Mandelgaver: 50+ ideer til årets mandelgave!

Mandelgaver: Her er årets oversigt med 50+ ideer til årets mandelgave!

Vi har samlet mere end 50+ gaveideer til mandelgaver. Vi har inddelt oversigten i kategorier, efter det beløb du ønsker at bruge.

Vi har også lavet vores 10 top favoritter til mandelgaven, så du kan se hvad der er populært at give som mandelgave!

Mangler du også inspiration til mandelgaver, så er listen her!

Vi har samlet en liste med over 50+ gave ideer til mandelgaver og inddelt den efter priskategorier, så du nemt kan finde en mandelgave indenfor budgettet. Vi håber du kan bruge vores liste!

Læs også:

1# Hemmelig mandegave

Vil du gerne overraskes med en lækker mandelgave juleaften, som du heller ikke selv ved hvad er? Så er dette lige noget for dig!

Noru har skabt en lækker og hemmelig mandelgave, hvor gaven fyldes med lidt af hvert. Gaven indeholder skønne kvalitetsvarer og Noru sørger for, at der er noget til enhver smag.

Mandelgaven pakkes pænt ind i gavepapir, så den er helt klar til at blive taget frem juleaften, samtidig med at ingen ved hvad der er i.

Pris: 199 kr – Køb mandelgaven her
stor vingummi, gigantisk slik, slik i stor størrelse, mandelgave til alle aldre, mandelgaver til voksne
2# Jelly Baby Gigantisk Slik

Bigger is better! Denne lækre Jelly Baby er vingummi i megaformat – cirka 200 gange større end almindeligt vingummi er!

Med sine 800 gram bliver slikelskeren naturligvis helt geléagtig af lykke, når han eller hun vinder mandelgaven!

Pris: 129 kr – Gå til shop

tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

3# Tæppe med ærmer

Med den helt rigtige markedsføring blev Snug rug en gigantisk succes i USA. I Danmark er tæppet ligeså en kæmpe succes både hos store og små og det er en super mandelgave ide til hele familien.

Tæppet fås i 5 forskellige farver: Creme, rød, brun, blå og lyserrød. . Om sommeren er tæppet helt perfekt til smukke sommeraftner ved stranden eller en god piknik i parken. Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver nogensinde.

Pris: 249 kr – Gå til shop

4# Marcipangris med økologisk mørk chokolade

Ingen liste med mandelgaver uden en vaske ægte marcipangris. Eksperter er bange for marcipangrisen vil uddø indenfor få år, og du kan bidrage til dens overlevelse ved at give den i mandelgaven

Pris: 48 kr – Køb Marcipangrisen her

#5 Bluetooth nøgleting – Tile Bluetooth Tracker

Det er et mareridt morgen, middag og aften. Nøgler ligger aldrig der hvor du lagde dem sidste, og du har ikke tid til at lede efter dem, for du er allerede 5 minutter for sent. Giv en mandelgave alle voksne vil sætte pris på og en gave som fremadrettet vil blive elsker.

Pris: 269 kr – Køb mandelgaven her

emoji power bank, powerbank emoji, powerbank smiley face, smiley face powerbank, mandelgave 2019,

6# Spralla® emoji Powerbank

Lad en enhjørning eller en grinende emoji skaffe mere strøm til mobilen! Med Spralla Smiley Powerbank har du altid ekstra strøm med til mobilen, så du roligt kan fortsætte med at sende sms’er, surfe og tage billeder! Vælg mellem flere søde emojies.

Pris: 159 kr – Køb powerbanken her 

Skrabelods verdenskort, verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

7# Skrabelods verdenskort

Vi rejser alle sammen, og det er vidt forskellige hvad lande vi ser og oplever. Skrabelods verdenskortet er en mandelgave alle kan få glæde af, og en gave som hurtigt bliver lavet meget personligt, når vinderen skraber de lande hun/han har besøgt i verden, eller skraber de lande hun/han ønsker at besøge i fremtiden.

