave med star wars

Baby Yoda Lampe – Star Wars

Denne lampe er ligeså sød som den er hyggelig. Lampen har et sart lys, som gør den perfekt som natlampe.

Den lille Baby Yoda-lampe bliver en indlysende indretningsdetalje og er perfekt som mandelgave, for både børn og voksne vil elske at få vinde den. Måler 15 x 24 x 11 cm og er batteridreven.

Pris: 199 kr – Køb Baby Yoda Lampen her

verden mindste puslespil, lille puslespil, puslespil med små brikker, miniature puslespil, mandelgaver 2020, pakkeleg, mandelgaver til børn, sjove pakkeleg gaver,

Verdens mindste puslespil med 1000 brikker

Ganske vist er det sjovt at lægge puslespil, men det optager meget plads!

Men ikke længere – her er verdens mindste puslespil med 1000 brikker! Hver brik er ca 1 cm, og det færdige puslespil bliver ikke større end 42 x 29 cm.

Vælg mellem flere forskellige motiver med kendte seværdigheder.

 Pris: 109 kr – Køb puslespillet her

Jumbo Playing Cards

Store spillekort fører til højt spil – mød jumbo spillekortene, der er bevis på, at størrelsen spiller en rolle (I hvert fald inden for kortspil). Perfekt som mandelgaven, hvis der er børn med i legen.

Pris: 129 kr – Gå til shop

Batman puslespil, puslespil med batman, puslespil til voksne, mandelgaver 2023, mandelgave 2022, gaver til pakkelegen, pakkelegsgaver til max 200 kr, gaver til 200 kr.

Batman Puslespil

Dette Batman-puslespil har 750 brikker, er formet som en flagermus og har nogle ikoniske tegneserier som motiv. Desuden er puslespillets emballage designet til at efterligne omslaget til den allerførste Batman-tegneserie! Ingen vil fortryde at vinde dette puslespil i pakkelegen!

Pris: 159 kr – Køb Batman Puslespillet her

 Bomb Cosmetics Lav Din Egen Badebombe, lav selv Badebombe, DIY Badebombe, Kosmetik julegaver, Kosmetik gaver, badebomber DIY, Lav din egen badebombe sæt, sæt til hende, gaver til hende

Bomb Cosmetics Lav Din Egen Badebombe

Badebomber er supersjove i badet og de er også super sjove at lave selv. Det kan du med dette “Lav din egen badebombe” sæt fra Bomb Cosmetics. I sættet får du alt, hvad du skal bruge til at lave tre badebomber i forskellige farver.

I æsken fra Bomb Cosmetics er der materiale til at lave tre badebomber i forskellige farver og med forskellige søde dekorationer. I den medfølgende vejledning finder du en guide til, hvordan du blander ingredienserne med lidt vand og presser dine badebomber sammen i formene, og efter et par timers tørretid er badebomberne klar til at blive søsat.

Pris: 179 kr – Køb DIY Badebomben her

bog til studerende, anderledes kogebøger, anderledes kogebog, street food, kogebog til unge, gaver til studerende

Street Food Derhjemme – Katrine Klinken

Mad, der er sjovt for alle at lave derhjemme med og til venner og familie.

Mange af os elsker at gå på streetfood-markeder og smage alt muligt spændende mad fra hele verden. Streetfood er ofte hyggemad med megen smag og lækker konsistens, og det er netop sådan noget mad, unge studerende også rigtig godt kan lide.

Streetfood Derhjemme henvender sig til familier, som gerne vil hygge sig sammen om madlavningen i køkkenet, og ikke mindst til unge, der er flyttet hjemmefra og har brug for inspiration til mad for få penge.

Pris: 129,95 kr – Køb bogen her

 Hundehvalp Mini 3D-byggesæt , 3D byggesæt, lego hunde, mandelgaver til børn, mandelgaver 2020

Hundehvalp Mini 3D-byggesæt

Ligesom at have en hund kræver dette 3D-byggesæt i form af menneskets bedste ven en stor dosis tålmodighed.

Hver hund består af næsten 1000 små byggesklodser, så derfor er den ikke egnet som mandelgave til små børn.

Pelsen er muligvis mere ru end på de levende udgaver, men disse puslespilhunde har allerede mestret kommandoer som at stå stille, gå og se lige frem.

