Alle julegaver ideerPrint-selv Julepynt

DOWNLOAD GRATIS: Svært julehjerte skabelon

Er du fingernem og elsker at udfordre dig selv?

Så forsøg dig med dette svære julehjerte, som du gratis kan downloade skabelonen til på julegavertilalle.dk.

Julegaver til alle ønsker at sprede den gode julestemning med et stort udvalg af flotte gratis downloads, som du kan downloade og printe ud. Du kan blandt andet printe vores gratis julehjerte skabeloner, gratis kravlenisser, gratis bordkort, gratis skabeloner til julepynt, gratis til og fra kort til julen. Se alle vores downloads her.

Svært julehjerte skabelon

svaert-julehjerte-skabelon

Klik her for at downloade vores gratis skabelon til julehjerte

Svært julehjerter til de fingernemme

Er du fingernem og klar på at udfordre dig selv når der skal flettes julehjerter? Så er dette julehjertet du skal forsøge kræfter med.

Julehjerter findes alle sværheds grader og dette er et af de svære af slagsen. Det betyder også det er vigtigt at du laver julehjertet i kvalitetes silkepapir, ellers bliver der utrolig svært at lave uden at det går i stykker mens du forsøger at flette det.

Du kan kvit og frit bruge denne julehjerte skabelon til personligt, ønsker du at bruge det ud over personligt brug, så kontakt os!

Læs også >> 20+ Julekalendere til drenge (stort udvalg)

Historien om julehjertet – en dansk tradition i over 100 år

Det er næsten et H.C. Andersen eventyr når man dykker ned i historien om julehjertet – eller retter sagt, det er et juleeventyr om H.C. Andersen, som i 1860érne flettede det første danske julehjerte i grønt og gult papir uden en hank. Det julehjerte H.C. Andersen flettede er verdens ældste julehjerte og det blev givet til H.C. Ørsteds datter Mathilde i 1860’erne.

Det ældste billede af et julehjerte på et juletræ fra en julefest omkring år 1901 på herregården Søllestedgaard på Lolland.

Med tiden er det rød og hvid som er blevet julehjertes farver men kreativt set kan man lave et julehjerte i hvilken som helst farve man ønsker.

På alle danske juletræer hænger der næsten med garanti et eller flere julehjerte. Alt fra det simple og nogle gange skæve julehjerte, det til ultra fine med små detaljer som til sammen danner et smukt julemotiv. De fleste julehjerter er flettet i glanspapir, men man kan flette julehjerter i alle former for papir og tekstiler.

Traditionen med julehjerter har siden spredt sig til Norge, Sverige, Tyskland og USA. Norge prøver ofte at tage patent på julehjertet, fordi der i Norge er et julehjerte på deres nationalmuseum i Oslo fra 1873. Men hvordan man kunne lavet julehjerte, havde nordmændene kunnet læse opskriften på i det danske magasin Nordisk Husflidstidende, som udkom i Danmark to år tidligere og dermed slås det fast, at julehjertet er dansk og altid har været det.

Gem

Gem