Pris: 139 kr – Køb skrabelods verdenskortet her

speed skat, speed chess, hurtig skat, mini skatspil, miniature skatspil, mandelgaver 2018, mandelgaver 2019

8# Speed Chess

Færre felter og færre brikker, men mindst lige så sjovt som traditionel skak! Denne hurtigversion kan spilles i løbet af en kaffepause og har en korsformet spilleplade, som tilbyder nye finurlige udfordringer! Sjov mandelgave for måde voksne og små.

Pris: 109 kr – Køb speed skak her

#9 Matas gavekort

Vil du gerne overraske mandelgave vinderen, så køb et gavekort til Matas. Hos Matas kan modtager frit vælge mellem et hav af skønheds– og pleje produkter fra en masse forskellige brands. Matas er elsket af både mænd og kvinder, og nok ikke mindst teenager piger!

Pris fra: 50 kr – Køb gavekort her

hjemmelavet æblecider, hjemmelavet cider, mandelgaver 2018, mandelgaver 2019, 2019 mandelgave, find den perfekte mandelgave, mandelgaver til børn, mandelgaver til alle,

#10 Brewbarrel – Bryg Din Egen Cider

Med dette ciderkittet fra Brewbarrel får mandelgave vinderen alt, hvad han/hun behøver for at brygge sin egen cider. Det er både nemt og godt! Vælg mellem æble og pære – din hjemmebryggede cider er færdig på 7 dage!

Pris: 269 kr – Køb mandelgaven her

Gavekort til en oplevelser – vinderen bestemmer selv hvilken

Køb et åbent gavekort til en eller flere oplevelser hos Duglemmerdetaldrig. Gavekortet kan bruges til alle 336 oplevelser og til mere end en oplevelse. Du bestemmer beløbet gavekortet skal være på, og mandelgave vinderen bliver med sikkerhed glad for denne gave.

Køb “Gavekort til en oplevelser” her

fjollede strømper, sjove strømper, julegaven til ham, julegaven til manden, julegaven til mænd

Sandal-strømpen

Strømper i sandalerne – ELLER sandal strømper! Strømperne enhver jyde-man ikke kan leve uden hverken sommer eller vinter! En sjov mandelgaven til julen.

Pris: 69 kr – Gå til shop

kamerasikkerhed, webcam skjuler, webcam cover, skjul af webcam, skjul dit webcam, skjuler til webcam, kamera sikkerhed webcam skjuler

Webcam skjuler

Alle ejer i dag en en computer, en smartphone eller en tablet. Alle disse elektroniske enheder har kameraer indbygget, så man hurtigt kan fange hverdagens øjeblikke. Desværre kan disse kameraer også hackes og det er der desværre mange der ikke ved. En oplagt mandelgave er derfor denne kameraskjuler, som kan skjule dit kamera når det ikke er i brug, og dermed gøre hackernes arbejde meget svære. Web cam skjuleren har fri fragt i hele Danmark.

3 stk, pris: 89 kr – Gå til shop

Gaver til studerende, julegaver til studerende, Gaver til studerende 2016, Gaver til studerende 2017, gaver til studenter, gaver til drenge, gaver til piger, gaven til studenten, gave til student, studentergave, gaver til studerende universitet, universitet studerende julegave, julegave til universitets studerende,

Sendentanke.dk – Luksus gavekortet

Luksus gavekort er et åbent gavekort til Sendentanke.dk. Dette er gavekortet alle kan bruge, da modtageren af gavekortet her frit kan vælge imellem alle vores gavekort og oplevelser. Gavekortet kan f.eks bruges til Matas, Just-Eat, Unisport, et Wellness ophold, Inspiration og Zalando.