Pris: 139 kr. – Køb 3D mini byggesættet til hunde her

marabou chokolade med personlig besked, personlig chokoalde, chokolade til mandelgaven, mandelgave chokolade, mandelgaver, gode mandelgave ideér

Personliggjort Chokoladeæske med Marabou Hjerter

Giv en unik mandelgave med en lille besked på!

Du vælger selv, hvad der skal stå på den personliggjorte chokoladeæske til den nougatfyldte favorit Marabou Hjerter, og dette bliver en helt vildt fed mandelgave til både børn og voksne.

Pris: 149 kr. – Køb chokolade æsken her.

nisse hoptimist, hoptimist med en nisse, søde hoptimister,

Nisse hoptimist

Nisser er julens maskot. Det ved skaberne af hoptimisterne også. Derfor har de lavet denne søde og glade hoptimist nisse. Materiale: Plast. Mål: H 8 cm.

Pris: 149 kr – Se hoptimist nissen her

hoptimist fødselsdag, fødselsdags hoptimist, mandelgave 2020, mandelgave 2021, mandelgaver til børn, børnevenlige mandelgaver

Hoptimist – Characters – Small Birthday

Birthday baby bumble gør det nu nemmere og sjovere at sige Hurra du vandt mandelgaven 2023!. Birthday baby bumble kan bruges som dekoration på alle festlige lejligheder eller som sød dekoration i hjemmet.

Pris: 159 kr. – Køb hoptimisten her

Børnenes H.C. Andersen

H.C. Andersen er en stor del af den danske julesjæl og hans historier er tidsløse. En H.C Andersen eventyr bog er den perfekte mandelgave til både børn og voksne.

Pris: 149,95 kr – Køb bogen her

Skrabelods verdenskort, verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

Skrabelods verdenskort

Vi rejser alle sammen, og det er vidt forskellige hvad lande vi ser og oplever. Skrabelods verdenskortet er en mandelgave 2023 alle kan få glæde af, og en gave som hurtigt bliver lavet meget personligt, når vinderen skraber de lande hun/han har besøgt i verden, eller skraber de lande hun/han ønsker at besøge i fremtiden.

Pris: 169 kr – Køb skrabelods verdenskortet her

narturligt liv, narturlige produkter, naturligtliv dk, sådan lever du naturligt, til kvinden der har alt, gavesæt, wellness gavesæt, gavesæt til wellness, gavesæt til hjemmespa, julegaven til hende, julegaven til veninden, julegaven til konen, julegaver til piger

Gavesæt i Bambus

En smuk og solid bambus kurv, med forskellige lækre ting til hjemme wellness efter julemanden er spist og mandlen i Ris Ala manden fundet. En sød lille kurv til alle, der elsker at forkæle sig selv.

Pris: 144 kr – Gå til shop

hygge spillet, familie spil, spil man ikke kan vinde, mandelgaver til børn, gaver til børn, mandelgaver 2020, mandelgave 2021

Hyggespillet Quizspil

Hygge spillet Quizspil har 300 sjove og uventede spørgsmål, du kan blive stillet i quizspillet Hyggespillet.

Her er der ingen tabere, men du kan regne med underholdende samtale, hvor du både lærer dig selv og dine modspillere lidt bedre at kende! Spil er perfekte som mandelgave 2023.

Pris: 139 kr – Køb gaven her

Fugle fodrebræt, fodrebræt til vindue, fugle fodrebræt til viduet, pakkelegsgaver, gaver til pakkelegen max 70 kr,

Fuglefodrebræt til Vinduet

Alle har et vindue i deres hjem og på det vindue kan dette søde fuglefodrebræt sidde fast på. Nyd udsigten til de små fugle som sidder på den anden side af ruden og spiser.

Pris: 119 kr – Køb fuglefodrebræt her

Stone power bank, powerbank stone, powerbank til studerende, stilrene powerbanks, mandelgave 2022, mandelgaven 2022, gaver til studerende, GreyLime Power Stone

Power Stone PowerBank

Vi har alle brug for strøm til vores smartphones, tables og andet halløj i hverdagen.

Denne powerbank er strømlinet som en sten på stranden. Blød og glat at holde i hånden og skøn at se på. Der findes i forskellige størrelser af samme type design.

