Alle julegaver ideerPrint-selv JulepyntTilbehør til Jul

DOWNLOAD: Gratis Kravlenisser til jul

Få årets sødeste kravlenisser helt gratis her!

Julegaver til alle ønsker at sprede den gode julestemning med et stort udvalg af flotte gratis downloads, som du kan downloade og printe ud. Du kan blandt andet printe vores gratis kravlenisser, gratis bordkort, gratis skabeloner til julepynt, gratis til og fra kort til julen.

Her på siden kan du downloade vores søde kravenisser, som er kendetegnet på deres store næser, hvide skæg og skæve nissehuer, som dækker deres øjne.

Download vores gratis kravlenisser her

Download-Gratis-kravlenisser, gratis kravlenisser, print selv kravlenisser, danske kravlenisser, gratis julepynt, print selv julepynt, dansk julepynt, gør det selv julepynt

Downloade vores gratis kravlenisser her

Julepynt dit hjem med disse søde kravlenisser. Kravlenisserne er designet med store nissehuer, store næser, og stort hvidt skæg. I filen er der 4 kravlenisser i forskellige designs. Print flere ark med de 4 designs og sæt kravlenisserne op forskellige steder i dit hjem

Nogle af kravlenisserne har mange gaver, mens andre ingen har. Kravlenisserne skaber god julestemning og kan benyttes i stuen, køkkenet eller på børneværelset.

Du kan kvit og frit bruge disse søde kravlenisser til personligt brug, så du kan pynte dit hjem flot op til jul – Glædelig jul!

Historien om de danske kravlenisser

De danske kravlenisser stammer fra starten af 1900-tallet, hvor man tegnede papirsnisser som man klippede ud. Dengang var de dog ikke kendt som kravlenisser.  

I 1947 lavede Frederik Bramming i samarbejde med Kunstforlaget Alliance det som første gang blev kendetegnet med beskrivelsen kravlenisser. De første ark med juleglade kravlenisser som Frederik Bramming lavede blev en kæmpe succes og blev lavet i 80.000 eksemplarer. Året efter blev ideen kopieret af mange andre kunstnere, som også begyndte at lave danske kravlenisser.

Oprindeligt blev kravlenisser lavet som forlagsark, der kunne købes hos f.eks de danske  boghandlere.

De danske kravlenisser fik deres første storhedstid i 1950’erne og 1960’erne, hvor mange firmaer begyndte at distribuere kravlenisser som gratis reklameark. Siden 1980’erne har kravlenisseark også været distribueret som til- og indlæg til ugeblade.

I 1970’erne dukkede de satiriske politikerkravlenisser, som var et tydeligt bevis på at genren udviklede sig i takt med tiden.

I dag downloader de fleste kravlenisserne på internettet, ligesom du kan gratis downloade vores kravlenisser her på siden.

I dag er kravlenisserne for længst kravlet over landegrænserne til stor succes også i udlandet.

Hos Julegaver til alle ønsker vi at sprede den gode (og gratis) julestemning med et stort udvalg af GRATIS julepynt, som du kan downloade og printe ud til julen. Du kan blandt andet printe vores gratis kravlenisser, gratis bordkort, gratis skabeloner til julepynt, gratis til og fra kort til julen, gratis bogmærker og gratis julekort. Alle design er gratis til privat brug (alt andet brug kræver tilladelse)

Kilde: kristeligt-dagblad.dk