Pris: Fra 50 kr – Gå til shop

Disneys Juleklassikere 25, mandelgave 2017, mandelgave 2018, mandelgaven 2017, mandelgaven 2018, find dne bedste mandelgave, mandelgave til børn, mandelgaver, anderledes mandelgaver, hurtige mandelgaver, nemme mandelgaver, sådan finder du mandelgaven

Disneys Juleklassikere – Fra alle os til alle jer

Traditionen tro udkommer årets Juleklassikere – og denne gang er det intet mindre end nummer 25 i rækken. Vi fejrer simpelthen 25 års jubilæum med denne fine julebog. Læs alle de klassiske og hyggelige historier fra Andeby med dine yndlingsfigurer og oplev, at julen endelig er kommet. En sjov idé til mandelgave for hele familien

Pris: 60 kr – Køb bogen her

snehvide-og-de-syv-smaa-dvaerge-special-edition-disney_29066

Snehvide og de syv små dværge filmen

Skal mandelgaven være en Disney klassiker, så er Snehvide og de syv små dværge skøn Disney film, som både unge og gamle kan sætte pris på. Filmen er næsten 80 år efter sin præmier stadig en af Disneys mest elskede klassikere. Snehvide er historien om den smukke og godhjertede prinsesse Snehvide som elskes af alle i sit kongerige, undtagen den onde stedmoder, Dronningen. Da det magiske spejl en dag udser Snehvide til den smukkeste i landet, bliver dronningen rasende og beordrer at Snehvide slås ihjel. Snehvide flygter ind i skoven, hvor hun møder de syv små dværge: Brille, Gnavpot, Flovmand, Lystig, Søvnig, Prosit og Dumpe, der tager sig af hende. Men da Dronningen finder ud af at Snehvide stadig lever, udtænker hun en ondskabsfuld plan for én gang for alle at slippe af med hende.

Pris: 99,95 kr – Køb Snehvide her

7b3a41eea3bafbefa69566c5c32553d3

Rudolfkostume til bil

En rød tud og to horn, som man sætter fast på bilen! Ingen kan undgå at se bilen, når man kommer kørende som en supermoderne julemand! Kostumer er ikke længere kun til mennesker og dyr, i år er bilerne også med på moden, og derfor er dette den perfekte mandelgave i år.

Pris: 99 kr – Gå til shop

Jumbo Playing Cards

Store spillekort fører til højt spil – mød jumbo spillekortene, der er bevis på, at størrelsen spiller en rolle (I hvert fald inden for kortspil). Perfekt som mandelgaven, hvis der er børn med i legen.

Pris: 99 kr – Gå til shop

Mandelgave 2019, 2019 mandelgave, den bedste mandelgave, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne, jul 2019

Træskilt – Watch Me!

“I can and I will, watch me!”.
Træskiltet er lavet i lyst finér af råt ubehandlet genbrugstræ med et serigrafisk tryk af aurea. Måler 12 x 16,5 cm.

Pris: 69 kr – Gå til shop

skilte til hjemme, emalje skilte, retro skilte, VIP skilt

VIP lounge

Kun adgang for VIPs – Very Important Persons. Metalskiltet har sort baggrund og hvid tekst samt en kongekrone som understreger hvor VIP det er. Derudover er der retrodetaljer i brunlige nuancer.

Pris: 49 kr – Gå til shop

mandelgave ideer, de bedste mandelgaver, mandelgave 2019, mandelgave 2020, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne

Au Maison plaid i hvid/sort

Throws Hamam er en ny serie af lækre plaider i 100% bomuld fra Au Maison. Mål: 100 x 185 cm

Pris: 149 kr – Køb det her

emoji power bank, powerbank emoji, powerbank smiley face, smiley face powerbank, mandelgave 2019,

Spralla® emoji Powerbank

Lad en enhjørning eller en grinende emoji skaffe mere strøm til mobilen! Med Spralla Smiley Powerbank har du altid ekstra strøm med til mobilen, så du roligt kan fortsætte med at sende sms’er, surfe og tage billeder! Vælg mellem flere søde emojies.