Power Stone 2.600 mAh ikke den perfekte smutsten – til gengæld gør den det eminent som powerbank. Du skal nemlig ikke lade dig narre af dens beskedne størrelse og lækre, harmoniske design. Der gemmer sig masser af kræfter bag det elegante ydre.

Power Stone 2.600 mAh fra GreyLime er den oplagte følgesvend til dig, der er på udkig efter en powerbank, der kan løse de daglige opladninger på farten – og dig, som gerne vil købe teknik med god (grøn) samvittighed.

Pris: 129 kr. – Gå til Shop

Personlig Chokolade med Billede, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne, mandelgaven 2023, chokolade gaver, chokolade med billede, mandelgave chokolade

Personlig Chokolade med Billede

Gør mandelgaven personlig med denne unikke og lækre gaveide. Den personlige chokolade med billede kan gøres helt personlig og f.eks indholde et billede af jeres familie eller et sjovt citat.

Det er den perfekte måde at kombinere personlig betydning med ren chokolade nydelse til vinderen af mandelgaven 2023.

Pris: 199 kr. – Gå til Shop

mandelgave 2019, mandelgave 2020, mandelgaven 2019, mandelgaven 2020, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven
tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

Lækkert tæppe med ærmer

På Coolstuff.dk kan du finde det lækre Snug Rug Deluxe – et tæppe med ærmer.

Tæppet kan fås i mange forskellige farver, blandt andet Creme, grå, brun, grøn og lyserød. . Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver nogensinde.

Pris: 279 kr – Gå til shop

 Peg Brite Lampe, pixel lampe, lampe med tekst, natlampe til børn, I love you natlampe

Peg Brite Lampe

Peg Brite er en sjov lampe til mandelgaven, hvor alle skal kunne værdsætte at vinde. Stifterne har form som små lamper, og er nemme at sætte i hullerne på skærmen, så du f.eks kan skrive: I <3 You.

De er fremstillet af krystallinsk materiale, som gnistrer i lyset, også når Peg Brite er slukket. En brochure med 12 eksempler og instruktioner er vedlagt.

Pris: 249,95 kr – Køb Peg Brite lampen her

Chim Chim, scent diffuser, Chim Chim scent diffuser, Chim Chim fra Hay, Hay Chim Chim, Hay scent diffuser, mandelgave 2020, gaver til mormor, gaver til farmor

HAY – Chim Chim scent diffuser

Smart og praktisk duftfrisker. Med denne duftfrisker får mandelgave vinderen en hyggelig stemning i hjemmet eller på værelset. Den er lavet som et miniature ildsted, for at skabe et ekstra hyggeligt element. Chim Chim er fremstillet i porcelæn, og findes i 3 forskellige farver.

Pris: 209 kr – Køb mandelgaven her

deluxe scratche map, Skrabelods verdenskort, verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt, mandelgaver til alle, mandelgaver til børn, nemme mandelgaver

Deluxe skrabelods verdenskort

Deluxe skrabelods verdenskortet fra Coolstuff.dk er sort med guld skrabeeffekt. Skrabelods kortet er mere detaljeret end original kortet samt i andre farver.

Skrabelods verdenskortet har cool infografik nederst på kortet og indeholder fakta om de forskellige lande og farvande. Leveres i et beskyttelsesrør, perfekt til transport. Kortet måler 82,5 cm x 59,4 cm. En af mange skabelods verdenskort som er en fed mandelgave.

Pris: 219 kr. – Bestil verdenskortet her

enhjørning hjemmesko, unicorn hjemmesko, unicorn slippers, hjemmesko med enhjørninge, mandelgaver 2022, mandelgaven til jul, mandelgaver til børn og voksne

Unicorn Slippers

Seriøst? Hvem vil ikke være lykke over at vinde disse søde enhjørning slippers i mandelgaven! De er super søde, varme og TOTAL UNISEX.

Pris: 229 kr – Køb Unicorn slippers her

Vissevasse plakat, plakat med vissevasse, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne, mandelgaven 2023, plakat gaver, kærlighedsplakater, plakater med kærlighed,

VISSEVASSE Plakat – Grow your own luck

Plakaten her det skønne navn “Grow your own luck” og er næsten symbolsk når man vinder den som mandelgaven. Dertil er det en mandelgave som både børn og voksne kan vinde og være glade for at få som gave.

