Trin for Trin guide til nem hjemmelavet marcipangris

En god gammel dansk tradition gør marcipangrisen til en uundgåelig del af den danske jul.

Og derfor har vi lavet en guide til en DIY hjemmelavet marcipangris her

I “Jul i konditoriet” er det uundgåeligt at side misundeligt tilbage i sofaen, mens den vidunderlige konditor La Glace gennemgår deres fantastiske forme til marcipangrise. Desværre er disse forme ikke for den almindelige dansker. Tilgengæld kan du med vores guide nemt selv forme en marcipantrin uden nogle smerte forme eller andet udstyr.

En marcipangris er en oplagt gave til mandelgaven eller som værtindegave til jul. Det behøver ikke være svært, eller kræve en helt masse udstyr at lave en flot marcipangris, bare følg vores guide her.

Se alternativer til marcipan grisen nederst i indlægget

Note: Artiklen om Trin for Trin guide til nem hjemmelavet marcipangris er sidst opdateret D. 27/11 2021. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Trin for trin: Sådan laver du nemt en hjemmelavet marcipangris

Marcipan gris, hjemmelavet marcipan gris, sådan laver du en marcipan gris, trin for trin guide til marcipan gris, hjemmelavet værtindegaver, julegaver, julekonfekt

Det skal du bruge til at lave en hjemmelavet marcipangris:

  • Marcipan
  • Smeltet chokolade
  • Skærebræt og en lille kniv

Fremgangsmåde:

  1. Del marcipanen op i 2 portioner
  2. Den ene portion rulles til en stor kugle, som skal væres marcipangrisens krop.
  3. Den anden portion deles op i 6: 2 øre, 2 tæer, en tryne og en hale.
  4. Form ben, hoved, ører, tryne og hale af de små portioner ligesom på ovenstående foto.
    Rul resten af marcipanen til en stor kugle, der bruges som krop.
  5. Sammensæt delene med smeltet chokolade. Pynt også huller i tryne og mellem tæerne med chokolade.

VOILA – En flot hjemmelavet marcipangris til mandelgaven eller som værtindegave.

Husk du kan købe lyserød eller andre farver marcipan her.

Marcipan gris, hjemmelavet marcipan gris, sådan laver du en marcipan gris, trin for trin guide til marcipan gris, hjemmelavet værtindegaver, julegaver, julekonfekt

Traditionen med marcipangris som mandelgave

Grisen har længe været et symbol på julen i Danmark. I gamle dage var en luksus at spise det friske kød fra julegrisen. Op til julen blev der lavet masser af mad af kødet og indvoldene fra grisen, blandt andet sylte og leverpostej. I julen blev også grisens hoved sat på bordet, så man kunne sidde og plukke kød fra det. Kødet fra grisehovedet var nemlig en helt særlig delikatesse.

Det er uvist, hvornår den første marcipangris blev givet som mandelgave i Danmark. Men marcipangrisen og julegrisen som symbol har en lang historie.

»Jeg ved for eksempel, at man på konditoriet La Glace i København har lavet marcipangrise siden 1870, og det er sikkert ikke det første sted, man har brugt grisen som figur,« fortæller Anders Christensen til videnskab.dk.

Marcipangrisen bliver ifølge dansk tradition givet til den som finder mandler i Risalamanden og dermed skal have mandelgaven. Find masser af inspiration til mandelgaven her.

Inspiration: Odense marcipan

Alternativer til marcipangrisen

mandelgaven 2021, mandelgave ideer, ideer til mandelgaven, find mandelgaven, hemmelig mandelgave, mandelgave inden kender indholdet af, sjove mandelgaver, mandelgaver 2022

Hemmelig mandegave

Vil du gerne overraskes med en lækker mandelgave juleaften, som du heller ikke selv ved hvad er? Så er dette lige noget for dig!

Noru har skabt en lækker og hemmelig mandelgave 2021, hvor gaven fyldes med lidt af hvert. Gaven indeholder skønne kvalitetsvarer og Noru sørger for, at der er noget til enhver smag.

Mandelgaven pakkes pænt ind i gavepapir, så den er helt klar til at blive taget frem juleaften, samtidig med at ingen ved hvad der er i.

Pris: 199 kr – Køb mandelgaven her

piggy powerbank, gris powerbank, anderledes gris til mandelgaven, mandelgaver til børn, mandelgaver til piger, mandelgaver til drenge, fødselsdagsgaver til piger,

Powerbank gris

Hvis det ikke skal være en marcipangris eller en sparegris, hvad så med en Powerbank gris? Den er PERFEKT som mandelgave til børn og voksne med tablets og telefoner.

Moji Power powerbanken er et transportabelt batteri, som kan bruges til at oplade en mobiltelefon, når du er på farten og ikke har adgang til et strømstrik.

Pris: 199,95 kr. – Køb Powerbank grisen her

alternativ marcipangris, marcipangris 2021, sparegris, anderledes mandelgave, mandelgaver 2021, mandelgaver 2022, gaver til pakkelegen, gaver til jul, mal selv sparegris, lav din egen sparegris

Alternativ marcipangris – Mal selv sparegris

Hvad med en alternativ marcipangris – nemlig 10 stk mal selv sparegrise, som mandelgave vinderen kan dekorerer kreativt eller dele med sine venner og familie. Sparegrisen måler H: 9 cm, L: 11 cm og består af ubehandlet terrakotta med gummiprop i bunden.

Pris: 155 kr – Køb sparegrisene her

PlanToys Sparegris, moderne sparegris, rød sparegris, mandelgaver til børn, mandelgaver til piger, mandelgaver til drenge, fødselsdagsgaver til børn,

PlanToys Sparegris

Normalt er det en marcipan gris man kan vinde i mandelgaven, men hvad med at give en sparegris i stedet for. Denne PlanToys sparegris er lavet i Bæredygtigt træ og måler 10,7 x 11 x 10,7 cm. Den fås i rød, gul og blå.

Pris: 149,95 kr. – Køb Plantoys sparegrisen her

Gurli Gris natlampe, lampe med Gurli Gris, Gaver med Gurli gris, Gurli gris lamper, gaver til børn og børnebørn
Gurli Gris natlampe

Måske ikke en marcipangris, men Gurli Gris kan sagtens bruges som alternativ, særligt hvis der er mange børn med til juleaften.

Natlampen fungere som en 2 i 1, der både er en natlampe og lommelygte. Når den står på bordet er den en natlampe. For at aktivere lommelygten, skal du blot tage den op også tænder den.

Pris: 199,95 kr – Køb Gurli Gris natlampen her

%d bloggers like this: