10+ gaveideer: De bedste udendørs oplevelser i 2022

Udendørs oplevelser er året gavehit blandt både mænd og kvinder – unge og ældre.

En udendørs oplevelses gave er en oplevelse, der hiver gavemodtageren væk fra den kedelige hverdag og skaber nye uforglemmelige minder i naturen.

Når det kommer til udendørs oplevelser, så findes der et stort udvalg af fede oplevelser, som f.eks bridgewalking højt over vandet eller en spændende Undervandsjagt under vandet.

Udendørs oplevelser henvender sig til både mænd og kvinder i alle aldre, men nogle oplevelser er naturligvis mere attraktive for en bestemt aldersgruppe eller et bestemt køn end andre er.

Note: Artiklen De bedste udendørs oplevelser i 2022 er sidst opdateret D. 2/10 2022. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Vi har fundet frem til nogle af de bedste udendørs oplevelser, som du hurtigt og nemt kan købe online som året covid-19 sikre oplevelses julegave.

Spøgelsesvandring, københavn oplevelser, oplevelser i København,

Spøgelsesvandring i København med Ghosttour

Få både motion og en god udendørs oplevelse i indre København, med denne 1 ½ times guidet byvandring fyldt med spøgelseshistorier.

Det vrimler med spøgelser og gode historier fra fortiden i København. I skæret fra staldlygten tages du med rundt i den danske hovedstad. Byvandringen foregår efter mørkets frembrud, hvor du lærer omkring flere steder, der har med spøgelser at gøre. De medrivende, nye og ældre historier er hentet frem fra gamle arkiver og fra almindelige mennesker, der selv har oplevet det hele tæt på.

Kom tættere på historierne om ånderne i Det Grøndlandske Hus, om den lille, døde 8-årige pige og besøg byens ældste kirkegård.

Pris fra: 60 kr – Køb oplevelsen her

poverty-walk-aarhus-4

Guidet tur med en hjemløs ( unik udendørs oplevelse)

Smilets by er ikke kun smil, shoppesteder og fortovscaféer, for bag facaderne gemmer der sig fortællinger, der ikke er til at smile af. Her udspiller sig en hverdag med misbrug, alkohol, stoffer og uskrevne gaderegler, der skal overholdes. Livet på gaden er barskt, men heldigvis skinner håbet og humoren igennem, så smilene alligevel kan brede sig.

Denne udendørsoplevelse består af en 1,5 – 2 timers guidet byvandring med en hjemløs eller en tidligere misbruger, som fortæller ærlige beretninger om livets op- og nedture. På turen gøres der 8-10 besøg på opholdssteder og tilbud for udsatte i Aarhus.

Den hjemløse aflønnes af foreningen  ‘Povertywalk’. Udover at aflønne den hjemløse, bruger de pengene ubeskåret på aktiviteter og begivenheder til gavn forforeningen og de hjemløse.

Dette er en anderledes udendørs oplevelse, der skiller sig ud fra alle andre udendørs oplevelser. Det er en oplevelse, der sætter dagligdagen i perspektiv, og det er en tur, du ikke glemmer.

Pris: 130 kr – Køb oplevelsen her

Unikke oplevelser i Danmark, Danmark gå på bro, oplevelser for højdeskræk, oplevelser på fyn, gå på lillebælt, oplevelser i naturen, andranalin oplevelser, bridge walking

Bridgewalking over Lillebæltsbroen

Prøv en unik udendørs oplevelse, der er den første af sin slags i Europa, når den heldige gavemodtager får en guidet tur hen over Danmarks egen Lillebæltsbro.

Bridgewalking Lillebælt hæver som de første i Europa oplevelsen til 60 meters højde, så du for en tid bliver ét med fuglene over Lillebælt. Den guidede tur over Lillebæltsbroen byder på vind i håret, adrenalinkicks til eventyrlysten og smukke naturoplevelser til øjet.

Sydney og Bridgewalking Lillebælt byder begge på denne unikke oplevelse, hvor man mærker højden, suget i maven og den spektakulære udsigt. Nyd her udsigten til både Fyn og Jylland, skibene, vinden, solen på ansigtet.