Plakten passer ind flere forskellige steder i hjemmet. Plakaten er lavet af svensk miljøvenligt FSC-papir 170 gram, og er produceret i Danmark. Mål: 50×70 cm.

Pris: 245 kr – Køb Visse vasse plakaten her

bog-om-slaegtsforskning

Slægtsforskerens ABC – en håndbog for alle som beskæftiger sig med slægtsforskning

Slægtsforskerens ABC er et let håndterligt opslagsværk for alle, som er interesseret i slægtsforskning. Bogen indeholder forklaringer på de udtryk, som man støder på, når man læser kirkebøger, lægdsruller, retsudskrifter, skifter og andre arkivalier m.m. Den indeholder også vejledning om, hvor man kan finde de forskellige oplysninger, hvilke regler der gælder om adgangen til disse oplysninger, hvordan man kommer i gang med slægtsforskning på arkiverne og på internet, samt hvordan man afslutter sin slægtsforskning med udarbejdelse og udgivelse af en slægtsbog.

Pris: 249,95 kr – Gå til shop

Danmarkskort, danmarkskort plakat, mandelgave ideer, mandelgaver til alle, gaver til studerende, mandelgaver til børn, plakat med danmarkskort

Danmarkskort plakat i blå

Smuk Danmarkskort på denne plakat i blå nuancer som er den perfekte mandelgaver til folk i alle aldre. Plakaten findes i to størrelser – 30×40 CM og 50×70 CM. Nem og elegant mandelgave til julen.

Pris: 249 kr. – Bestil Danmarkskortet her

julegaver til vinelskeren, vin elskeren gaver, gaven til vin elskeren, vin bøger, vin smagning

Vinen til maden – Forfatter Søren Frank

Om bogen: Vinen til maden er Berlingske Tidendes mad- og vinskribent Søren Franks bud på, hvordan man matcher vin og mad, så begge dele kommer bedst til udtryk og den samlede oplevelse bliver så harmonisk som muligt – det lykkelige ægteskab mellem vin og mad.

Forfatteren gennemgår først vinens smagselementer og de overordnede retningslinjer for, hvad der passer sammen. Dernæst følger i bogens hoveddel en gennemgang af råvarer og retter med gode råd om, hvilke vine som egner sig til. Alle de almindeligt kendte råvarer er der – og en hel del af de mere sjældne og eksotiske. Retterne spænder fra det dagligdags med frikadeller og brun sovs til det mere eksklusive.

Bestil Vinen til maden her!

mandelgave 2020, mandelgave, mandelgaven 2020, mandelgaven 2021, mandelgave på budget, mandelgave til max 400 kr, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven
fodbad, fodmassage bad, mandelgaver, julegaver til mormor, gaver til mormor, gode julegaver itl kvinder, luksus julegaver

Zenkuru® Sammenklappeligt Fodbad med Massage og Varme

Alle elsker et godt fodbad, med massage og varme. Dette sammenklappelige fodbad har IR-varme og masserer trætte fødder med både luftbobler og vibrationer. Fodbadet er kompakt og nemt at opbevare, når mandelgave vinderen ikke bruger det.

Pris: 396 kr – Køb fodbadet her

2259003

Biograf tur Gavekort

Et gavekort er altid en gave som skaber glæde. Biograftur gavekortet kan bruges af alle fra ung til gammel, og inkludere 2 biobilletter, 2 x 2,5 l popcorn og 2 valgfrie drikkevarer. En god mandelgave 2022 til både store og små.

Pris: 349 kr – Køb gavekort her

romantisk middag for 2, middage for 2, romantiske julegaver, julegaver romantisk, gave romantisk, romantiske gaver

Luksusbrunch for 2 personer

Lad mandelgaven være en lækker luksus brunch for 2! Vinderen kan vælge mellem flere stemningsfyldte, hyggelige caféer og spisesteder, og deres udvalg af lækre brunchmenuer.

