Alle julegaver ideerPrint-selv Julepynt

DOWNLOAD: Enkel og gratis julehjerte skabelon

Det er en dansk tradition at flette julehjerter og her finder du gratis skabeloner.

Hvis du gerne vil lave et enkelt julehjerte med en tynd linje igennem, så kan du gratis downloade skabelonen her i artiklen.

Gratis julepynt til print selv

Julegaver til alle ønsker at sprede den gode julestemning med et stort udvalg af flotte gratis downloads, som du kan downloade og printe ud.

Du kan blandt andet printe vores gratis julehjerte skabeloner, gratis kravlenisser, gratis bordkort, gratis skabeloner til julepynt, gratis til og fra kort til julen. Se hele oversigten her.

Gratis julehjerte skabelon – Det enkle julehjerte med tynd linje
Enkelt-julehjerte-skabelon, julehjerte skabelon, gratis julehjerte skabelon, skabeloner med julehjerter, print selv julehjerter, print selv skabeloner til julehjerter, download julehjerter, fownload skabelon til julehjerter, julehjerte, form til julehjerte, print selv julehjerte, julehjerte skabelon, gratis skabelon julehjerte, julehjerte, skabelon til julehjerte, julehjerte skabelon

Klik her for at downloade vores enkle og gratis julehjerte skabelon

Du kan kvit og frit bruge denne julehjerte skabelon til personligt – Glædelig jul!

Historien om julehjertet – en dansk tradition i over 100 år

Det er næsten et H.C. Andersen eventyr når man dykker ned i historien om julehjertet – eller retter sagt, det er et juleeventyr om H.C. Andersen, som i 1860érne flettede det første danske julehjerte i grønt og gult papir uden en hank. Det julehjerte H.C. Andersen flettede er verdens ældste julehjerte og det blev givet til H.C. Ørsteds datter Mathilde i 1860’erne.

Det ældste billede af et julehjerte på et juletræ fra en julefest omkring år 1901 på herregården Søllestedgaard på Lolland.

Med tiden er det rød og hvid som er blevet julehjertes farver men kreativt set kan man lave et julehjerte i hvilken som helst farve man ønsker.

På alle danske juletræer hænger der næsten med garanti et eller flere julehjerte. Alt fra det simple og nogle gange skæve julehjerte, det til ultra fine med små detaljer som til sammen danner et smukt julemotiv. De fleste julehjerter er flettet i glanspapir, men man kan flette julehjerter i alle former for papir og tekstiler.

Traditionen med julehjerter har siden spredt sig til Norge, Sverige, Tyskland og USA. Norge prøver ofte at tage patent på julehjertet, fordi der i Norge er et julehjerte på deres nationalmuseum i Oslo fra 1873. Men hvordan man kunne lavet julehjerte, havde nordmændene kunnet læse opskriften på i det danske magasin Nordisk Husflidstidende, som udkom i Danmark to år tidligere og dermed slås det fast, at julehjertet er dansk og altid har været det.

Læs også >> 9 Julehjerter du kan lave med børnene