Pris: 255 kr – Book udendørs oplevelsesgaven her

Vildmarksbrunch i Mols Bjerge, Vildmarksbrunch oplevelsesgave, oplevesesgave til mænd, oplevelsesgave til far, oplevesesgave til farfar, gaver til morfar, anderledes oplevelser,

Vildmarksbrunch i Mols Bjerge

En skøn udendørs oplevelsesgave er en Vildmarksbrunch i Mols Bjerge med Karpenhøj Naturcenter.

Oplevelsen består af en Introduktion til stedet og dagens menu med en kop cowboykaffe i hånden og derefter er der en Sanketur i haven ved Karpenhøj Naturcenter og Tilberedning af brunch over bål. Sammenlagt består oplevelsen af 4 ½ times vildmarksbrunch i Mols Bjerge med tilkoblet instruktør under hele oplevelsen.

Pris fra 350 kr – Køb oplevelsesgaven her

Oplevelses gaver til voksne, vin oplevelser, dansk vingård, vingår i danmark, oplevelses gaver til mormor, oplevelsesgaver til farmor, julegaver til vin elskeren, julegaver til hende, julegaver til ham

Besøg en dansk vingård hos MODAVI

En spændende udendørs oplevelsesgave, der byder på et besøg hos en dansk vingård.

Her på de bløde, sydjyske bakker står 16.000 vinstokke plantet, men før den færdige flaske vin kan åbnes, skal mange arbejdsgange udfyldes – lige fra vinterbeskæring til opbinding, høst og gæring af druerne. Vinbonden han har altid travlt, men alligevel bliver der tid til finurlige fortællinger fra årets gang på vingården, når Modavi inviterer indenfor.

MODAVI startede med at lave dansk vin i 2004, og siden har de udvidet med en ekstra gård og utallige ekstra vinstokke. Sorterne spænder vidt og de dyrker lige fra Cabernet Cortis til Mertzling, der er druer der kan klare sig i det kolde klima mod nord.

Pris: 185 kr – Bestil gavekort til besøg på en dansk vingård her.

oplevelsesgave-djaelvleraes

Kør Djævleræs oplevelsen

Slip den indre fartdjævel løs, når du kører det kendte Djævleræs. Her kan du afprøve dine fartkundskaber og på samme tid være med i et sjovt race, hvor du både får lov til at køre bilen og sidde som Co-driver. Der bliver nok ikke tid til snak, når du først har sat dig bag rattet og fået grønt lys til at trykke speederen i bund.

Man kører 2 personer i hver bil, og skiftes til at være fører og Co-driver. Der bliver på forhånd lavet hold af 2 personer. Denne udendørs oplevelse inkludere 12 omgange på banen.

Det er muligt at prøve denne udendørs oplevelse med Djævleræs i Nordjylland

Pris: 1199 kr – Køb Djævleræs oplevelsen i Nordjylland her

udendørs oplevelser, Windsurfing, Cold Hawaii, windsurfing i Danmark, oplevelsesgaver, unikke oplevelsesgaver

Windsurfing – Cold Hawaii

Windsurfing er en fed udendørs oplevelse. Kender du en som er glad for action, vand og uforglemmelige oplevelser, så skal personen uden tvivl en tur til Klitmøller, også kendt som Cold Hawaii, hvor bølger og vejr næsten altid er skræddersyet til en fed dag på vandet.

Dette er den perfekte oplevelse til dem, som gerne vil stifte bekendtskab med sporten, men selvfølgelig også oplagt, som en udfordrende oplevelsesgave til ham eller hende, det trænger til et uforglemmeligt minde.

Pris fra: 499 kr – Køb Windsurfing her

file_178_1

Kør et militærkøretøj

Føl spændingen ved helt anderledes kørsel i disse imponerende, ægte militærkøretøjer. Du kan nu få lov at testkøre 2 af disse fantastiske og legendariske enten pansrede køretøjer, eller køretøjer til transport i terræn omkring Leichester i Storbritannien.
Grib denne utrolige chance og styr selv f.eks. en kampvogn, et amfibiekøretøj, en troppetransport brugt af specialenheder, en pansret schout car eller en rigtig arbejdshest af en militær-truck.