Denne velsmagende luksus brunch for 2 er sammensat af de lækreste råvarer og tilberedt med fantasi, finesse og kyndighed af kokken på jeres udvalgte café. Sammensætningen kan variere mellem alt fra røræg med bacon, chorizopølse og tærte til hjemmelavet müsli, yoghurt, marmelade, oste, pandekager og muffins.

Til brunchen vil I også have mulighed for at nyde et glas forfriskende juice hver. Forkælelse og en god oplevelses gave til mandelgaven.

Pris: 399 kr – Bestil Luksusbrunch for 2 her!

japansk slik, æske med japansk slik, japanske varer, mad fra japan, slik fra japan, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne,

Gaveæske med Japanske varer

Denne gaveæske er fyldt med japanske varer som normalt ikke kan købes i Danmark. En unik og anderledes mandelgave til 2023. 

Åbn den japanske æske og lad dig fordybe i en verden af delikate smagsoplevelser og kvalitetsprodukter, der udstråler den autentiske japanske madverden.

Gaveæsken indeholder en nøje sammensat samling af produkter, der repræsenterer det bedste fra japansk slikkultur, f.eks; POCKY chocolate almond crush – 2-pak kiks pinde med chokolade og mandelsmag, Puku pukuTai Air-In Chocolate – vaffel fyldt med boblende chokolade, Hi-Chew soft candy – slik med vandmelonsmag, Ramune soda Yuzu flavor – drik med smag af Yuzu og Kasugai gummy strawberry flavor – slik med jordbærsmag

Pris: 349 kr – Køb gaveæske med japanske varer her

Billederamme til flere billeder, ramme til udskiftende billeder, ramme til børnetegninger, børne ramme, mandelgave til børn, mandelgave 2019, gode mandelgaver til børn

En Lil davinci tegneramme er designet til at fremvise børnenes tegninger på bedst mulig måde. Med denne ramme er det plads til mange tegninger indeni, der fungerer både som tegningeramme og kunstarkiv! Rammen er i A4-størrelse og rummer op til 50 tegninger.

Lil Davinci åbnes fra forsiden og kan placeres både hængende og stående, så slip kreativiteten løs! Perfekt mandelgave til små kunstnere og deres familie.

 Pris: 329 kr – Køb tegningrammen her

miljøvenlige højtaler, højtaler til telefonen, telefon højtaler i miljøvenlig materiale, højtalere i træ, mandelgave 2019, bedste mandelgaver

SONO AMBRA højtalere i træ

Rigtig flot organisk og bæredygtig højtaler til iPhones og smartphones generelt. Højtaleren fungerer helt uden strøm og kabler og bruger kun træets naturlige vibrationer.

Højtaleren er designet af Hans Sandgren Jakobsen og har modtaget international anerkendelse i form af IF Design Award. Passer til de fleste former for smartphones inklusiv Iphone og Samsung.

Fås i varianterne mat sort eg, natur sæbebehandlet eg og røget eg.

 Pris: 465 kr – Køb mandelgaven her

Mandelgave 2020, mandelgaver 2020, anderledes mandelgaver, guide til mandelgave, mandelgaver til voksne, mandelgave til børn, 2020 mandelgave, sådan finder du den rigtige mandelgave, gaver til mandelen, guide til mandelgave,
mandelgave 2020, mandelgave 2021, mandelgaven 2020, mandelgaven 2021, find den bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven

Fandt du ikke mandelgaven på listen?

Måske indeholder listen ikke en gave, som du synes passede som mandelgave 2023. For at finde den perfekte mandelgave bør du gøre dig nogle overvejelser, omkring hvad du (uselvisk) mener er den bedste form for mandelgave til dit juleselskab.

  • Velgørenhed: Hvis årets mandelgave 2023 skal være god samvittighed til alle ved julebordet, hvorfor så ikke give velgørenhed, så de mindre bemidlet også mærker juleglæden. Se her hvordan du køber velgørenhed som mandelgave.
  • Oplevelsesgaver: Oplevelser er blevet populære gaver over de sidste par år, og i Danmark findes der 2 fantastiske webshops, som sælger alt fra spa oplevelser til adrenalin oplevelser. Skal årets mandelgave være en oplevelse så tjek Truestory og Go dream
  • Gavekort: Et gavekort er altid en mandelgave som skaber glæde. Smartbox tilbyder en lang række gavekort, som er perfekte som gave.
  • Juleslik: En marcipan gris og andet juleslik er altid en god mandelgave. Udvalget er uendeligt og det er oka at vælge noget, du selv gerne vil vinde. .
  • En fjollet ting: Hvis mandelgaven skal være uhøjtidelig og fjollet, så vrimler nettet med sjove gaver. Vi anbefaler du kigger på Coolstuff.
  •  

Hvad er en mandelgave

(og hvem skal have den?)

