Alle julegaver ideerTil BørnTil HamTil HendeTilbehør til Jul

De bedste gaveideer til mandelgaven

Mandelgaven: En af de stærkeste danske juletraditioner er Risalamande og mandelgave til den heldige person som finder mandlen.

Konkurrencen om at finde mandlen kan skabe både grin og skænderier rundt om julebordet. Nogle afsløre med det samme de har fundet mandlen, mens andre gemmer den til alle har spist op. Hvad gør I derhjemme?

Hvad er en mandelgave?

En mandelgave, er en gave som personen, der finder den hele mandel i Risalamande får. Mange spiser risalamande som dessert til julemiddagen juleaften. Det er også almindeligt at spise risalamande til julefrokoster og som dessert i julemåneden.

En mandelgave koster almindeligvis mellem 100-300 kr og er tilpasset selskaber, så alle kan få glæde af gaven. Se De 25 bedste mandelgaver eller 50+ ideer til årets mandelgave 2022.

Traditionen med Risalamande og mandelgave.

Mandelgave-legen stammer fra Frankrig, men risalamanden er pæredansk.

Traditionsforsker og leder af Dansk Folkemindesamling Else Marie Kofod fortæller til videnskab.dk, at mandelgave-legen har forbindelse til en fransk tradition, hvor man til Helligtrekongersdag spiser en kage, som franskmændene kalder Gateau de Roi – altså kongens kage. Inde i kagen har man gemt en bønne eller en lille figur.

Den, der finder bønnen, bliver ’konge’ for aften. Det vil sige, at vedkommende får lov til at bestemme hele aftenen. Else Marie Kofod forklarer, at den franske leg på et tidspunkt har inspireret det danske borgerskab til at lave en lignende leg. Det er til sidst blevet til mandelgave traditionen.

Minder om risalamande og mandelgaver er noget mange har med sig fra barnsben, og bedsteforældre har i generationer hjulpet børnebørn med at ”finde” mandlen. Den traditionelle risalamande er en usund dessert som kombinere risengrød og fløde.

Sådan finder du den bedste mandelgave til børn og voksne

Mandelgaven bør være tilpasset selskabet som deltager i julemiddagen. Er der børn tilstede, bør det være en gave de også får glæde af at vinde, og ikke f.eks et kursus til kaffe brygning. Se mandelgaver til børn her.

En mandelgave koster almindeligvis mellem 100-300 kr. og kan f.eks. være en oplevelse, et spil, en pyntegenstand, noget til den søde tand eller en god traditionel marcipangris med chokolade på.

Der er forskellige løsninger på at finde en god mandelgave, som både børn og voksne vil få glæde af. Oplevelser er f.eks. en måde at sikre alle kan få glæde af mandelgaven, et gavekort eller en sjov ting.

Aftal i god tid før juleaften eller julefrokosten, hvem der medbringer mandelgaven, så den ikke bliver glemt i julestressen. Bliver den glemt, så kan igen vinde den.

Note: Artiklen om de bedste gave ideer til mandelgaven er sidst opdateret D. 20/11 2022. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Mandelgave ideer til voksne (voksent selskab)

mandelgave 2020, mandelgaven 2016, idder til mandelgave 2016, ideer til mandelgaven 2016, mandelgave, mandelgave 2017, ideer til mandelgave 2017, 2017 mandelgave, køb mandelgaven, ideer til mandelgaver

Den traditionelle marcipan gris: I mere end 100 år har marcipanen været en del af den danske jul, og marcipangrisen er den klassiske mandelgave. Find marcipangrisen her.

tæppe med ærmer, snug rug deluxe, snug rug, tæppe med ærmer, tæppe med arme, coolstuff, julegaver til hende, julegaver til kvinder, hyggelige julegaver,

Gadgets og sjov til indretningen: Coolstuff er en af danske største webshops indenfor sjove gadgets. Siden er kendt for produkter som Snug rug (tæppe med ærmer) og Candy floss maskinen. Se flere gadgets her.

udendørs oplevelser, udendørsoplevelser, udendørs oplevelsesgave, oplevelsesgave udendørs oplevelser, køb udendørs oplevelsesgave, en udendørs oplevelsesgave, oplevelser til ham, oplevelser til hende, oplevelser til unge, julegaver oplevelser, oplevelser julegave

Oplevelsesgave: Vi elsker alle at opleve noget. I nyere tid er materialisme blev nedprioriteret og oplevelser er blevet den nye gaveform.

Hvis du står for at arrangere mandelgaven kan du enten selv arrangere en god oplevelse eller du kan finde dem på Truestory.dk. Oplevelser der er gode til mandelgaven er f.eks et flødebollekursus eller Ølsmagning hos Braunstein (alle koster under 300 kr)

jelly belly juleslik, jelly beans juleslik, jelly belly, jelly beans, jelly belly julekalender, jelly beans julekalender, jelly belly adventskalender, jelly beans julekalender, mandelgaven, mandelgaver,

Jelly Belly slik: Jelly Beans bliver også kaldet Jelly Belly kommer oprindelig fra USA, og er elsket af både børn og voksne over hele verden.