Pris: 159 kr – Køb powerbanken her

Kim Larsen - Mine Unge År - Selvbiografi, kim larsen selvbiografi, selvbiografi kim larsen, mandelgave 2018, mandelgave 2019, mandelgaver 2018, bøger til mandelgave,

Kim Larsen – Mine Unge År – Selvbiografi

Kim Larsen egne erindringer: I det sidste halve år før sin død arbejdede Kim Larsen på en erindringsbog i samarbejde med forfatteren Jens Andersen.De to nåede at gennemføre en række lange interviews, hvor Kim Larsen fortalte om sin slægt, sine rødder, sin barndom og sin ungdom – hele tiden frem til starten af 1970’erne og det store gennembrud med Gasolin. De mange timers samtale mellem Kim Larsen og Jens Andersen danner basis for en bog, som nu udkommer med familiens fulde opbakning. Denne selvbiografi er den perfekte mandelgave.

Pris: 199 kr – Køb Kim Larsens Selvbiografi her

syngende nissehue, nissehue der kan synes, dansende nissehue, nissehue med musik, mandelgaver 2019, mandelgave 2018

Syngende og dansende nissehue

Lidt sjov og ballade til vinderen af årets mandelgave. Julen vare lige til påske, og den kan fejres helt dertil med en syngende og dansende nissehue. Kvasten på huen bevæger sig i takt til musikken. Huen har et indstilleligt spænde i nakken for at passe til både små og store.

Pris: 130 kr – Køb mandelgaven her

VR headset, virtuel reality briller, vooni virtuel reality briller, Vooni VR briller, Vooni VR headset

Vooni® VR Box Headset med Controller

Virtual reality eller VR, som det forkortes til, er meget sjovere end den virkelige verden. Dyk dybt ned i havet heller fly i luftballon høj over bjergene! Prøv en superspændende rutsjebane! Flyv omkring i et jagerfly! Hvis du kan forestille dig det, så er der nogen, der kan programmere det, og så er der sikkert også nogen, der gør det. Den perfekte mandelgave til både børn og voksne er Vooni® VR Box Headset med Controller.

Pris: 199 kr – Køb mandelgaven herHoptimist hund, mandelgave 2019, hoptimister, mandelgaver til børnHoptimist hund

Sød lile Hoptimist hund i brun og hvid. Mål: HxØ 7×7 cm, Materiale: Plast.

Pris: 199 kr – Gå til shop

mandelgave 2017, sjove mandelgaver, sjov mandelgave, mandelgaver 2017

Papa Bear Skruetrækker

Denne her bjørn er slet ikke så dum, som den ser ud! For i virkeligheden er det en bitsskruetrækker i høj kvalitet! Den kommer med seks forskellige bits, der holdes fast i klingen med en magnet. En sjov mandelgave.

Pris: 149 kr – Bestil her

tinkas juleeventyr, tinka juleeventyr, julekalender 2018, julekalender 2017, tinkas juleeventyr 2017, mandelgaver til børn, børne mandelgaver, mandelgaver til børn, børnevenlige mandelgaver 2018

Tinkas Juleeventyr – TV2 Julekalender

Tv2´s julekalender succes fra 2017 kan nu fås på DVD og genses år efter år.

Om Tinkas Juleeventyr: Nissepigen Tinka skal sammen med de andre ung-nisser den 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget er helt galt. Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver hun sig ud på et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Pris: 119 kr – Køb Tinkas juleeventyr her

Skærmbillede 2015-11-24 kl. 16.44.53Nisse hoptimist

Nisser er julens maskot. Det ved skaberne af hoptimisterne også. Derfor har de lavet denne søde og glade hoptimist nisse. Materiale: Plast. Mål: H 8 cm.