Masser af mudder og rå militær powerkørsel! Ved denne event får du lov til at køre 2 militærkøretøjer efter eget valg. Vælg mellem:

BV 206 Hägglund
Denne fascinerende camouflage-stribede troppetransport på larvefødder er designet til ultimativ performance under de hårdeste omstændigheder og i de barskeste terræner. Tidligere anvendt af HM’s elite special forces.

BRDM2 Russian APC
Dette lille, hårde, pansrede amfibiekøretøj vil virkelig sætte dine køreevner på prøve. Køretøjet har tidligere været brugt til at opspore kemiske våben på østfronten.

Bedford MJ
Denne store, brølende militærtransporter vil med garanti sætte et smil på dit ansigt, hvis du er til rå kørsel i firhjulstrukken arbejdshest af en truck.

Ferret MK2 Armoured Shout Car
Dette 5 ton tunge pansrede køretøj med meget særpræget køreposition vil teste både dine muskler og din forstand, når du skal klare kørsel, hvor du kun kan navigere efter udsynet i periskopet.

FV432 Amoured Personal Carrier
Denne 17 ton tunge kampvogn af massivt hærdet stål kræver sin ”mand” at manøvrere henover det kuperede terræn, mens du sidder med lågen åben og hovedet ud.

Meget enestående og med garanti uforglemmelig kørefornemmelse – powerfull driving the military way!

Gavekort for helt anderledes køreoplevelse til far, bror, kæresten eller dig selv. Også oplagt til polterabend, firmafest, kundearrangement eller en tur med vennerne.

Pris: 1.250 kr – Køb oplevelsen her

 Lær at vinterbade, introduktion til vinterbadning, sådan vinterbader man, kom i gang med vinterbadning, vinterbadning, vinterbadning oplevelsesgave, Oplevelsesgaver til voksne, oplevelser i naturen, oplevelsesgaver i naturen for voksne, gaven til hende, gaven til konen, gaven til manden, gaven til ham,

Introduktion til vinterbadning

Kender du en der gerne vil i gang med at vinterbade, men ikke helt ved hvordan han eller hun skal gribe det an? Så er denne oplevelsesgave ”introduktion til vinterbadning” den perfekte julegave til dem.

Oplevelsen består af en Introduktion til vinterbadning med VinterBaderen, gennemgang af gode råd til hvordan du selv kommer i gang med vinterbadning, 1-3 dyp i havet ved Ballehage Strand i Aarhus, Snekkersten Strand eller Gl. Ålbo Camping ved Kolding.

Vinterbadning handler både om den mentale forberedelse samt det fysiske, som I bliver introduceret for samt hyggelig afslutning med et glas gode bobler.

Priser fra 399 kr – Køb Vinterbadnings oplevelsen her

urban-high-roping-7

Urban High Roping

Urban High Roping er en unik adrenalin oplevelse i højderne, som bare skal prøves af alle adrenalin-junkies.

Du behøver hverken at være daredevil eller actionman for at bevæge dig rundt i rebbanerne 50 meter over jorden. Men du kan ikke undgå at føle dig som en helt med superkræfter, når du har været igennem de forskellige baner. Go high, go play og udfordr højden og adrenalinen, når Ranger says go play!

Urban Ranger Camp tilbyder en anderledes oplevelse på verdens højeste High Roping bane – 10 minutter fra centrum af København! Oplevelsen består af 3-4 timers underholdning og adgang til alle banens tracks (28 forhindringer i stigende sværhedsgrad) og 4 kæmpe svævebaner som fører dig tilbage til jorden.

Note: Denne oplevelse er teknisk set ikke udendørs, men oplevelsen er på niveau med en udendørs oplevelse.

Pris: 399 kr – Køb en fed adrenalin oplevelse her

proev-skydning-gunsport-2

Udendørs oplevelsesgave: Prøv Pistolskydning

Få en oplevelse, du ikke vil glemme, hvor du skyder med pistol og revolver under professionel instruktion.

Hele vejen i gennem forløbet bliver du instrueret af en af landets bedste skytter og instruktører, der tager dig igennem præcisionsskydning og dynamisk hurtigskydning mod reaktive faldmål.

