Alle julegaver ideerPrint-selv Julepynt

Print selv: Gratis sød Pingvin kravlenisse

Print gratis vores søde kravlenisse, som forestiller en pingvin.

Pynt dit hjem med den en anderledes kravlenisse!

Julegaver til alle ønsker at sprede den gode julestemning med et stort udvalg af flotte gratis downloads, som du kan downloade og printe ud. Du kan blandt andet printe gratis bordkort, gratis kravlenisse og gratis til og fra kort til julen. Alle design er gratis til privat brug (alt andet brug kræver tilladelse)

Gratis julepynt med sød pingvin kravlenisse

print selv julekort, print selv julepynt, gratis julekort, julekort, download gratis julekort, julekort med pingvin, skabelon til julehjerter, til og fra kort, jule til og fra kort, gratis jule til og fra kort, print selv til og fra kort, print selv julepynt

DOWNLOAD HER PINGVIN KRAVLENISSEN HER

En sød og simpel kravlenisse som forstiller en sort og hvid pingvin som har et rødt halstørklæde og en rød og grøn hat på. Den søde pingvin har også fine blå øjne.

Denne Pingvin kravlenisse er lavet i samme design som vores Julekort med pingvinen og gratis til og fra kort – Se dem her!

Du kan kvit og frit bruge denne kravlenisse til personligt brug – Glædelig jul!

Gem

Historien om de danske kravlenisser

De danske kravlenisser stammer fra starten af 1900-tallet, hvor man tegnede papirsnisser som man klippede ud. Dengang var de dog ikke kendt som kravlenisser.  

I 1947 lavede Frederik Bramming i samarbejde med Kunstforlaget Alliance det som første gang blev kendetegnet med beskrivelsen kravlenisser. De første ark med juleglade kravlenisser som Frederik Bramming lavede blev en kæmpe succes og blev lavet i 80.000 eksemplarer. Året efter blev ideen kopieret af mange andre kunstnere, som også begyndte at lave danske kravlenisser.

Oprindeligt blev kravlenisser lavet som forlagsark, der kunne købes hos f.eks de danske  boghandlere.

De danske kravlenisser fik deres første storhedstid i 1950’erne og 1960’erne, hvor mange firmaer begyndte at distribuere kravlenisser som gratis reklameark. Siden 1980’erne har kravlenisseark også været distribueret som til- og indlæg til ugeblade.

I 1970’erne dukkede de satiriske politikerkravlenisser, som var et tydeligt bevis på at genren udviklede sig i takt med tiden.

I dag downloader de fleste kravlenisserne på internettet, ligesom du kan gratis downloade vores kravlenisser her på siden.

I dag er kravlenisserne for længst kravlet over landegrænserne til stor succes også i udlandet.

Hos Julegaver til alle ønsker vi at sprede den gode (og gratis) julestemning med et stort udvalg af GRATIS julepynt, som du kan downloade og printe ud til julen. Du kan blandt andet printe vores gratis kravlenisser, gratis bordkort, gratis skabeloner til julepynt, gratis til og fra kort til julen, gratis bogmærker og gratis julekort. Alle design er gratis til privat brug (alt andet brug kræver tilladelse)

Kilde: kristeligt-dagblad.dk

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem