Alle julegaver ideerJulegaver til drengeJulegaver til pigerTil Børn

Gaver til børn: 15 danske børnebøger

En god børnebog kommer moderne elektronik aldrig til at erstatte.

Vi lavet en oversigt med nogle af de bedste danske børnebøger, som du hurtigt og nemt kan købe online som både fødselsdagsgave og julegave.

Dyk ned i en magisk verden af danske børnebøger, hvor eventyr, venskab og fantasi tager børnene med på uendelige rejser.

I denne artikel præsenterer vi 15 enestående danske børnebøger, der ikke kun underholder, men også stimulerer fantasien og lærdommen. Fra tidløse klassikere til moderne mesterværker er denne kuraterede liste et skatkammer af læseoplevelser, der vil vække nysgerrighed og glæde hos enhver ung læser.

Læs også >> 10+ gave ideer: De bedste udendørs oplevelser

Note: Artiklen med danske børnebøger er sidst opdateret D. 3/12 2023. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen. Priserne er vejledende.

15 danske børnebøger

Peter Pedal, Peter Pedal bøger, Børnebøger om Peter Pedal, Børnebøger,

De Allerbedste Historier Om Peter Pedal

Bogen De allerbedste historier med Peter Pedal indeholder 12 klassiske historier: Peter Pedal og fødselsdagsfesten, Peter Pedal besøger en chokoladefabrik, Peter Pedal i legetøjsbutikken, Peter Pedal bager pizza, Peter Pedal hos tandlægen, Peter Pedal besøger en brandstation, Peter Pedals første skoledag, Peter Pedal bager pandekager, Peter Pedal opdager en dinosaur, Peter Pedal besøger en boghandel, Peter Pedal på telttur, Glædelig jul, Peter Pedal!

Peter Pedal er en abe og hans ejer/bedste ven er “manden med den gule hat”. Igennem årene har Peter Pedal været hovedpersonen i en række billedbøger af det tyske kunstnerpar H. A. Rey og Margaret Rey.

Pris: 179,95 kr – Køb De allerbedste historier med Peter Pedal her

Peter Plys og hans venner, børnebøger, bøger til børn, Peter plys bøger, bøger om Peter Plys

Peter Plys og hans venner

Peter Plys er hele verdens honning-elskende gule bamse. Bøgerne om Peter Plys, handler om Peter Plys og hans mange venner fra Hundredmeterskoven: Drengen Jakob, Ninka Ninus, tigerdyret, Kængubarnet, æslet og mange mange flere.

Det er den klassisk engelske forfatter A. A. Milnes der har skabt børnebøger om Peter Plys og dyrene i Hundredmeterskoven. Den føreste bog udkom i helt tilbage i 1926.

Pris: 119,95 kr – Køb Peter Plys og hans venner her

Den lille prins, Den lille prins bog, bøger til børn, julegaver til børn, gaver til børn

Den lille prins

Forunderlige klassiker genfortalt for børn.

Den lille prins er et mesterværk i verdenslitteraturen og er kendt og elsket af millioner af mennesker verden over. Denne udgave er genfortalt for børn og giver forældre mulighed for at introducere børn ned til 6-årsalderen for den kloge og underfundige historie om den lille prins og hans dannelsesrejse rundt i universet.

Bogen er en poetisk og filosofisk fortælling om ensomhed og om at bryde den, om kærlighed og om livet og døden.

Genfortalt af Elisabeth Kiertzner, som har arbejdet med børne- og ungdomslitteratur som forfatter, oversætter og forlagsredaktør siden 1997.

Bogen er solgt i ca. 200 mio. solgte og er dermed en af mest solgte bøger nogensinde. Den er oversat til ca. 250 forskellige sprog og dialekter.

Pris: 109,95 kr – Køb Den Lille prins her

Klatremus-og-de-andre-dyr- Hakkebakkeskoven

Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven

Skoven er fyldt med dyr – både store og små. Her i “Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven” følger vi Morten Skovmus, der elsker at synge og spille og gerne vil have at alle er gode venner i skoven.