Hele oplevelsen kan afvikles som en spændende konkurrence for de deltagere, der ønsker at være med.

Pris: 890 kr. – Køb udendørs oplevelse her

Undervandsjagt på Sjælland, udendørs oplevelser, oplevelser udendørs, undervandsjagt, julegaver til ham, julegaver 2021

Undervandsjagt på Sjælland

Skift fiskestangen og de kolde, blæsende havnemoler ud med harpun, våddragt og snorkel for at fange fisken på dens hjemmebane: i havet! Det er en fed og populær måde at jage på, og mens du koncentrerer dig om, hvilken fisk, der vil gøre sig bedst på middagsbordet.

Efter den teoretiske del af kurset på land, skal du ned på fiskenes hjemmebane, hvor du bruger din viden i praksis, så du fremover har værktøjerne til at jage på egen hånd. 

Denne udendørs oplevelse består af 3 timers oplevelse og meget meget mere.

Pris: 795 kr. – Køb oplevelsen undervandsjagt her

I Fodsporene på Flammen & Citronen

Der er krudt, kugler og spænding på lærredet, når Flammen og Citronen bliver til film.

Men hvordan så København ud, da virkelighedens flammer og citroner bevægede sig rundt fra modstandsmøde til aktion med frygten for Gestapo hængende over hovedet?

Følg fodsporene efter modstandsmænd og -kvinder tilbage til det besatte København, når filmen pludselig bliver til virkelighed på denne 2 timer lange guidet byvandring igennem Danmark hovedstad.

Pris fra: 199 kr. – Køb oplevelsen med Københavns byvandring om besættelsen her

Havkajak og fossiljagt ved Møns Klint, fossiljagt i kajak, fossiljagt i havkajak, oplevelser ved møns klint, oplevelsesgaver på sjælland, natur oplevelsesgaver på sjælland, oplevelsesgave, Oplevelsesgaver til voksne, oplevelser i naturen, oplevelsesgaver i naturen for voksne, gaven til hende, gaven til konen, gaven til manden, gaven til ham,

Havkajak og fossiljagt ved Møns Klint

Kom med på en anderledes og spændende naturoplevelse ved Møns Klint. På den 6 timer lange kajaktur får du mulighed for at gå på jagt efter fortidens fossiler mens den dygtige guide giver dig en kajakinstruktion og fantastiske fortællinger om Møns Klint.

Møns Klint er en af Danmarks mest utrolige naturområder, som byder på en tidsrejse 70 millioner år tilbage i tiden. Oplevelsen er perfekt som oplevelsesgave til naturelskere og julegave til en der trænger til at prøve noget nyt i Danmark.

Pris fra: 695 kr. – Køb Havkajak og Fossiljagt i Møns Klint her

kano ved gudenåen, udendørs oplevelser i Silkeborg, Silkeborg udendørs oplevelser, luksus kano, kanoophold ved Gudenåen, Oplevelser i Silkeborg

Luksus Kanoophold ved Gudenåen

Naturen kan næsten ikke komme tættere på, end når kanoen glider ned langs Gudenåen mens træer, marker og græssende køer gør deres for at vise de bedste sider frem. Mens du sejler, så kan du samle appetit til den 3 retters menu, som er en del af denne delvis udendørs oplevelse.

Opholdet starter med en hyggelig kanotur langs Gudenåen. Efter en dag på vandet, kan I kravle op af kanoen mindre end 30 meter fra hotellets hovedindgang og indstille jer på, at resten af dagen vil bestå af forkælelse, god mad og overnatning i et lækkert værelse.

Pris: 2.190 kr. – Køb Luksus kano oplevelsen her

sælsafari, danske sæler, danmarks største rovdyr, opleelser i vestjylland, oplevelser ved vestkysten, seværdigheder i Vestjylland, vestjyske oplevelsesgaver, udendørs oplevelser
At se sælen er en af de bedste underdørs oplevelser i Danmark.