Pris: 179 kr – Se hoptimist nissen her

bog-om-slaegtsforskning

Slægtsforskerens ABC – en håndbog for alle som beskæftiger sig med slægtsforskning

Slægtsforskerens ABC er et let håndterligt opslagsværk for alle, som er interesseret i slægtsforskning. Bogen indeholder forklaringer på de udtryk, som man støder på, når man læser kirkebøger, lægdsruller, retsudskrifter, skifter og andre arkivalier m.m. Den indeholder også vejledning om, hvor man kan finde de forskellige oplysninger, hvilke regler der gælder om adgangen til disse oplysninger, hvordan man kommer i gang med slægtsforskning på arkiverne og på internet, samt hvordan man afslutter sin slægtsforskning med udarbejdelse og udgivelse af en slægtsbog.

Pris: 159,95 kr – Gå til shop

Toiletbasket

Toiletbasket

Skal mandelgaven være en “sport” så lad mandelgaven være blive toiletbasket. Spillet kan nemt og hurtigt indsættes på alle toiletter da kurven og boldholderen sættes nemt fast med sugekopper.

Pris: 149 kr – Se spillet her

Børnenes H.C. Andersen

H.C. Andersen er en stor del af den danske julesjæl og hans historier er tidsløse. En H.C Andersen eventyr bog er den perfekte mandelgave til både børn og voksne.

Pris: 199,95 kr – Køb bogen her

mandelgave ideer, de bedste mandelgaver, mandelgave 2019, mandelgave 2020, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksneChristmas Love karameller

Med Fru Kys og Hr. Kram får du to fantastiske juleedition flødekarameller. Christmas Love er en sød dobbelt-karamel-æske, med to æsker håndlavede flødekarameller. Perfekt som mandelgave!

Pris: 140 kr – Køb dem her
mandelgave ideer, de bedste mandelgaver, mandelgave 2019, mandelgave 2020, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne
Juleæske med Vingummi fra Wally and Whiz

Fine røde juleæske fra Wally and Whiz, som indeholder tre lækre jule-edition vingummi æsker. En perfekt mandelgave, der giver vinderen mulighed for at smage de tre julevarianter for 2019.

Alle gourmet vingummierne er uden farve, konserveringsmidler, animalsk stivelse og så er de glutenfri.

Pris: 169 kr – Køb dem her

tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

Lækkert tæppe med ærmer

På Coolstuff.dk kan du finde det lækre Snug Rug Deluxe – et tæppe med ærmer.

Tæppet kan fås i 5 forskellige farver: Creme, rød, brun, blå og lyserrød. . Snug Rug Deluxe leveres i en farve-matchende taske, som gør opbevaringen af tæppet med ærmer nemt og simpelt når det ikke bruges. Dette er en af de bedste mandelgaver nogensinde.

Pris: 259 kr – Gå til shop

Danmarkskort, danmarkskort plakat, mandelgave ideer, mandelgaver til alle, gaver til studerende, mandelgaver til børn, plakat med danmarkskort

Danmarkskort plakat i blå

Smuk Danmarkskort på denne plakat i blå nuancer som er den perfekte mandelgaver til folk i alle aldre. Plakaten findes i to størrelser – 30×40 CM og 50×70 CM. Nem og elegant mandelgave til julen.

Pris: 249 kr. – Bestil Danmarkskortet her

verdenskort skrabelod, skrabelod verdenskort, verdenskort med skrabe effekt, skrab de lande du har besøgt

Deluxe skrabelods verdenskort

Deluxe skrabelods verdenskortet fra Coolstuff.dk er sort med guld skrabeeffekt. Deluxe kortet er mere detaljeret end original kortet samt i andre farver.

Skrabelods verdenskortet har cool infografik nederst på kortet og indeholder fakta om de forskellige lande og farvande. Leveres i et beskyttelsesrør, perfekt til transport. Kortet måler 82,5 cm x 59,4 cm. En af mange skabelods verdenskort som er en fed mandelgave.

Pris: 219 kr. – Bestil verdenskortet her

københavn plakat, plakat københavnDanmark plakat fra Vissevasse

Lille, grafisk plakat af Storebæltsbroen, der fra 1998 forbandt Fyn og Sjælland. Mål: 30 x 40 cm.