Man kunne have det så godt i skoven, hvis alle var venner, og de store lod de små være i fred. Så kunne de store hjælpe de små, og de små kunne hjælpe de store, for der er meget, de små kan, som de store ikke kan, siger Morten Skovmus. Illustreret af Thorbjørn Egner.

Pris: 159,95 kr – Køb Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven her

9788202182922

Karius og Baktus

‘Vi vil ha’ wienerbrød, vi vil ha’ wienerbrød!’ To små baktusser bor i Jens’ hule tand. De elsker sukker og søde sager og prøver at få Jens til at glemme tandbørsten. De er nemlig meget bange for den store, stride børste.

Karius og Baktus er det, der bor i tænderne, hvis man ikke børster den ordenligt. Bogen er skrevet og illustreret af Thorbjørn Egner og udgivet blev udgivet tilbage i 1949.

Genoplev Thorbjørn Egners elskede børnebog, der nok kan lære de små at børste tænder.

Pris: 139,95 kr – Køb Karius og Baktus her

9788700471610

Folk og røvere i Kardemomme by

Folk og røvere i Kardemomme by er historien om røverne Kasper, Jesper og Jonatan bor ved Kardemommeby.

En dag beslutter de sig for at røve Sofie, som viser sig at være en skrap tante, der hurtigt får de tre røvere i arbejde. Røverne Kasper, Jesper og Jonatan bor lidt uden for Kardemommeby og de er ikke så gode til at få ordnet det huslige, så en dag beslutter de sig for at røve Sofie, som viser sig at være en skrap tante, der hurtigt får de tre røvere i arbejde – både inden og udenfor hjemmet.

Pris: 159,95 kr – Køb Folk og røvere i Kardemomme by her

9788702158137

Otto er et næsehorn

Fortællingen om Toppers og Viggos genvordigheder med næsehornet Otto, der først er en tegning på tapetet, men pludselig træder frem og bliver spillevende. Og hvem har sådan plads til at have et helt levende og meget sultent næsehorn boende hos sig? Illustreret i farver.

Otto er et næsehorn er en skøn historie, der er skrevet af Ole Lund Kirkegaard. Hans forfatterskab viser gang på gang, at det er muligt at skrive en sjov og fantastisk historie på en helt enkelt måde. Historierne foregår i børnenes verden hvor alt er muligt og hvor voksen-logik er et fremmedord.

Pris: 139,95 kr – Køb Otto er et næsehorn her

9788702094121

Frode og alle de andre rødder

Frode og alle de andre rødder handler om den syv-årige Frode fra Hjørne-Huset, om Simme, den største af alle rødderne.

Om Stinne, der er Frodes kæreste, om Spætte, der altid glemmer det, han skal huske, om Dille, der vil afspore et tog.

Om Læris, en højst mærkværdig dreng, som tænker bedre end de fleste, om Irene TV og fru Ravn, der er to meget nysgerrige damer, om hr Storm, der er frygtelig vredladen, og som altid kommer galt af sted, og om en mystisk mand på løbehjul.

Pris: 139,95 kr – Køb Frode og alle de andre rødder her

9788702153545

Orla Frøsnapper

En stor klassiker indenfor børnebøger. Orla Frøsnapper er byens bølle. Han driller alle de andre børn i byen og han er en kendt for at være en lømmel uden lige.

Bogens fortæller er træt af, at han sammen med sin kammerat Jakob altid bliver drillet af de store drenge, af bøllerne og ikke mindst af Orla Frøsnapper. Det ene tager det andet og du kan i “Orla Frøsnapper” læse, hvordan den største bølle af alle ender i et omrejsende cirkus.

Pris: 99,95 kr – Køb Orla frøsnapper her

9788702158144

Gummi Tarzan

Gummi Tarzan er en sjov og varm historie om drengen Ivan Olsen, der er lille og tynd og ikke har store muskler. I skolen får han buksevand, og læreren skælder ham ud, fordi han ikke kan læse. Derhjemme får han ballade, fordi han kommer hjem med våde busker – og hans far kalder ham Gummi-Tarzan. Men så møder han heksen, der kan opfylde alle hans ønsker i en dag…

Velkommen til Ole Lund Kirkegaards univers, der er en verden fyldt af sjove historier og skægge karakterer, som er elsket af både børn og voksne.