Sælsafari med Jyllandsakvariet

Midt i Limfjorden er en flok sæler kravlet op på sandbankerne, hvor de ligger og varmer sig i solens stråler. Det er sælernes domæne, båden bevæger sig ind på, og da flokken kommer i sigte, dæmpes motorlarmen, så båden lydløst kan glide tættere på. Måske svømmer en nysgerrig, legesyg sæl endda nærmere båden for at se, hvem den mærkelige ”fisk” er, der har fundet vej ind i deres verden.

Kom på en spændende 1 times sælsafari sammen med en guide. En dejlig udendørs oplevelse ved Thyborøn.

Pris fra: 189 kr. – Køb sælsafari oplevelsen her

Smag Mols Bjerge til fods med Karpenhøj Naturcenter, Karpenhøj Naturcenter, Mols bjerge,
Karpenhøj Naturcenter tilbyder spændende udendørs oplevelser i Mols bjerge

Smag Mols Bjerge til fods med Karpenhøj Naturcenter

Gravhøje fra bronzealderen rejser sig i landskabet som bløde bakker blandt bjergene og dybe dale i Mols Bjerge. Så du skal finde dine gode vandresko frem, når du går af sted, men madpakken behøver du ikke at tænke på. Undervejs er der pitstop med forplejning, naturformidling, gode historier og tips til oplevelser i naturen. Lad benene få en pause, inden turen igen går ud i det grønne.

Pris: 549 kr. – Køb Udendørs oplevelser her

ravsafari, oplevelser i vestjylland, oplevelsesgaver i vestjylland, gaver til under 100 kr, oplevelsesgaver til under 100 kr

Ravsafari med Jyllandsakvariet

Historien fortæller, at da gudinden Frejas tårer ramte havet, forvandlede de sig til rav. Mange år efter kan vi i dag være heldige at finde “gudinde tårer”, hvis vi ved, hvor vi skal lede.

Kender du en der trænger til en spændende oplevelse, så køb en ravsafari, og find ud af mere om Nordens guld. Oplevelsen indeholder: 1,5-2 timers guidet ravtur, læring om hvor, hvornår og hvordan du finder rav og hvis du er heldig, finder du måske også små stykker rav.

Pris fra: 79 kr – Køb oplevelsen her

Østerssafari i Limfjorden, Østerssafari, udendørs oplevelser, julegaver til udendørs oplevelser, Oplevelser ved Limfjorden, Seværdigheder ved Limfjorden

Østerssafari i Limfjorden

Nogle omtaler dem som en delikatesse uden mage, hvor andre igen bruger mindre flatterende ord om de små skaller. Østers kan virkelig dele vandene –  dog ikke så meget, at man ligefrem kan gå tørskoet på jagt efter dem… På østerssafari kan du indfange den friske fjordduft, mens du går på jagt i Limfjordens spisekammer, og efterfølgende tilbereder de friskfangede østers. Måske en østersforskrækket ven endda kan omvendes?

Pris: 299 kr – Køb udendørs oplevelser ved Limfjorden her

Guidet Puch Maxi Tur med Maxitours, Guidet Puch Maxi Tur, Thyborøn, oplevelser i Thyborøn, Seværdigheder i Thyborøn

Guidet Puch Maxi Tur med Maxitours

Thyborøn og Puch Maxi er muligvis to alen af samme stykke. Man kan måske endda gå så langt at påstå, at epicenteret for ‘maxier’ med mælkekasse må være netop Thyborøn. 

Tvivler du, må du jo opleve det med egne øjne, når du rider på ryggen af en af de ikoniske knallerter på en tur “rundt æ havn” til en uformel snak om det barske, hjertelige og ligetil liv, der leves på egnen. Den lokale guide tager dig med rundt i en by, der stinker af fisk og penge, og du oplever Thyborøn ‘backstage’.

Så spænd hjelmen, tjek om mælkekassen sidder forsvarligt og kom op i gear  – på Thyborønsk cowboymanér med denne sjove og anderledes oplevelse.

Pris: 345 kr – Køb udendørs oplevelser i Thyborøn her

udendørs oplevelser, udendørsoplevelser, udendørs oplevelsesgave, oplevelsesgave udendørs oplevelser, køb udendørs oplevelsesgave, en udendørs oplevelsesgave, oplevelser til ham, oplevelser til hende, oplevelser til unge, julegaver oplevelser, oplevelser julegave