Pris: 250 kr – Se plakatten her

miljøvenlige højtaler, højtaler til telefonen, telefon højtaler i miljøvenlig materiale, højtalere i træ, mandelgave 2019, bedste mandelgaver

SONO AMBRA højtalere i træ

Rigtig flot organisk og bæredygtig højtaler til iPhones og smartphones generelt. Højtaleren fungerer helt uden strøm og kabler og bruger kun træets naturlige vibrationer.

Højtaleren er designet af Hans Sandgren Jakobsen og har modtaget international anerkendelse i form af IF Design Award. Passer til de fleste former for smartphones inklusiv Iphone og Samsung.

Fås i varianterne mat sort eg, natur sæbebehandlet eg og røget eg.

 Pris: 299 kr – Køb mandelgaven her

vin ilter, gave til farvar, julegaver til farfar

Vinturi Vinilter

Via en sindrig konstruktion ilter Vinturi din vin lige så hurtigt, som det tager at hælde vinen op i et glas. Lad vinen løbe igennem vinilteren. Så tilføres den rette mængde ilt med den rette hastighed! Perfekt til at skabe et perfekt glad vin til hverdagen eller jul.

Pris: 299 kr – Gå til shop

Billederamme til flere billeder, ramme til udskiftende billeder, ramme til børnetegninger, børne ramme, mandelgave til børn, mandelgave 2019, gode mandelgaver til børn

En Lil davinci tegneramme er designet til at fremvise børnenes tegninger på bedst mulig måde. Med denne ramme er det plads til mange tegninger indeni, der fungerer både som tegningeramme og kunstarkiv! Rammen er i A4-størrelse og rummer op til 50 tegninger.

Lil Davinci åbnes fra forsiden og kan placeres både hængende og stående, så slip kreativiteten løs! Perfekt mandelgave til små kunstnere og deres familie.

 Pris: 269 kr – Køb tegningrammen her

 Speak Out børnene mod voksne

Speak Out børnene mod voksne er et brætspil som har fået rigtig meget medie opmærksomhed, og med god grund, der er skide sjovt, og det eneste krav der er, er du kan tale (eller i hvert fald prøve på det). . ”Ihhhnn schjuuuuuukøøøøøhl aaa bbbbljjjjaaaaa” – Er din cykel blå? Nej, ok. Hvad forsøger du så at fortælle mig? Speak Out familieudgaven er for børn i alle aldre, hvor børn danner hold mod de voksne, og det gælder om, at dine holdkammerater tyder hvad du forsøger at fortælle dem, lige som i det originale Speak Out selskabsspil, familieudgaven indeholder blot hylende morsomme sætninger, til både voksne og børn. Denne mandelgave er perfekt hvis der er både børn og voksne i selskabet, for lige meget hvem der vinder mandelgaven, så kan de være med i spillet.

Pris: 249,95 kr – Køb spillet her

Gavekurv fra Maggies

Gavekurven er uden alkohol og indeholder følgende: Pesto, Mini Bruschetta, Te, Servietter, Chokolade pinde til varm chokolade, 4 poser chokolade specialiteter, Chokoladekugler fra Pr-Chokolade.

Pris: 269 kr – Gå til shop

mandelgave ideer, de bedste mandelgaver, mandelgave 2019, mandelgave 2020, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne, gaver til mormor

Gavekurv med Bobler, Luksus og Sødt

Det hele kommer i flot gavekurv med forskellig lækkert fyld, f.eks chokolade, kaffe og vin. Gavekurven er flot pakket ind i cellofan.

Pris: 279 kr – Gå til shop

julesweater, unisex, julesweater, mandelgave 2018, mandelgave 2019

Unisex julesweater

Mandelgaven kan være en flot julesweater. Alle julesweaters på julesweater.dk er unisex, så de er både til mænd, kvinder og børn. Find der perfekte design på webshoppen.