En mandelgave, er den gave, som gives til den heldige person, der finder den hele mandel (de øvrige mandler er hakket) i Risalamande.Er man mange mennesker kan man tilføje mere end én mandel i Risalamande.

Rigtig mange danske familier spiser Risalamande juleaften, og som en fast del af det, er der indkøbt eller lavet en mandelgave, som vinderen får som præmie for at finde den hele mandel. I småbørns familier er det normalt at “snyde” ved at sikre sig der er en mandel i børnenes portion Risalamande. Det gøres som regel med at man portion anretter skålene med Risalamande gør de serveres for gæsterne.

At spise risalamande er en dansk tradition, der kendes fra omkring 1900, hvor borgerlige køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul i stedet for risengrød. Tidligere havde risengrød pga. de importerede ris og kanel været en eksklusiv spise. I de første 50 år af det 20. århundrede var det risengrøden, der var den mest almindelige danske julespise.Traditionen med at give en mandelgave menes at stamme fra en fransk skik fra 1500-tallet, hvor man i de fornemme kredse til helligtrekonger puttede en bønne i en helligtrekongerskage. Den der fik bønnen blev ”konge” med tilhørende privilegier.

Hvornår mandelgaven har vundet indpas i Danmark vides ikke, men det menes at være omkring 1800, hvor bønnen blev erstattet af en mandel og helligtrekongerskagen med risengrøden.

Traditionen med marcipangris som mandelgave

Grisen har længe været et symbol på julen i Danmark. I gamle dage var en luksus at spise det friske kød fra julegrisen. Op til julen blev der lavet masser af mad af kødet og indvoldene fra grisen, blandt andet sylte og leverpostej. I julen blev også grisens hoved sat på bordet, så man kunne sidde og plukke kød fra det. Kødet fra grisehovedet var nemlig en helt særlig delikatesse.

Det er uvist, hvornår den første marcipangris blev givet som mandelgave i Danmark. Men marcipangrisen og julegrisen som symbol har en lang historie.

»Jeg ved for eksempel, at man på konditoriet La Glace i København har lavet marcipangrise siden 1870, og det er sikkert ikke det første sted, man har brugt grisen som figur,« fortæller Anders Christensen til videnskab.dk.

LAV MARCIPAN GRISEN SELV ELLER FIND SJOVE ALTERNATIVER TIL DEN HER

Find mandelgaven her

Dyk ned i en verden af sjove, skæve og overraskende mandelgaver med vores ultimative liste over 50+ ideer, der vil sprede smil og glæde ved ethvert selskab. Uanset om du leder efter små overraskelser til julefrokosten eller ønsker at pifte den traditionelle mandelgaveleg op, har vi kurateret en mangfoldig samling, der passer til enhver smag og alder.

Fra legende gadgets til lækkerier, der pirrer ganen, er disse mandelgaver mere end blot en lille gestus – de er den ekstra krydderi, der gør festlighederne endnu sjovere.

Læs også >> Mandelgave 2023 til børn

Inspiration: Fif og ideer til nye måder at lave Risalamande og mandelgave legen på:

  • Skift mandelen ud, med f.eks en hvid bønne, en kikært, en vingummibamse eller et mynte bolsje. Husk det skal være noget, der ikke smitter af farvemæssigt, så risalamanden ikke skifter farve. Brug derfor ikke lakrids, jordbær og lignede, som ødelægger Risalamanden, eller afsløre hvor “mandel” ligger.
  • Portions anret alle skålene, og læg en madel i alle undtagen i én. Der er IKKE får en mandel, får mandelgaven. Husk at lade folk selv vælge hvilken skål de vil have.
  • Tilføj mere end en mandler. I dette tilfælde gælder det så om at få FLEST mandler. Den der får flest mandler vinder mandelgaven.