Pris: 139,95 kr – Køb Gummi Tarzan her

danske børnebøger, børnebøger, Bøger til børn

Hodja fra Pjort

Fortællingen om drengen Hodja, der bor i den lille by Pjort i et land kaldet Bugislav. Podja er en nysgerrig dreng, der higer efter at opleve spændende ting.

Han vil gerne opleve noget, og på et flyvende tæppe rejser han til hovedstaden. Her bliver tæppet narret fra ham, men Hodja er fast besluttet på at få det tilbage Hodja fra Pjort er en morsom og flot illustreret børnebog om drengen Podja og hans eventyr.

Pris: 139,95 kr – Køb Hodja fra Pjort her

Pippi Langstrømpe, danske børnebøger, børnebøger, Bøger til børn, Astrid Lindgrens bøger, børneboger af Astrid lindgren

Pippi Langstrømpe

Hun er verdens stærkeste pige. Hun har rødt hår og fletninger, der står lige ud i luften. Hun bor alene i Villa Villekulla med sin hest og sin abe og sin taske fuld af guldmønter.

Og hun er Tommy og Annikas bedste ven, som finder på de sjoveste og mærkeligste ting.

Pippi Langstrømpe er den første af de tre bøger, Astrid Lindgren udgav i 1940´erne. I dag er Pippi kendt og elsket af børn i hele verden.

Pris: 169,95 kr – Køb Pippi Langstrømpe her

danske børnebøger, børnebøger, Bøger til børn, Astrid lindgrens bøger,

Ronja Røverdatter

Bogen om Ronja Røverdatter er Astrid Lindgrens mesterværk af en fantastisk, drabelig og kærlig fortælling om røverbørnene Ronja og Birk, om deres frie liv i de vilde skove og om, hvordan deres venskab stopper krigen mellem to røverslægter.

Pris: 109,95 kr – Køb Ronja Røverdatter her

brødrene løvehjerte, danske børnebøger, børnebøger, Bøger til børn

Brødrene Løvehjerte

Tvebaks storebror Jonathan fortæller ham om Nangijala, landet man kommer til, når man dør. For Tvebak er lille og bange, og han skal snart dø. »I Nangijala har man lov at være med i eventyr fra morgen til aften og natten med.

For det er i Nangijala, at alle eventyr sker.« Så det er godt, at Tvebak ikke skal være i Nangijala uden Jonathan. Godt, at de tilsammen kan blive Brødrene Løvehjerte.

Pris: 159,95 kr – Køb Brødrene Løvehjerte her

Emil fra Lønneberg, danske børnebøger, børnebøger, Bøger til børn

Emil fra Lønneberg

Endnu en Astrid Lindgrens børnebogs klassiker. Emil fra Lønneberg udkom første gang i 1963 – og er den første af de tre kapitelbøger om Emil. De to andre hedder: Mere om Emil fra Lønneberg og Han er her endnu Emil fra Lønneberg.

Pris: 179,95 kr – Køb Emil fra Lønneberg her

Hr-skæg-abc, Hr skæg bøger, Bøger med Hr. skæg

Hr. Skægs ABC

I DR´s program “Skæg med bogstaver” møder børnene den skøre og sjove Hr. Skæg, som er helt vild med bogstaverne. Bogen indeholder en sang for hvert bogstav i alfabetet, så børnene på en sjov måde lærer alfabetet. Der medfølger også en CD med alle sangene sammen med bogen.

Pris: 199,95 kr – Gå til shop

Hr-skæg-tæller, danske børnebøger, børnebøger, Bøger til børn

Hr. Skæg tæller

En sjov og underholdende Hr. Skæg-tællebog med små historier, som tager udgangspunkt i vilde eller fjollede situationer, hvor barnet kan hjælpe med at tælle sig frem gennem historien.

Pris: 129,95 kr – Gå til shop

Læs også >> 25+: De bedste legetøjsjulekalender til børn

Gem

Gem

3 thoughts on “Gaver til børn: 15 danske børnebøger

Lukket for kommentarer.