Pris fra: 299 kr – Køb julesweatre her

Vooni Splash Speaker

Nu kan vinderen af mandelgaven lytte til musik og tale i telefon, mens de er i bad – trådløst! En våd drøm for alle badenymfer og et fed gadget er denne Vooni Splash Speaker!

Pris: 299 kr – Gå til shop

Havfrue hale som tæppe

Kvinder og børn vil forgude havfrue halen, som også fungere som tæppe. Mænd vil hade dem og benytte den i smug. Dette dejlige tæppe ligner en havfruehale, men i stedet for fiskeskæl er det strikket i blød uld! Tæppet er formet som et rør og holder både ben og fødder varme, mens du slapper af! En mandelgave der med sikkerhed skaber smil og et par jokes over julebordet.

Pris fra: 279 kr – Køb halen her

mandelgave ideer, de bedste mandelgaver, mandelgave 2019, mandelgave 2020, mandelgaver til børn, mandelgaver til voksne, gaver til mormor

Irish Coffee Kit

Skal i have en Irish Coffe før julen slutter? Så er her året mandelgave! Den kendte klassiske kaffe-drink Irish Coffee, her som sæt hvor du får alle ingredienserne – man skal blot tilsætte flødeskum!

Pris: 289 kr – Køb sættet her

floedebollekursus-social-foodies-8
Flødebolle kursus

Fortjener mandelgave vinderen en fed oplevelse? Så giv et flødebolle kursus i mandelgaven.

Kurset indeholder alt hvad du skal bruge i køkkenet, og når du er færdig, får du selvfølgelig lov til at tage dine flødeboller med hjem. Stemningen til kurset er hyggelig, hvorfor det også er en oplevelse, der er perfekt til at glæde vinderen med.

Pris: 299 kr – Køb oplevelsesgaven her

gaver til studerende, gaver til studenter, studenter gaver, gaver til kaffe elskeren, studenter gaver

Bodum Stempelkande

Forkæl en kaffe-elsker med Bodums Caffettiera stempelkande. Stempelkanden er en klassisk stempelkaffekande til den store kaffetørst. Tilsæt din favoritkaffe, kogende vand – rør, vent og pres, så har du aromatisk kaffe, der er en nydelse for både øje og gane. Kanden kan indeholde op til 1 liter svarende til 8 kopper kaffe. Farve: sort.

Pris: 299,95 kr – Bestil den her!

ourtime-1170-vejrstation-graa-sort

OurTime 1170 Vejrstation

Med OurTime vejrstation kan man have helt styr på både inde- og udeklimaet. Vejrstationens sender, måler trådløst udendørstemperatur, luftfugtighed og tryk, så man har al information tilgængelig på displayet. Displayet måler de samme værdier indenfor og har også radiostyret ur med dato og indbygget alarm med snooze funktion, så man kan bruge det som vækkeur på natbordet.

Pris: 399 kr – Køb vejrstation her

 Architectmade, Optimist, julegave til farmor, julegave til bedstemor, julegave til hende, anderledes julegaver

Architectmade – Optimist

Håndlavet figur i teaktræ, designet af Hans Bølling. Sæt den gerne sammen med Pessimist figuren. Mål: H 13 cm

Pris: 449 kr – Gå til shop

Fandt du ikke mandelgaven på listen?

Måske indeholder listen ikke en gave, som du synes passede som mandelgave. For at finde den perfekte mandelgave bør du gøre dig nogle overvejelser, omkring hvad du (uselvisk) mener er den bedste form for mandelgave til dit juleselskab.