De smagfyldte Jelly Belly gaveæsker er god mandelgave, som også kan deles med de øvrige deltagere. Se Jelly Belly produkter her.

Læs også: Mandelgaver: 50+ ideer til årets mandelgave 2020!
gaver til 100 kr, julegaver til 100 kr, gaver til pgier for 100 kr, de bedste gaver for 100 kr,spil for 100 kr, spil for under 100 kr.

Brætspil: Brætspillet er uddøende, og det er en skam.

Når vi spiller spil, kommer vi hinanden ved, og skaber en fælles oplevelse. Et brætspil er en oplagt gave til mandelgaven, særligt hvis en hygge fælles juleferie står for døren.

Se vores liste med quiz- og brætspil til hele familien

mandelgaven, ideer til mandelgaver, mandelgave ideer,

En lykkepakke: Lav en lykkepakke som mandelgave, ved at købe et skrabelod eller en lottokupon til den kommende lotto trækning.

Pak gaven ind i en snydepakke så det er umuligt at gætte hvad et der, så bliver det lidt sjovere.

Kay bojesen, kay bojesen dyr, dyr fra kay bojesen, trædyr fra rosendahl, aben fra kay bojesen, kay bojesen garder

Design klassikere: En dansk design klassiker som mandelgave er med sikkerhed en succes.

Gav f.eks Kay bojesen aben, en sjov Hoptimist eller en George Jensen.

velgørenhed til røde kors, velgørenhed julegave, gavekort med velgørenhed, velgørenheds gavekort, giv velgørenhed i julegave

Velgørenhed: Voksne kan godt tåle ikke at få en rigtig gave, hvis gaven tilgengæld er gået til de mindre heldige.

Velgørenhed er en god mandelgave. Gavekort til velgørenhed – Giv med hjertet & støt Røde Kors

gratis bogmærke, bogmærke gratis, download gratis bogmærke, lav dit eget bogmærke, print selv bogmærke, jule bogmærke, julebogmærke

Hjemmelavet gave: En mandelgave behøver ikke være dyr eller besværlig at få fat på – Bare lav den selv. Du kan f.eks lave en kalender for 2019 i Word, Printe vores Rudolf bogmærke, printe klippekort til services eller printe en af de flotte plakater fra Børneværelset.dk

Mandelgave ideer til børn (Børn i selskabet)

mandelgave 2016, mandelgaven 2016, idder til mandelgave 2016, ideer til mandelgaven 2016, mandelgave, mandelgave 2017, ideer til mandelgave 2017, 2017 mandelgave, køb mandelgaven, ideer til mandelgaver

Den traditionelle marcipan gris: I mere end 100 år har marcipanen været en del af den danske jul, og marcipangrisen er den klassiske mandelgave. Børn værdsætter slik mest ligeså meget som voksne, så marcipangrisen er altid oplagt. Find marcipangrisen her.

popcorn maskine, bøf presser, candyfloss maskine, mini donut maskine, donut maskine, julegaven til den der har alt, julegaver til alle, nemme julegaver, julegaven til dem der ikke ønsker dig noget

Gadgets og sjov til indretningen: Coolstuff er en af danske største webshops indenfor sjove gadgets. Siden er kendt for produkter som Snug rug (tæppe med ærmer), Candy floss maskinen og donut maskine. Se flere gadgets her.

Oplevelsesgave: Vi elsker alle at opleve noget, og særligt elsker børn at opleve noget sammen med dem de holder af.

I nyere tid er materialist gaver ikke længere et must og oplevelser er blevet den nye gaveform. Hvis du står for at arrangere mandelgaven i et selskab med både børn og voksne så du kan finde oplevelse der passer til dem på Truestory.dk.

Oplevelser der er gode til mandelgaven er f.eks Guidet tur med Gadens Stemmer eller Slikkepindekursus for børn

jelly belly juleslik, jelly beans juleslik, jelly belly, jelly beans, jelly belly julekalender, jelly beans julekalender, jelly belly adventskalender, jelly beans julekalender

Jelly Belly slik: Jelly Beans bliver også kaldet Jelly Belly kommer oprindelig fra USA, og er elsket af både børn og voksne over hele verden.

De smagsfyldte Jelly Belly gaveæsker er god mandelgave, som også kan deles med de øvrige deltagere. Se Jelly Belly produkter her.

gaver til 100 kr, julegaver til 100 kr, gaver til pgier for 100 kr, de bedste gaver for 100 kr,spil for 100 kr, spil for under 100 kr.

Brætspil: Brætspillet er uddøende, og det er en skam. Når vi spiller spil kommer vi hinanden ved, og skaber en fælles oplevelse. Et brætspil er en oplagt gave til mandelgaven, særligt hvis en hygge fælles juleferie står for døren. Se Eurotoys store udvalg af brætspil her.

gaver til nyfødte, julegaver til nyfødte, gaver til babyer, gave til baby, julegaver til nyfødte, julegaver til babyer, rangler til børn, babynest, uro ballon, julegaver til de mindste, julegaver, gaver

Plakat: En mandelgave behøver ikke være dyr eller besværlig at få fat på – bare design eller print den selv. Du kan f.eks printe gratis plakater på Børneværelset.dk.