  • Velgørenhed: Hvis årets mandelgave skal være god samvittighed til alle ved julebordet, hvorfor så ikke give velgørenhed, så de mindre bemidlet også mærker juleglæden. Se her hvordan du køber velgørenhed som mandelgave.
  • Oplevelsesgaver: Oplevelser er blevet populære gaver over de sidste par år, og i Danmark findes der 2 fantastiske webshops, som sælger alt fra spaoplevelser til adrenalin oplevelser. Skal årets mandelgave være en oplevelse så tjek Duglemmerdetaldrig.dk og Go dream
  • Gavekort: Et gavekort er altid en mandelgave som skaber glæde. Smartbox tilbyder en lang række gavekort, som er perfekte som gave.
  • Juleslik (økologisk): En marcipan gris og andet juleslik er altid en god mandelgave. Hvis du gerne vil give økologisk juleslik, så anbefaler vi økologisk supermarkedet.
  • En fjollet ting: Hvis mandelgaven skal være uhøjtidelig og fjollet, så vrimler nettet med sjove gaver. Vi anbefaler du kigger på Coolstuff.
    Læs også: Juletræ leveret til døren
Hvad er en mandelgave

(og hvem skal have den?)

En mandelgave, er den gave, som gives til den heldige person, der finder den hele mandel (de øvrige mandler er hakket) i Risalamande.Er man mange mennesker kan man tilføje mere end én mandel i Risalamande.

Rigtig mange danske familier spiser Risalamande juleaften, og som en fast del af det, er der indkøbt eller lavet en mandelgave, som vinderen får som præmie for at finde den hele mandel. I småbørns familier er det normalt at “snyde” ved at sikre sig der er en mandel i børnenes portion Risalamande. Det gøres som regel med at man portion anretter skålene med Risalamande gør de serveres for gæsterne.

At spise risalamande er en dansk tradition, der kendes fra omkring 1900, hvor borgerlige køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul i stedet for risengrød. Tidligere havde risengrød pga. de importerede ris og kanel været en eksklusiv spise. I de første 50 år af det 20. århundrede var det risengrøden, der var den mest almindelige danske julespise.Traditionen med at give en mandelgave menes at stamme fra en fransk skik fra 1500-tallet, hvor man i de fornemme kredse til helligtrekonger puttede en bønne i en helligtrekongerskage. Den der fik bønnen blev ”konge” med tilhørende privilegier.

Hvornår mandelgaven har vundet indpas i Danmark vides ikke, men det menes at være omkring 1800, hvor bønnen blev erstattet af en mandel og helligtrekongerskagen med risengrøden.

Traditionen med marcipangris som mandelgave

Grisen har længe været et symbol på julen i Danmark. I gamle dage var en luksus at spise det friske kød fra julegrisen. Op til julen blev der lavet masser af mad af kødet og indvoldene fra grisen, blandt andet sylte og leverpostej. I julen blev også grisens hoved sat på bordet, så man kunne sidde og plukke kød fra det. Kødet fra grisehovedet var nemlig en helt særlig delikatesse.

Det er uvist, hvornår den første marcipangris blev givet som mandelgave i Danmark. Men marcipangrisen og julegrisen som symbol har en lang historie.

»Jeg ved for eksempel, at man på konditoriet La Glace i København har lavet marcipangrise siden 1870, og det er sikkert ikke det første sted, man har brugt grisen som figur,« fortæller Anders Christensen til videnskab.dk.

FIND MARCIPANGRIS HER

Læs også: Mandelgaver til børn

Inspiration: Fif og ideer til nye måder at lave Risalamande og mandelgave legen på:
  • Skift mandelen ud, med f.eks en hvid bønne, en kikært, en vingummibamse eller et mynte bolsje. Husk det skal være noget, der ikke smitter af farvemæssigt, så risalamanden ikke skifter farve. Brug derfor ikke lakrids, jordbær og lignede, som ødelægger Risalamanden, eller afsløre hvor “mandel” ligger.
  • Portions anret alle skålene, og læg en madel i alle undtagen i én. Der er IKKE får en mandel, får mandelgaven. Husk at lade folk selv vælge hvilken skål de vil have.
  • Tilføj mere end en mandler. I dette tilfælde gælder det så om at få FLEST mandler. Den der får flest mandler vinder mandelgaven.

%d bloggers like this: